Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Izolatie Aripa

Recommended Posts

Stateam in masina cu portiera deschisa si mi-a atras atentia o suprafata neagra care se afla la sfarsitul aripii si inceputul portierei, pe toata suprafata aripii - invizibila daca nu te afli in masina cu portiera deschisa. Pentru ca tot nu aveam ce face am apasat pe el si acesta s-a deplasat in fata, inspre far. Cu ocazia asta mi-am dat seama ca este ceva de genul izolator fonic, destul de gros, bine finisat la exterior.

Si aici au inceput problemele.

In primul rand nu am reusit sa il mai trag inapoi si pe interior, pe la roata nu se vede deci de impins nu se pune problema. Acum a ramas o mica gaura pe jos, deci nu mai este etans. 8-|

In al doilea rand, ca sa imi dau seama cum ar trebui sa fie, m-am uitat la portiera pasagerului si, stupoare!!!, acolo nu este acest material. In schimb in partea de jos erau frunze si namol. Mdea... macar mi-am dat seama cum au ajuns acolo: aparatoarea de noroi nu este etanseizata in partea superioara si se pare ca tot ce intra pe acolo ramaen in aripa masinii (in mod normal in spatele izolatorului gasit de mine pe partea soferului).

Cum eu am avut pragul vopsit (desi nu cred ca l-au scos de pe masina pentru asta) nu stiu daca acolo a fost sau nu izolatie. Poate, pur si simplu, au uitat sa il puna dupa ce au vopsit pragul.

 

La voi cum e? Vreau sa stiu pentru ca daca nu e ca la mine ma duc peste ei cu galagie, desi e cam tarziu. :-S

Share this post


Link to post

M-am uitat azi la mine, este izolatie pe aripa, se vede materialul ala negru cand sunt usile deschise, si pe o parte si pe alta, este o chestie moale, buretoasa si neagra, cred ca la ala te referi...mergi la service sa ti-l puna, sau poate s-a desprins si a cazut pe acolo...

Share this post


Link to post

:aloooecineva: ma gandeam eu ca e de la mine chestia.

dar cum naiba sa le zic? domnilor atiu uitat sa imi puneti chestia asta la masina?! :-W

 

----

 

Ptiu... acum mi-am amintit. E pe partea pe care mi-au vopsit pragul dar totusi...

 

----

 

Gata. Am facut programare sa vada si ochiul lor minunatia! :-j

Share this post


Link to post

M-am uitat si eu la mine si nu e decat pe partea stanga (la sofer).

Ma cam indoiesc ca e pentru protectie noroi. Asta intra pe la roata eventual, daca capacul de protectie din plastic nu e suficient de "etans". Pe partea dinspre portiera ar putea intra cel mult niste frunze sau ceva de genul asta.

Oricum chestia pare destul de "periculoasa", deoarece chiar si buretele ala nu acopera complet fanta si ramane o gaura chiar jos unde aripa se muleaza pe capatul pragului.

Share this post


Link to post

hmmm... asta complica putin lucrurile.

oricum, apa nu intra in habitaclu, caci mai este izolatia portierei in calea ei. iese pe undeva pe sub prag, daca treci printr-o singura balta accelerand poti observa dupa acceea dara in partea din fata a portierei.

intr-adevar, este un spatiu mic in partea de jos si in stanga. sunt sigur ca si pe stanga colectez frunze (cine a gandit aparatoarele de noroi nu a facut-o prea bine, in partea de sus existand un spatiu destul de mare prin care intra tot felul de bucurii) dar eu voiam mai mult pentru izolare fonica :)

Share this post


Link to post

Aia de la service nu ti l-au pus pt ca asa cum ai spus si tu e greu de pus la loc :(

Naspa. Bafta si sa rezolvi cumva, (cumpara eventual izolatia aia)

Share this post


Link to post

Ultimele descoperiri:

