Jump to content
Sign in to follow this  
CARABUSU

Ford Fusion Comfort-sea Grey

Recommended Posts

Am fost la revizia de 2500km,o mare vrajeala,a durat 30min in care s-au uitat la ea,au verificat nivelul lichidelor,au pus-o pe elevator si cam atit.

Mai mult drumul decatrevizia,de acum ma duc la Bacau,e si mai aproape.

:drinkers:

Share this post


Link to post

Ma fratilor,dimineata mi-a sarit o pietricica in parbriz,eram la o distanta destul de mare de camionul din fata dar tot mi-am luat-o. :wallbanger: :wallbanger:

Sper sa nu se intinda si sa fie nevoie sa-l schimb  <img src= S">

Edited by CARABUSU

Share this post


Link to post

Eu, la 2 Fieste (aveau amandoua parbrizul incalzit) am schimbat 3 parbrize in 5 ani, tot de la pietre sarite. In doua cazuri din cele trei, crapatura nu s-a intins, insa a trebuit de fiecare data sa-l schimb pentru ca urma ca masinile sa fie vandute. In cel de-al treilea caz s-a intins in aproximativ 3 luni.

Share this post


Link to post

Deocamdata nu s-a intins,daca se va intinde ne ducem si o facem pe casco.

 

Pina acum sunt foarte multumit de ea,n-am ce spune,motorul nu mai e la fel de zgomotos,deh acum avem aproape 6000 km,se infinge bine,in depasiri n-am treaba,trage tractorasul,in curbe e foarte stabila la viteze de peste 90km/h,NU AVEM GREIERI :drinkers: ,o minune pentru ca o bag prin niste drmuri de te doare inima,imi place ca nu mai trebe sa sterg geamurile ca la ticalos cand ploua afara :mrgreen: ,baga destul de repede caldura...nici nu stiu ce sa mai zic :rolleyes:

In rest n-am nimic de spus,nu ma asteptam sa fie asa,sincer,ma asteptam sa fie puturoasa dar nu e deloc asa,daca o tii intre 2000-2500rpm(cand am cuplu maxim de 160Nm) trage aproape la fel ca o benzinara,cel putin din punctul meu de vedere,nu are acelasi zvac dar tot e intepata :rolleyes:

 

M-am urcat saptamana asta in Tico si nu mi-a fost indemana :> ,parca...nu-s,e o diferenta ca de la cer la pamant.

 

Consumul e bunicel,cam 6-6.5 mixt,s-a mai dus si la 7 cateodata.

Tot ma sufoca astia de la Ford Romania/Tester cu tot felul de formulare,in mare,vrajeli :mrgreen:

Share this post


Link to post

Si cam cat de bine "se infinge"? ... la 68 cp

Share this post


Link to post

Pina acum am ajuns la 160 :mrgreen: (daca asta te interesa),mai era loc dar erau baietasii de la rutiera prin zona si n-am vrut sa risc,am vrut si eu sa vad daca poate,oricum mie 160 mi-e destul si nici n-ai unde sa-i dai mai mult la noi in tara.

 

Iar in depasiri se infinge aproape ca o benzinara,nu-i deloc puturoasa chiar daca are numa 68cp.

Ala de 90 n-a fost sa fie,trebuia sa astept 3 luni dupa ea,diferenta de pret era de 600 euro dar timpul de asteptare era mult prea mare pentru mine.

:drinkers:

Edited by CARABUSU

Share this post


Link to post

Razv, masinuta colegului nostru se infige f bine, pot afirma aqsta deoarece din Iasi pana la Casa de apa am mers in urma dumnealui. Crede-ma ca fuge al naibii masinuta asta. Mie sincer imi place din toate puctele de vedere, nici zgomotul de tractoras nu e deranjant. E bine insonorizata, e incapatoare (chiar parca prea mult pt mine), e mai- isi merita banii. Daca era dupa mine si as fi avut bani- 1,6 90 cai era alegerea. Insa plapuma mea nu e asa de lunga.

BTW- are niste faruri- zici ca-s xenoane.

Per total, o masina excelenta! Chiar daca nu-s fan diesel, un Fusion de 1,6 90 cai nu m-ar supara cu nimic s-o am. 1,4 e si el ok, insa intotdeauna e bine "sa ai mai multi cai". Era si o reclama in acest sens.. cunoscatorii stiu despre ce e vorba...

Sefu- multi km in continuare!

Share this post


Link to post

Multumim,multumim :drinkers:

Acum un sfert de ora am ajuns acasa,era sa iau si un radar,noroc de Bel,Mariuta arata de parca a fost la off-road,o asteapta un spalat cand se va face mai frumos afara,deocamdata sta cu jegul pe ea.

La vara poate fac o Germania cu ea si poate am sa-i dau si mai mult de 160,dar nu-s cum sa spun,nu tre` sa te intinzi mai mult decit ti-e plapuma,e destul si atit.

