Jump to content
Sign in to follow this  
styx

Caseta Adaptoare

Recommended Posts

Salutare, o intrebare f scurta am si eu, vreau sa-mi iau in seara asta o caseta adaptoare si nush unde sa ma duc ca sa-mi iau una la un pret ok, pt ca tin minte ca pe la Cora/Carrefour vazusem mai demult nistre preturi destul de mari pt asa o dracie, vreo 500mii sau asa.

Stie careva pe unde gasesc la un pret mai micutz?

Mersi

Share this post


Link to post

Ce marca era- vivanco? Daca era vivanco, ia-o fara sa stai pe ganduri. Una ieftina o sa se auda ca slab. Vrede-ma, am avut vivanco si era excelenta. A venit la mine cineva cu o caseta adaptoare luata din targ si se plangea omul ca nu-i merge. Surpriza, la mine mergea, dar se auzea prost.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

aha, ms pt sfat, sa vad ce gasesc atunci :)

Share this post


Link to post

VIVANCO am si eu si se aude foarte bine . A fost cumparata din CAR4.

Share this post


Link to post

La casetele adaptoare ieftine, poti sa ai surpriza sa iti mearga numai o boxa. Eu am luat cu 19 lei (din Oradea ce-i drept) si am incercat vreo 3 pana am gasit una buna.

Share this post


Link to post
VIVANCO am si eu si se aude foarte bine .
a casetele adaptoare ieftine, poti sa ai surpriza sa iti mearga numai o boxa. Eu am luat cu 19 lei si am incercat vreo 3 pana am gasit una buna.

 

Se observa deci ca nu am mancat ciuperci cand am spus de vivanco. Nici eu nu-mi dadeam seama de ce un produs de la vivanco e mai scump decat unul clasic, obisnuit. Dupa ce mi-am luat caseta (50 ron, sh de la cineva), am realizat ca n-am aruncat banii pe geam. Cand am vandut-o- tot cu 50 ron am dat-o, desi omul respectiv a spus ca vazuse el ceva asemanator cu 25ron, si mai avea si alimentator pt player. I-am spus ca poate sa-si ia ce vrea, da sa nu vina la mine ca sa-i repar/testez ceva, ca n-o sa am timp. Sunt 3 ani de atunci si omul inca mai are caseta (in ce conditii a fost folosita- nici nu va inchipuiti- culmea e ca firul NU s-a rupt, desi e subtirel de tot).

Share this post


Link to post

In urma cu un an, eu am dat pe una 18 Ron, cu tot cu alimentator pentru playere s.a.m.d. Fara sa exagerez, se aude chiar f bine. Cel putin, melodiile din telefonul meu (Sony Ericcson W810i), sunt redate destul de fidel. Fara zgomot de fond, cu bass normal (chiar mai puternic.. adica telefonul actioneaza si ca amplificator :) ). Mai pe scurt, se aude ca de la cd.

Vroiam sa vad daca reusesc sa folosesc sistemul audio pe post de hands free. Si merge ok si acum.

Ba chiar, daca mi-e lene sa fac cd-uri cu muzica, conectez telefonul si gata. Plus ca aleg dintr-o suta de melodii, ale caror nume le vad, si nu dintre 16.

Edited by Amentys

Share this post


Link to post

Daca nu ai gasit iti dau eu una gratis. Numai sa o gasesc prin casa si sa te deplasezi tu dupa ea :D

Share this post


Link to post

am cumparat in seara aia una de 14.5ron dupa ce am fost si la carrefour si prin unirea la magazine si n-am gasit nimik si am luat una de la un chiosc. Macar n-am aruncat banii total pe geam, macar am in "pachet" si un incarcator universal cu mai multe mufe pt ca nu se aude aproape nimik la caseta, decat daca dau totul la maxim si lipesc urechea de boxa se aude un fashait si ceva "muzica" in surdina.

dar nu disper pt ca am vazut ca s-au oferit cativa membrii sa-mi doneze o amarata de caseta din asta :)

 

 

gata, s-a rezolvat problema, mi-a facut userul D_K_Z cadou o caseta adaptoare si se aude perfect :D mersi inca o data pt caseta  <img src= <"> " />

Edited by styx

Share this post


Link to post

mda... iti donam si eu una daca vedeam

acum doau chestii iti zic:

aia ieftina (cum am io) la inceput nu mergea deloc cu cassul tank al masinii, problema fiind ca (,) capul nu era absolut deloc reglat si nu pica pe ferestrele de citire ale capului cassului indiferent care directie (fata de caseta) era selectata

a doua - ai maaaare grija cu acel adaptor de tensiuni cu multe mufe - eu am pus preventiv aparatul de masura pe el inainte de a alimenta cd-ul, si bine am facut, ca l-as fi ars...