- vestea buna, exista o cale de scurgere a apei din locasul ala; se poate observa de afara un soi de nervura prin care, DACA nu e infundata, apa poate curge

- vestea rea, pe dreapta (unde eu nu am buretele ala), s-a strans deja (de vreo 7 luni) ceva nisip si pamant; nu prea mult, dar cu timpul s-ar putea ingrosa; nu mi-e foarte clar daca a venit printre usa si aripa sau prin vreo fanta de la aparatoarea de plastic a contra-aripei, dar sigur trebuie fie gasita o cale de a impiedica lucrul asta sa se mai intample, fie curatat periodic locul cumva (la dacia nova pe care inca o mai am, dupa patru ani am gasit in acelasi loc, accesibil insa numai dinspre roata, cam un ghiveci de pamant; ce-i drept inca nu cedase izolatia de pe tabla, dar asta se poate intampla oricand in astfel de locuri)

Ar mai fi ceva. M-am gandit (inca n-am experimentat, dar am folosit trucul asta intr-o situatie asemanatoare) la o modalitate de a aduce buretele pe pozitia initiala. Pentru asta trebuie un soi de carlig in forma de L, bine ascutit la varful bratului mic. Se baga prin fata si se inteapa buretele cat mai vertical (de sus in jos sau invers), astfel incat pe de-o parte sa nu fie impins mai adanc, iar pe de alta sa "muste" suficient din burete. Apoi se trage usor de bratul lung. Se incepe de la partea apropiata spre cea mai departata. Daca partea de sus e mai apropiata, infigerea se efectueaza de jos in sus (pentru a preveni deplasarea in jos, in mod normal capatul de sus este in aceasta situatie mai "ferm pe pozitie"). Altfel, invers.

In fine, daca buretele e mai scurt decat fanta (ceea ce pare ca este din fabricatie sau poate s-a contractat cumva), e mai bine sa fie tras in jos, astfel incat daca ramane vreo gaura, asta sa fie sus, unde e mai putin probabil sa intre chestii nedorite.

Share this post


Link to post

Hmmm... poate experimentam cand se mai organizeaza o sedinta de surubarit ideea ta.

Oricum, eu cred ca am descoperit pe unde intra respectivele frumuseti si anume prin partea superioara a aparatorii de noroi.

Nu stiu unde spui ca ar fi respectivul canal dar si eu am descoperit in partea dreapta frunze si ceva pamant. Chestia este ca sunt sigur ca acestea exista si in stanga doar ca acolo nu poti sa le vezi din cauza aparatorii.

Dupa cum am zis, sambata ma duc la service sa ma lamureasca ei, dar, ca idee, nu rezolvam nimic daca nu obturam intrarea frunzelor. :-?

Share this post


Link to post
Nu stiu unde spui ca ar fi respectivul canal...

 

Uite, exact unde e punctul rosu.

post-482-1105012504_thumb.jpg

Terminatia de la aripa are o deformatie pe toata inaltimea pe care este prinsa de prag, astfel incat ramane un canal destul de subtire, deci usor de infundat.

 

Chestia este ca sunt sigur ca acestea exista si in stanga doar ca acolo nu poti sa le vezi din cauza aparatorii.

 

La mine, pe stanga unde am aparatoarea, nu e nimic strans. Ba chiar e foarte curat. M-am riscat si am impins putin cu degetul in burete, am turnat putina apa (care a iesit pe unde am zis, ca altfel nu cred ca ma prindeam ce rost are nervura aia) dupa care am tras buretele la loc... tot cu degetul :> pe bune.

Pe dreapta n-am mai apucat ca aparuse consoarta sa o luam din loc.

 

nu rezolvam nimic daca nu obturam intrarea frunzelor

 

Asta-i clar. Sper sa-ti puna la service buretele la loc. In ce ma priveste (eu ori nu l-am avut de la inceput, ori mi l-au sutit hotii :( ) o sa incerc un inlocuitor din burete din ala tare care se pune prin cutiile de echipamente. Nu stiu cat de usor se poate baga in fanta aia, dar cred ca merita incercat.

