Jump to content
Sign in to follow this  
bogdan_marcu

Oprire Faruri Din Contact

Recommended Posts

Am un Matiz din 2004 cu vreo 75000 km la bord. Toate bune si frumoase (cu mici exceptii) pana la faza cu uitarea farurilor aprinse, mai ales dupa ce a devenit obligatorie apronderea lor intre localitati. Nu ma intereseaza neaparat solutii complicate (sau rafinate :) ) ci una simpla si eficienta: la alte modele de masini farurile si pozitiile se sting o data ce contactul este oprit. Se poate face acest lucru si la Matiz? M-am uitat in schema lui electrica si teoretic se poate... doar ca ... practic nu stiu unde care sunt conectorii care sunt alimentati cu energie doar atunci cand este contactul pus.

Am patit-o de doua ori, departe de casa fiind, noroc ca bateria si-a revenit dupa cateva ore si a pornit impinsa (masina usoara ...)

Share this post


Link to post

Ce vrei tu se cheama "battery saver" si este foarte simplu de facut (in varianta... simplista): trebuie sa muti alimentarea releului de faruri, de pe linia de +12V permanent pe cea de +12V accesorii. Ceea ce nu stiu sa-ti spun este daca contactul de la cheie pentru pozitia accesorii e proiectat sa tina curentul farurilor. Daca vrei sa mergi la siguranta, atunci trebuie putin "lucrat" releul ala :)

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Oricum, banuiesc ca farurile sunt alimentate printr-un releu comandat de comutatorul de lumini. O sa ma uit pe schema electrica sa vad daca dau de ceva... :)

Edited by bogdan_marcu

Share this post


Link to post

Dar la pornirea motorului sa se aprinda faza scurta direct stie cineva sa realizeze ?

Share this post


Link to post

E ceva despre fiecare din chestiile astea, dar si despre amandoua impreuna :)

Cautati, cautati, cautati!

Share this post


Link to post

si eu sunt uituc . de doua ori am lasat si eu farurile aprinse . ma intereseaza atat solutia cu scosul cheii cat si cea cu buzerul . problema e ca sunt pe dinafara la circuite electrice si alte chestii din acestea . in concluzie : e cineva pe aici electrician care sa faca treaba asta si pentru mine contra cost ? daca da cat costa ?

Edited by tolin
lipsa majuscule unde sunt obligatorii

Share this post


Link to post

salut tuturor. scuze pentru replica asta intarziata, dar acum am vazut si eu discutia asta. problema cu farurile uitate aprinse am rezolvat-o. am gasit prin vara la cora sau carrefour (nu mai tin minte unde) un fel de montaj cam cat un sfert de cutie de chibrituri, cu un pret dezarmant (6 ron). am zis ca la banii astia merita sa incerc. m-am luat dupa instructiunile de montaj si bineinteles nu a mers. am legat un fir la o siguranta de pozitie, iar celalalt la contactul de la usa sofer (am scos firul de aprindere plafoniera). rezultatul: cand deschid usa de la sofer, daca luminile sau pozitiile sunt pornite se aude un bazait urat. inchizi luminile si jucareaua tace. ce ziceti? bafta

 

...

scuze pentru revenire. cine doreste discutii pe tema, sunt de gasit pe mess. la danieldinu64. sa ne vedem sanatosi!

Edited by tolin
Foloseste butonul Fastreply pentru a posta, precum si majusculele, unde trebuie

Share this post


Link to post

sau varianta simpla... mergi la un daler si montezi unul in 10 minute. 40 RON

Share this post


Link to post

Pai spune si tu la ce " daler " ai gasit si ce ai gasit.

Share this post


Link to post

Mai trebuie avut in vedere un aspect.

Uneori, din motive inutil de disecat in acest topic, e nevoie sa scoti cheia din contact, sa incui masina si sa pleci, dar pozitiile sa ramana aprinse.

Montajul trebuie sa asigure si asta.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...