Cand vom merge la turc am sa te las si pe tine sa o incerci un pic :mrgreen:

 

Niste poze mai recente(de azi):

post-4396-1193587828_thumb.jpgpost-4396-1193587632_thumb.jpgpost-4396-1193587852_thumb.jpgpost-4396-1193587870_thumb.jpg

Edited by CARABUSU

Share this post


Link to post

Abia astept, mai ales ca i-ati facut rodajul...

Si eu am fost la iasi, dupa care am cautat vaca mamaiei prin sat- masina mea arata ca dupa razboi, cu toate ca sambata era boboc la interior, exterior si motor. Asta e, vorba cuiva: toamna nu-i ca vara. Sau cum era...

Share this post


Link to post

Auzi, dar daca iti folosesti masina la asa ceva de ce nu ti-ai luat tractor sau ATV. Erau mai fun. :D

Share this post


Link to post

Parca eu am vrut? Dar cand trebuie sa ajuti o batranica de 84 de ani- nu mai conteaza ce mijloc de transport folosesti. Si noroc ca am trecut pe acasa (a trebuit sa iau ceva), ca o lasam singura, saraca. Tu nu stii cum este, dar daca nu ajutam batranii cand au nevoie, degeaba ii ajutam mai tarziu.

Rog un moderator sa stearga off-topicurile, sa nu stricam topicul colegului nostru. Eu doar am vrut sa aduc o precizare.

Share this post


Link to post

Am ajuns la 12000km :mrgreen:

 

Toate bune si frumoase,ne-am trezit cu un scartait in spate,destul de enervant pe drumuri cu hartoape,ori e bancheta,ori s-a luat vaselina pe spate la suspensie dupa ce a fost spalata :scarpin: .Vom vedea,daca s-a luat vaselina avem un spay de la wurt si imediat rezolvam,dar n-am avut timp sa ma uit mai atent,mai am un bandou care tot dupa o tura de spalat s-a desprins un pic,il aranjez cu niste banda subtire dubla adeziva,initial ma gandeam sa ma duc sa mi-l schimbe la service dar am zis ca nu se merita,il rezolv singur,nu-i mare scofala.

 

I-am luat cauciucuri de iarna,~10 miloane 4 gume Michelin,eu zic ca am iesit bine :rolleyes: ,am vrut sa schimb si jantele,sa pun de tabla,dar nu aveam destui bani la mine si au ramas asa.

 

In rest nu au aparut neplaceri,totul e ok,totul functioneaza,se tine bine,parca a mai scazut un pic consumul,cam la 6-6,5 in oras si 5,5 afara,e bine.Asteptam revizia de 15000 care mai mult ca sigur va pica in Ianuarie.

:drinkers:

Share this post


Link to post

V-am spus ca nu merita sa rezolvati la garantie acest mic neajuns cu bandoul.

Km multi si fara probleme in continuare!

Share this post


Link to post

CEI DE LA NECO SUNT NISTE DISTRUSI!!!! :mda:

 

Am fost azi la revizia de 15000,programat la ora 12,ajung,imi ia masina,o baga in hala si eu sa astept afara.

Le-am spus de unele probleme,toate bune si frumoase...Masina a stat o ora cu capota deschisa,timp in care nimeni nu s-a uitat la ea,intr-un sfarsit vine cineva,o ia,o porneste,o pune pe tester,ii mai completeaza cu 1 litru de antigel(eu nu cred ca a pus atit),s-a mai uitat la una-alta,MI-A LIPIT BANDOUL DESPRINS desi mie mi s-ar fi parut normal sa mi-l schimbe cu totul,nu sa mi-l lipeasca...

Toata tarasenia a durat 5 ORE. :wallbanger:

 

Si vine factura...

LUCRARI SOLICITATE DE CLIENT:

-revizie 15000km

-ornament portiera desprins

-zgomot spate la denivelari

 

LUCRARI CONVENITE SI EXECUTATE:

-revizie 15000km-107.70 Ron fara tva

-LIPIT BANDOU- 20 RON fara tva

 

Materialele 427.87 RON fara TVA(filtru ulei,filtru aer-D3,filtru motorina,ulei Havoline 5w30-4 litri,antigel)

TOTAL fara tva-551.73

Total cu tva-656.56

 

Tanti aia de la receptie sau de la ce naiba era imi spune ca mi se auzea zgomotul pe spate de la chedere si mi-a sugerat SA LE UNG CU SILICON :wallbanger: ,cum dreaq sa fie de la chedere daca mie mi se aude in spate,ca si cum ar fi de la articulatii...

 

Ma bate gandul sa faca in alta parte revizia de 30000km care probabil va cadea prin mai-iunie,ramane sa ma mai gandesc daca o fac afara,in tara nu stiu unde m-as putea duce... :scarpin:

 

:drinkers:

Share this post


Link to post

Si de ce nu le-au uns ei cu silicon si sa-ti demonstreze ca zgomotul a disparut? Doar e garantie, nu?