Share this post


Link to post

pai stai putin... tu zici ca daca buretele ala e acolo, toate problemele noastre legate de asta s-au rezolvat? caci atunci mergem de manutza si ne luam bureti.

 

cred ca asa a fost masina. e prea ciudat sa fie doua la fel.

 

sunt curios cum au facut la k05 care nu are aparatori de noroi... :-?

Share this post


Link to post

m-am uitat si eu la a mea. E la fel: numai pe partea soferului am acea protectie.

Pe dreapta am gasit cateva frunze in partea de jos a aripei.

Mai mult ca sigur ca asa a fost facuta masina, dar de ce :-?

Share this post


Link to post

Daca e sa luam in considerare (aproape) tot ce s-a scris pe topicul asta, se pare ca buretele ala ar avea mai degraba rol de izolator fonic (cum a zis/sperat Satori de la inceput). Poate ca, coreenii astia nu s-au gandit la strazile noastre cu toate baltile (si ce mai pluteste/scufunda prin ele) de pe stazile noastre. Si-or fi zis ei ca stanga e mai aproape de sofer (oare cum or fi Kalos-ii din UK?) si sa nu-l azurzeasca pe om zgomotul de la rulajul rotii.

Mie unul nu mi se pare ca ar intra ceva dinspre roata (cu exceptia cazului in care e contra-aripa de plastic deplasata cumva). Si atunci, si-au zis ei, facem o scurgere minuscula (pentru condens :> ) si in rest bagam izolator de timpan la driver.

Masina a ajuns in Romania, noi scoatem pamantul cu lopatica de pe dreapta, Satori baga degetelu' pe stanga (sic!), iar unii (Arp) sunt mai norocosi (au pile ? :-? ) si au protectie totala :banana: !

 

Dupa mine, concluzia sta asa:

- daca n-ai pe amandoua partile

- atunci, daca ti se pare periculos (gasesti frunze, noroi, etc.)

- atunci puneti ceva ce crezi ca te protejeaza

- altfel "las-o bai ca mege-asa"

-altfel "what a wonderful world""

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Pt Satori: la mine sunt bureti pe ambele aripi si l-ai vazut, e model 2005...E ciudat ca la cele 2004 sa nu fie, nu prea am inteles de fapt, la unele e si pe dreapta burete izolator la altele nu e? / :)

 

Off topic pt abram burel: mie mi-a venit masina cu oglinzi de culoare neagra in loc sa fie de culoarea caroseriei si explicatia dealerului a fost ceva de genul: a dormit coreeanul in post...si sa stau linistit ca oricum alea se zgarie primele si sa nu ma oftic dupa aia... :"> Ma gandesc sa nu fie la fel si cu izolatia aia...cat despre noroi si frunze nu vad cum sa intre, contraaripa acopera bine zona...

Edited by arp

Share this post


Link to post

@arp

mie mi-a venit masina cu oglinzi de culoare neagra in loc sa fie de culoarea caroseriei

n-are pile :(

cat despre noroi si frunze nu vad cum sa intre

noroi, nisip, etc.: cum spuneam eu cred ca intra fix prin fanta dintre aripa si usa, atat cat este ea; se depune dupa fiecare stropeala mai zdravana din lateral, de exemplu cand treci prin balti (si pe dreapta sunt) sau trec altii si te stropesc (am facut odata o baie pe Splai, intre Izvor si Calea Victoriei, noroc ca n-avea nevasta-mea geamul deschis); ceva stropi ajung si acolo si cu timpul se strange;

frunze: depinde de marime, d-alea mai mari mai prinzi cu usa, iar alea mici isi gasesc ele loc.

Oricum, chestia e ca ajung si problema este ca trebuie sa le scoti sau sa le faci sa nu mai ajunga.

