Jump to content
Sign in to follow this  
Lucian M

Incaltaminte Contrafacuta

Recommended Posts

Am vazut la tv cum o gramada de perechi de adidasi contrafacuti gasiti in vama erau taiati cu flexul si foarfeca. DE CE?! Nu mai bine erau bagate la preturi modice in magazinele vamii?! Sau mai degraba distribuiti gratis sinistratilor si familiilor nevoiase?! De ce se distrug bunuri in vami, in loc sa fie donate nevoiasilor?! Cine da ordin sa se distruga aceste bunuri?! Nu e pacat sa se distruga niste bunuri carora altora le-ar fi utile?! Sunt copii care-si cumpara lucruri de la sh si merg cu ele pana se tocesc/gauresc/distrug complet. Sunt multe familii nevoiase in tara, n-ar fi bine daca statul si-ar face pomana cu ele din cand in cand?!

Voi ce parere aveti?

Share this post


Link to post

Am vazut si eu. Imi pare o mare porcarie ca le-au distrus. Cred ca si fara acordul posesorului marcii respective puteau dona sau directiona acele incaltari (cica...nike, puma etc) catre un leagan de copii, catre o scoala speciala.

Share this post


Link to post

Se pot gasi motive sa le distrugi.

Daca tu ai fi CEO al Nike, ai vrea ca brandul tau sa fie asociat cu niste opinci?

 

Se pot gasi si motive sa ne le distrugi.

Share this post


Link to post

Pune doua persoane- la intamplare- sa faca diferenta intre un nike original si unul contrafacut. Apoi sa le spui alaora de la Ghigoestii de sus sa faca si ei diferenta.

Share this post


Link to post

Poti sa faci diferenta in timp, uneori foarte scurt, din prisma calitatii.

In rest... nu prea am inteles postul tau...

Share this post


Link to post

Stiu de calitate. Dar stiu si aia care n-au vazut in viata lor niste adidasi mai calumea?! Adica cei din satele izolate, copiii saraci etc. Crezi ca niste batrani s-ar supara daca ar primi niste adidasi, fie ei si contrafacuti?

Share this post


Link to post

Lucian, tu ai citit ce am scris mai sus?

Problema are cel putin doua fete. Tu privesti doar una.

Share this post


Link to post

Ideea era ca in loc sa-i distruga "de ochii lumii" (de fapt, ai UE, sa vada ce zelosi sunt), se puteau dona celor saraci. Asta era ideea. Ea se poate accepta sau nu.

Share this post


Link to post

De ochii lumii? Luciane, esti obosit, vorbim maine.

Share this post


Link to post

Nu sunt deloc obosit, rumanii au vrut intotdeauna sa fie bine vazuti de celelalte tari, drept pentru care exceleaza in actiunile lor. De asta si fac unii niste prostii mai mari ca ei. Ne-am gasit noi mai breji decat altii.

Si nu, nu sunt obosit.

Share this post


Link to post

Imi pare rau sa intru in taramul viselor, insa nu asa merg lucrurile intr-o tara "obosita".

 

Cand nu iti permiti factura la curent, nu trebuie sa iesi in strada si sa ceri sa'ti fie platita factura, la fel cum, cand n-ai bani de nike...nu trebuie sa porti Nike. Insa ideea de a "lasa in circulatie" produse contrafacute e cat se poate de nociva, fie ca vorbesti de China, US sau Romania.

Share this post


Link to post
Nu sunt deloc obosit, ... Ne-am gasit noi mai breji decat altii.

Si nu, nu sunt obosit.

 

Ok, nu esti obosit, nu trebuie sa imi repeti asta.

Dar nu face astfel de aprecieri despre romani si Romania... sunt afirmatii de prost gust. Ca sa nu zic ca sunt dovezi de... oboseala cronica. Din astfel de aprecieri se nasc miturile conform carora suntem un popor de lenesi si mincinosi. Si la umbra unor astfel de afirmatii despre restul de locuitori ai Romaniei, unii isi justifica propriul comportament idiotic si imoral.

 

 

Distrugerea produselor contrafacute se face in mod curent in tari despre care tu ai auzit la tv ca-s civilizate samd

Just google it.

 

Uite, un exemplu:

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2..._lux_fals.shtml

Share this post


Link to post

Lucine. Cum crezi tu ca autoritate ca ai putea distribui niste produse care incalca normele legale?