Share this post


Link to post

Pai tot pe garantie ar fi trebuit sa-mi schimbe si bandoul,dar nu,ei au demonstrat ca se poate face "economie" si l-au lipit.

Nu stiu daca mai e cineva care sa fi stat 5 ORE la o revizie de 15000,pentru mine e record pina acum :mda:

Si au mai facut gat ca nu era masina spalata,de obicei stiu ca o spala ei,la mine canci,asa au lasat-o.

Ma gandesc ca la cea de 30000 km din vara sa ma duc in Austria,a mai fost cineva si a fost foarte multumit,l-a ajuns tot ca in tara dar nu se compara serviciile de la noi cu alea de la ei.

Share this post


Link to post

Am ajuns la 18000km :mrgreen:

 

Masina se misca bine,mi-a disparut zgomotul de pe spate,bandoul e la locul lui,ramane de vazut pentru cat timp,era sa o incasez saptamana asta,intr-o curba in oras mi-a fugit spatele si am trecut la limita pe linga doua masini parcate :shock: ,mai erau ~10 cm pina la ele,bine ca am scapat,se incalzise afara,apoi a plouat,s-a facut polei si... :uff:

 

Am facut si un drum la Iasi saptamana asta,masina plina ochi,5 persoane,un copil mic si bagaje,masina s-a asezat bine,asfalt uscat,drumul destul de liber,am atins si "limita" de 160km/h,cred ca mai mergea,dar imi sareau pasagerii din spate in cap b-( si tre` sa mai tai un pic din covoras ca nu lasa pedala sa se duca pina la fund.

Suspensiile tari au fost bune la viteze mari si in curbe dar pe drumuri nasoale la viteze de peste 130km/h cica se sta cam naspa in spate,te cam arunca(aici depinde si de drum),eu n-am de unde sa stiu ca nu stau in spate  <img src= )">

 

Consumul s-a asezat si el,eu sunt foarte multumit chiar daca unora le pare mare,cam 5% extraurban si 6.5-7% urban(depinde de trafic),nu ma astept la consumuri de Tico.

 

M-ar interesa o instalatie de xenon,dar nu stiu,deocamdata nu sunt sigurmpoate mai peste vreun an,deocamdata las halogenele ca se descurca excelent.

 

Niste poze mai vechi:post-4396-1201895859_thumb.jpgpost-4396-1201896024_thumb.jpg

Poze mai noi cu ea maine,e mai curata un pic dar o asteapta saptamana viitoare o vizita la spalatorie ca inauntru e...

Edited by CARABUSU

Share this post


Link to post

Oho- deja 18k?! Eu am trecut de un an si abia am ~17k... Multi km fara probleme!

Share this post


Link to post

salut!

Cum sunt cei 68 CP? La fiesta cei (asa zisi)80 CP (1.4 16v duratec)nu mi se par deloc nervosi...si fata de cielo 80 CP mi se pare mai lenta. :-? Sper sa fie din cauza motorului inca strans la 2000km.

Edited by c_french84

Share this post


Link to post

Ti se pare, pot sa-ti spun asa:

- cel diesel de 68 de cai am fost si pe fiesta si pe fusion, fiesta se misca o idee mai repede, se simt foarte corect, atati cat sunt.

- benzina am fost cu cel de 1.25 si e mai fasneata decat cielo 8 valve. si cel de 1.6 de 100 de cai e bun, si se simte exact cat are.

- alte motoare ford, 1.8 TDDI 90 de cai si 2.0 TDCI 130 de cai, foarte corecte, cel de 1.8 era favoritul dintre astea daca ar fi sa aleg, se conduce ca un benzinar :)

 

Una peste alta fordu merita cumparata in orice moment cat timp consideri ca pretul e corect si esti dispus sa dau banii pe modelul respectiv.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

@LucianM-Mersi mult :drinkers:

Nici mie nu mi-a venit sa cred cand m-am uitat :> ,au trecut asa repede...

 

@c_french84-Mai asteapta un pic si ai sa fi multumit.

Motorul de 1.4TDCI se descurca bine,si in oras si afara,eu sunt multumit de el,e fasnet :mrgreen: iar daca sti cum sa-l iei n-o sa ti se para deloc puturos.

Cel pe benzina ar trebui sa se descurce mai bine pe Fiesta,pentru Fusion mi s-a parut cam mic,dar daca nu ceri de la masina cele performante si-ti convine consumul,eok.

Share this post


Link to post

Sunt gata sa ma dau cu un orice Fiesta de 1.4 16 v benzina cu E tec ul de 80 CP :) .

Edited by c_french84

Share this post


Link to post

@c_french84-Nu-s ce zic,Cielo ar trebui sa-si ia fum,poate ma insel dar Fiesta e si mai usoara. :-?

Am promis poze,pina sambata pun,ca acum e cam jegoasa.

Share this post


Link to post

Fiesta ..usoara? :) ) e foarte pliniuta,are 1100 kg!!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...