Share this post


Link to post

fost-am azi la dibas turnatorilor. gagii nu stiau cum sta treaba cu astea asa ca am luat masinile lovite la puricat si a rezultat asa:

* 2004 are o singura panza si are aparatori de noroi ca sa ajute.

* 2005 nu mai are aparatorile dar are ambele panze. cum una din masini era bulita rau am apasat pe panza si avea si ea frunze dupa panza aia (ca si a mea nu izola perfect). :-?

 

eu m-am linistit. da-o naiba.

Share this post


Link to post

stiti voi...antifonul de jos,din aripa....(este exact acolo unde se deschide usa din fata,jos...o chestie neagra) io am doar pe partea cu soferul...in partea dreapta nu este ! de ce oare ?? si la voi este la fel ??(stiu ca nu prea se potriveste ce zic eu cu topicul...dar nu dati cu par-n mine ca nu am gasit acel topic pe care s-a discutat despre asa ceva :( )

 

satori,eu am model 2005 si n-am 2 bureti :( am doar pe partea cu soferu... :-?

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

M-am prins.

Ce sa zic? Asta este. Ai ierbar propriu si personal.

Data viitoare insa citeste si tu mai bine inainte de a posta prin alte parti chestii deja discutate.

 

-----------

 

 

Si chiar am ierbar :D

A crescut o mica plantutza acolo dar, dupa ce am folosit de cateva ori parbrizolul a murit de prea multa fericire *  <img src= (">

De abia acum m-am prins ce inseamna Euro 4! Este very friendly cu natura! =))

 

* Late edit A.B. ecologist convins.

Share this post


Link to post

Nu-mi place deloc chestia asta. I-am tras ieri o curatire mai pe indelete si am constatat cu (ne)placere ca am o... gradina botanica de stepa. Erau 3 plantute din specia... am uitat care, crescute pe un sol nisipos acumulat in spatiul ala.

Nu cred ca e recomandabil sa scormonesti acolo cu ceva ca sa scoti "balastul", ca ai sanse sa zgarii tu protectia. Probabil ca un jet de apa subtire, dar puternic, ar face treaba.

N-am apucat sa studiez si partea cealalta ca eram deja dupa 2 ore de smotru si ma cam plictisisem, dar data viitoare cu asta incep.

Ah, era sa uit, specimenele verzi au fost plantate frumos pe parcela blocului :>

Share this post


Link to post

Parerea mea este ca ar trebui sa uniti topicul asta cu cel cu "resturi de mancare la motor + mieunat de sub capota" si sa incepem sa studiem serios mini-ecosistemele care incep sa se dezvolte intre tablele marca Daewoo!!! =)) =)) =))

Share this post


Link to post

la mine e curat (inca).... :) >-

Share this post


Link to post

rosia mea e model 2005 - Jedi, oglinizi negre, protectie am doar pe partea soferului.

Nu am avut timp sa-mi fac gradina botanica!

 

@satori, man, tu ai aparatorile de noroi, dar la astia care nu avem, acolo jos sunt doua suruburi, si printre ele se poate strecura o sarma mai tare care sa impinga "panza" la loc. Cel putin asa mi se pare...

Uita-te prin dreapta, vezi pe unde ai putea baga pe la roata ceva ... si sa incerci sa bagi p-acolo in partea stanga ceva ca sa impingi "panza" la loc?

Share this post


Link to post

Cu riscul de a invia mortii

La Aveo 2007 doar pe partea soferului exista izolatia (negra buretoasa) In rest se aduna pamant de flori... :rambo:

Share this post


Link to post

Intr-o ora plec spre casa...sunt curios daca descoper vreo gradina botanica in aripa :D

Share this post


Link to post

model 2008 1.4 sedan toate vazute controlate de mine au doar la sofer buretele.

Share this post


Link to post

A mea are pe ambele parti :tongue:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...