Share this post


Link to post

Gata, am inteles. Deci nici de pomana nu-s buni de bagat la fotbal si prin noroaie, tre sa fie de firma. Got it. Toti trebe sa avem adidasi de la 100 euro, imbracaminte armani, gucci, toti tre sa purtam rolex, mercedes la poarta, vila etc. Insa viata nu e dreapta pentru toti. Mai e o vorba: satulul nu crede flamandului. Sunt copii care se bucura la pachetul ala amarat de cateva caiete, pixuri, penar etc- primit recent de la stat. Sa vezi cum le lucesc ochii cand li-l dai in mana. voi nu aveti de unde sa stiti, traiti bine, aveti salarii grase. Dar ala care se culca noaptea cu gandul ca n-are ce-i pune copilului pachet a doua zi la scoala- aluia ii arde de firme de renume?! Si papucaraia din piate si bazaruri- aia ce este?! E firma?! Baieti nu stiti ce e greul, asta e. Aveti de toate, nu va doare capul. Dar la tara viata e grea pentru unii. Eu de bine de rau- am o casa in care stau gratis, am utilitati, masina (bine, peste 4 ani e a mea, acum platesc pt ea) etc. Dar altii nici televizor sau aragaz nu au. Si pe aia crezi ca-i intereseaza daca ii da cineva adidasi de firma sau is contrafacuti? Cand a dat sotia de omana la niste copii din clasa un sac de hainute- n-a comentat nimeni (i-a tinut pana ce au plecat copiii si le-a dat lucrusoarele). Ce bucurosi erau... Voi traiti bine si nu va doare capul, insa altii sunt vai de capul lor.

Acum sunt obosit, ma duc la culcare. Din punctul meu de vedere, nu mai am ce spune aici, vad ca n-are rost. Se poate chiar inchide topicul, maine am sa iau adidasi originali la tot satul, sa-i vad daca isi mai cumpara dupa aia vreunul jafuri din targ. O sa pluteasca prin noroaie, nu alta.

Share this post


Link to post

Mda...morallitate intr-o tara bolnava si pe deasupra si SARACA...( exceptand micile exceptii).

 

Cum spunea bine...cineva:

 

"cand omu n-are ce pune in farfurie...cu siguranta-l doare fix-n...unde arunca o hartie"...sau de cine sunt produsi adidasii...

Share this post


Link to post

Dragii mei voi chiar nu realizati de ce aceste produse se distrug???

 

Se distrug pentru ca aduc un mare prejudiciu firmei de origine. Nu poti ca tara, ca entitate sa folosesti intr-un scop fie el si umanitar de niste produce care inclaca clar legile in vigoare.

 

E acelasi lucru ca si cd-urile pirat. De ce le distrug in loc sa le dea unor amarati sa asculte si urechea lor muzica...

 

Nu cred ca a pus nimeni problema la genu` nu le dam ca sunt proaste si mai bine nimic.

 

Si referitor la offtopicul lu Lucian... Marea majoritate traim bine pentru ca ne-am zbatut nu pentru ca a picat ceva din cer.

 

Cand eu muncesc 14 ore pe zi altii stau si o freaca aiurea la carciuma satului din banii din alocatia pentru copii. Cand eu imi toceam coatele prin scoli altii o ardeau smechereste pe terenu` de fotbal si faceau combinatii.

 

Nu imi da exemple de oameni amarati de la tara pentru ca voi veni cu contra exemple care din curu Baraganului au ajuns profesori universitari.

 

Toate beneficiile se dau pe rezultate sa fie clar daca am salariu gras am pentru ca am tras pentru el. E a 2-a oara cand tragi concluzii oarbe si total eronate. Fix gandire comunista. Sa traiasca toti cat de gat indiferent de cat muncesc. Poate nu ai auzit de selctie naturala...

 

Eu de exemplu acum imi permit sa ma culc pentru ca acum am terminat de lucru. De ce un trantor care de vreo 6 ore are cateva kg de vin la bord ar trebui sa se bucure de avantajele pe care le am eu.

 

Ai reusit inca odata sa bati campii rau !!!

Share this post


Link to post
Sa vezi cum le lucesc ochii cand li-l dai in mana. voi nu aveti de unde sa stiti, traiti bine, aveti salarii grase.

Baieti nu stiti ce e greul, asta e. Aveti de toate, nu va doare capul.

Voi traiti bine si nu va doare capul, insa altii sunt vai de capul lor.

...

Eu de bine de rau- am o casa in care stau gratis, am utilitati, masina (bine, peste 4 ani e a mea, acum platesc pt ea) etc

 

Ironia oboselii. Dar te inteleg, tu esti special, esti "uber alles", cel mai tare, cel mai inimos.

 

 

Mda...morallitate intr-o tara bolnava si pe deasupra si SARACA...( exceptand micile exceptii).

 

Obligativitate e cuvantul potrivit. Moralitate nu avem, il avem pe LucianM.

Share this post


Link to post

Avem si moralitate, mai ales intr-o astfel de comunitate. Sau, ma rog, poate am avut, candva.

 

Insa moralitatea se masoara altfel. Ia fa, draga Luciane, un topic in care vei cere bani pentru a cumpara caiete pt nijte elevi muncitori, dar atat de amarati. Vei fii uimit de raspunsuri. Iar ironia ta, fina or' ba, nu'si are nici cat negru sub unghie vreun loc aici - ejti pe daewooclub, nu pe bmw/merc/altele, iar cei mai multi muncesc pe rupte pentru salariul ala "gras" (de altfel, doar media or putin peste media unui salariu mediu, in general).

 

Oare iti imaginezi ca cei care castiga bine... nu mai au inima? Or' nu vor sa ajute? Or' au vreo placere sadica atunci cand aud de pustani ce merg cate 6-7km pe jos pentru a ajunge la scoala? Nu, insa la fel de bine cum tu nu poti schimba mersu' lucrurilor, la fel nu poate nici Steph or' Satori, si nu pot nici eu.