Share this post


Link to post

aha, bun sfatul, o sa masor de curiozitate ce tensiuni scoate ca oricum ma plimb mereu cu multimetrul in portbagaj

Share this post


Link to post

Am si eu una , Tevion se numeste , este excelenta. se aude super.

dadusem pe ea acum vreo 2 ani 30 ron...

Share this post


Link to post

pai tot Tevion este si aia pe care am primit-o cadou, si se aude perfect :)

Share this post


Link to post

Mi-am luat si eu azi o caseta adaptoare cu 10 ron. E o caseta no-name ambalata frumos si made in china, luata de la niste indivizi de nationalitate dubioasa (moldoveni, ucraineni, rusi, naiba stie...) care vand "diverse" la tarabele din Crangasi.

Poate am avut noroc, dar este incredibil cat de bine se poate auzi pe casetofonul original al Matizului. Am ramas cu gura cascata vazand ca nu e nevoie sa o desfac si sa ii reglez capul sau cine mai stie ce altceva ar fi putut monta chinezul aiurea prin ea. Singurul minus ar fi zgomotul pe care il fac rotitele in interiorul casetei. Nu e un zgomot foarte puternic, dar e enervant cand dau drumul la muzica in surdina.. si nu stiu de ce am impresia ca fenomenul se va agrava in timp. Una peste alta, consider ca experimentul "caseta adaptoare la 10 ron" este un succes :banana:

Share this post


Link to post

Care e functia acestei casete ?

Share this post


Link to post

Pai cu ajutorul ei poti asculta pe casetofonul masinii muzica de pe un radio-cd portabil sau mp3 player. E o inventie simpla si foarte utila, mai ales daca ai noroc sa dai peste una care functioneaza cum trebuie.

Share this post


Link to post

Eu am scos acele role- nu a afectat cu nimic functionarea in bune conditii, insa zgomotul ala enervant a disparut.

Cumnate- caseta aia se foloseste atunci cand ai radiocasetofon la masina si vrei sa asculti muzica pe HU direct dintr-un player sursa externa (mp3 player, telefon etc). Dai drumul la cass, pui caseta, bagi mufa in mp3-player si ai melodiile respective redate prin HU masinii. Auditia e destul de fidela, zici ca asculti la cd.

 

LE: a fost altul mai rapid :D .

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

In clipa asta m-am pus pe demontat caseta. Din ce am vazut, are un sistem care permite rotirea intr-un singur sens pentru a pacali casetofoanele cu autoreverse sa mearga doar in sensul care trebuie astfel incat canalele capului de citire sa se suprapuna peste cele ale capului casetei. In cel mai rau caz va trebui sa schimb sensul manual, deci jos cu afurisitele de rotite galagioase. :thumbl:

Share this post


Link to post

Sa inteleg ca iese un fir din caseta si semnalul de la sursa externa se transfera pe banda si si apoi pe capul de citire al casetofonului nu ?

IN aceste conditii, calitatea auditiei nu se diminueaza odata cu uzitarea benzii magnetice, care se stie ca se uzeaza / demagnetizeaza pe masura ce este folosita si chiar si cu simpla trecere a timpului ?

Share this post


Link to post

Cumnate, caseta adaptoare foloseste ca element de baza un cap magnetic (identic cu cel al unui casetofon). El este pozitionat in acea fanta a casetei adaptoare, exact unde coboara capul de citire al casetofonului. Astfel, capul din casetofon citeste campul electromagnetic creat de capul din caseta adaptoare. Si tot spilul este ca acel cap al casetei sa se "pupe" cu capul casetofonului tau, pentru a avea o auditie corecta, fara distorsiuni si la volum optim.

Semnalul electric dintr-o sursa externa este introdus, prin acel fir cu mufa la un capat, printr-un atenuator rezistiv, direct in capul intern al casetei.

Edited by costinel

Share this post


Link to post

Aha, deci nu e pe banda magnetica si deci nu se pierde semnal. Nu stiam, merci de info !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...