Jump to content
Sign in to follow this  
raskala

Alegere Echipament Ski

Recommended Posts

Am gasit o "oferta" de schiuri la Sellgros si nu stiu ce sa aleg:Blizard XO, V-Matic Firebird cu legaturi Blizard IP 3.10 si Fisher Hybrid Force H3, legaturi Fisher FS10 si mai aveau Dynastar si Volkl. M-am orientat spre primele 2 pentru ca aveau inaltatoare. Eu am 1.82 si 80 kg iar ca experienta... pe o scara de la 1 la 10 sunt cam de 4.Buget Ce sa aleg? Sau alte magazine ceva mai ieftine? Daca stie cineva un echipament foarte bun second hand...

Share this post


Link to post

Gata am rezolvat problema schiurilor: Atomic 520 cu legaturi 310+inaltatoare. Intrebarea este: ce reprezinta 112-72-99 ?

Share this post


Link to post
...ce reprezinta 112-72-99 ?

Latimea schiului masurata la: spatula (112) - 1/2 (72) - coada (99)

Ar mai trebui sa fie scris tot pe acolo si raza de virare R x metri

Sa le folosesti sanatos!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Inaltatoarele ce sunt si la ce folosesc?

Share this post


Link to post

Echipamentul poti sa-l iei cel pe care ti-l permiti, pentru ca daca esti trompeta poti sa-ti rupi picioarele si cu echipamentul de 1 mil si cu cel de 20 la fel de bine.

Partii cat mai bune!

Share this post


Link to post

Cred ca te inseli. Echipamentul de 20 de milioane nu e neaparat cel mai bun, dar aproape sigur e mult mai bun ca cel de un milion.

Eu sunt incepator, m-am "dat" anul asta de cateva ori, dar totusi imi permit sa dau cateva sfaturi. Poate cei mai experimentati ma completeaza sau ma corecteaza.

Schiurile trebuiesc alese in functie de inaltime si greutate, iar legaturile trebuiesc reglate in functie de aceiasi parametri (si eventual altii, am mai citit cate ceva despre rotula..etc)

In mod normal daca inchiriezi echipament cei de la centrele de inchirieri ar trebui sa iti recomande un echipament corect.

Legaturile sunt foarte importante. Nu trebuie sa se desfaca la un soc prea mic, spre exemplu cand treci peste o denivelare, insa trebuie sa se desfaca la un soc mai puternic, atunci cand cazi si iti pui schiurile in cap :grumpy: Din scurta mea experienta: am cazut de cateva ori si nu am patit absolut nimic, de cateva ori la viteza mica si de vreo 2 ori la viteza mare si de fiecare data am scapat de schiuri (1 sau 2, in functie de traiectorie > :) )

Ideea era sa se discute despre echipament nou/SH, adica cel pe care ti-l permiti. De multe ori cel nou si ieftin poate fi mai slab calitativ decat cel SH dar intretinut si de calitate.

Sfaturi: purtati ciorap pana aproape de genunchi pentru a evita epilarea prematura. Imbracamintea de bumbac nu este recomandata din cauza ca nu lasa corpul sa respire. Exista multe materiale/membrane care fac acest lucru, spre exemplu goretex: http://en.wikipedia.org/wiki/Goretex

le: am corectat link-ul

Edited by john

Share this post


Link to post
Ar mai trebui sa fie scris tot pe acolo si raza de virare R x metri

 

Sunt R 16. Am fost la Predeal, m-am dat cu ele si imi par foarte ok. Am reusit sa cobor si pe Carp in Sinaia dar... cu mari, mari dificultati.

post-3602-1199977841_thumb.jpg

post-3602-1199977867_thumb.jpg

post-3602-1199977914_thumb.jpg

post-3602-1199977949_thumb.jpg

post-3602-1199977986_thumb.jpg

Edited by raskala

Share this post


Link to post

8 din 10 oameni nu cred ca fac diferenta, la coborare, intre un ski de 200E si unul de 2000E. Tre sa skiezi mult prea tehnic sau in viteza ca sa iti dai seama, iar de cazut, se cade la fel de frumos cu ambele. :)

daca skiurile mai merg SH, luati doar clapari noi, e mai sanatos si mai comod

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...