 

Si, in concluzie, nu prea inteleg motivele din spatele unor astfel de conceptii. Intr'o tara in care juma' de populatie se plange de nivelul de trai, iar cealalta vrea sa plece, de ce sa tragi cu pusca in cei cativa care fac tot posibilul sa se descurce pentru ei? Cand se va descurca fiecare pentru el, nu va mai fi cazul sa ne plangem "de altii". Insa, pana atunci, avem si noi oamenii nostri, la fel cum chinezii ii au p'ai lor (acolo oameni disperati!) si cum americanii ii au p'ai lor. Da, au si ei...

 

Iar ca sa dai exemplu de moralitate, intr'un astfel de caz... atunci exemplu cu CDurile e deja insignifiant, iar saracii ar trebui sa umble cu masinile furate de bulgari, pentru ca ei...nu au bani de astfel de masini.

Share this post


Link to post

Mda, am inteles. Cine are, s-a zbatut, cine nu are, a baut cerneala. Slectie naturala, ai?! Daca Domane fereste cineva din familie ar avea nevoi de 200000 euro pt o operatie si N-AI avea de unde sa0i strangi si nici nu te-ar ajuta nimeni, ala moare sigur. Selectie naturala: nu ai, nu traiesti. Beton logica asta. M-ati lamurit.

Share this post


Link to post

Luciane... cred că erai obosit aseară.

Tot flame-ul ăsta a pornit de la un misunderstanding.

Nu a zis nimeni că trebuie să ne îmbrăcăm/ încălţăm doar cu produse de firmă, aşa cum ai concluzionat tu înainte să ajungi la chestia cu salariile grase...

Era vorba doar de faptul că nu e corect să pui pe piaţă (fie şi sub formă de donaţie) nişte produse contrafăcute. A nu purta produse contrafăcute nu înseamnă obligatoriu a purta produse de firmă (de fiţe). Putem purta liniştiţi ce jafuri vrem, atâta vreme cât sunt produse într-adevăr de compania trecută pe etichetă (fie ea şi shan-lian...).

Asta e tot... Doar o simplă chestiune de logică.

Aia cu salarille e deja pe arătură. Şi ai primit ceva răspunsuri la obiect.

 

PS: dacă aş sparge forumul şi aş scrie nişte posturi de... rahat folosindu-mă de user-name-ul tău, ţi s-ar părea corect ca administratorii, aflând toată tărăşenia, să zică: "Haide, mă, să lăsăm posturile ăstuia aşa de rahat cum sunt, semnate cu numele lui Lucian, că totuşi sunt şi ceva informaţii cu caracter tehnic, ce pot folosi altor forumişti..." ???

Share this post


Link to post

Eu ma retrag. Rezultat 0.

Se poate inchide.

Share this post


Link to post

[-X

La tine nu e 0. E cu minus.

Şi nu. Nu te retrage. Devenea interesant.

N-ai răspuns la întrebarea de la sfârşitul postului meu anterior. Deci?

Share this post


Link to post

Pai daca am pus intrebari si era sa fiu dat la lei (selectie naturala, ca deh- e legea junglei in tara si in lume, nu suntem in sec XXI), ce rost are sa mai raspund la alte intrebari?! Am pornit o discutie in care s-au intalnit trei tipuri de rationamente: unul pozitiv (sa dam si celor care nu au avut noroc in viata), unul neutru (nu e bine sa vindem/donam produse contrafacute) si unul negativ (cine nu are, problema lui. Sa invete si sa-si castige traiul).

Deci: se poate inchide si sterge topicul?!

Share this post


Link to post
Deci: se poate inchide si sterge topicul?!

 

Nu!

Desi in acest caz tu ai pus intrebarea, poate si-o pun si altii. Si poate ei sunt suficient de odihniti sa inteleaga si raspunsul.

Share this post


Link to post

Mă rog... eşti prea înfierbântat.

 

Chestiunile se amestecă, nu sunt doar aşa... sub forma a 3 raţionamente diferite.

Pentru o companie apărarea propriului produs nu e un raţionament neutru.

Iar raţionamentul de tipul "cine n-are -- să muncească" nu mi se pare deloc negativ. Că altfel ajungem să spunem "cine n-are -- să se ducă în Italia, să stea în tabere de refugiaţi, poate pică ceva". Dar asta e o altă discuţie şi n-are legătură cu încălţămintea contrafăcută.

 

În fine, eu am înţeles demersul tău de factură umanitară, doar că n-ar fi legal. Tu vrei o chestie din aia tipic românească: "Chiar nu se poate să mai închidem şi noi un ochi??" Şi apoi... ştii că de la ou la bou nu mai e mult.

 

Cât priveşte chestia cu norocul în viaţă, colegii încercau să susţină că norocul ţi-l mai faci şi singur. Asta dacă tâmpenia de Mioriţa şi învăţămintele pe care le poţi trage din ea nu s-au înfipt irevocabil în inconştientul colectiv. Dar şi asta e o altă discuţie.

 

Numai bine!

And chill out!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...