Jump to content
Sign in to follow this  
ccc78

Chevrolet Aveo Sau Renault Clio Symbol

Recommended Posts

Salutare forumistilor. As vrea sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Am un Cielo din 1995 si as vrea sa-l vand, sa mai pun ceva si sa-mi cumpar o masinuta noua. La 9000-9500 euro am gasit fie Clio Symbol Fidji ( motor 1.4, 75 cp, cu 2 airbaguri, ABS, clima automata, cass cu CD si comenzi volan, 4 stele test euro ncap, potbagaj 510 l) fie Chevrolet Aveo (motor 1.2 72 cp, 2 airbaguri, clima normala, cass cu Mp3,abs, 1 stea jumatate teste euro-ncap, potbagaj 400l, vama 6%). Merg cam 8000 km/an, familist. Sincer mi se pare mai calitativ la interior Chevrolet Aveo fata de Symbol, finisaje mai reusite. Va intreb ce parere aveti, ati avut probleme majore cu Aveo ? sau Clio? Cum se conduc?. Care piese sunt mai scumpe? Va multumesc.

Share this post


Link to post

Aveo.Pentru detalii cauta pe forum  <img src= ">

Share this post


Link to post

Cauta matale singur pe aria KALEES si fa-ti o parere. Oricum, pe un forum GM, ai vrea sa-ti spun sa cumperi broasca aia de clio? Ca daca i-o arat sora-mii, decarteaza aia 2 zile in continuu. Si acum ii multumeste tatei ca nu a luat in 2002 clio...

Problema a mai fost discutata, e vorba de o masina imbatranita (insa chipurile sigura- de aia a murit Laura Stoica in ea) sau de o masina noua ca si conceptie, design, echipari etc- Aveo sedan. Ce spui tu acolo de clima automata la clio?! Ca eu am mers (ca pasager) cu un diesel in echiparea de top si nu am vazut pe acolo nimic automat la clima. Dar ma rog, sunt banii tai. Eu iti zic sa ramai in continuare "in familie" si sa nu te indrept spre rino, daca nu vrei scartaieli, revizii f scumpe, piese asemenea etc.

Share this post


Link to post

Laura Stoica nu a murit in symbol. Ala era alt tip de clio. Muult mai urat ca asta.

Share this post


Link to post

Daca nu iti permiti 1.4 16V de la Chevy, mergi pe Clio.

Diferentele nu sunt atat de mari incat sa justifice alegerea unei motorizari insuficiente (dupa parerea mea).

 

Mai e o chestie. O avea Clio portbagajul mare (in practica, e totusi greu de folosit - e lung si e greu sa te intinzi dupa o chestie care este in el langa scaune, iar gura de incarcare e mica), dar locurile din spate sunt o gluma proasta dupa standardele mele. Nu poti sa urci sau sa cobori, stai inghesuit si lovesti cu capul de geam sau lateralul plafonului. E o chestie pe care trebuie sa o verifici, vezi daca se ridica la standardele tale.

In ultimul test pe care l-am citit la clasa asta, facut pentru ca a aparut Pejo 206 sedan, au exclus Aveo de pe lista modelelor testate. Oare de ce? Loosers.

Share this post


Link to post

Ia cauta de-l intreaba pe Laurentiu83 ce crede el despre clio, apoi vorbim, ok?

Share this post


Link to post

Va multumesc mult pentru raspunsuri. Astept pareri in continuare.Multumesc.

Share this post


Link to post

Cum a zis si Satori ... incearca sa iei Aveo cu 1.4 16v. Clio mi'as lua doar echipat cu motorul diesel ( merg cu unu din cand in cand si mi se pare ca acul de la motorina e blocat acolo ...nu scade : )

Share this post


Link to post

Spatiul interior este semnificativ mai mare la Aveo decat la Clio. Am avut si eu Clio si m-a deranjat pozitia inalta de condus si necesitatea de a sta cocosat pt a nu atinge plafonul cu scarfarlia, ceea ce in Aveo nu se intampla. In fine, asta conteaza doar daca ai peste 1.80 inaltime.

Traiam intr-o tara in care 100l in plus la portbagaj cantaresc enorm in alegerea unui model, un cunoscut de-al meu ar alege Logan in loc de Aveo doar ca are 510 l disponibili :|

Share this post


Link to post

@Senna: Logan nu are 510 l. De unde ai scos-o? :spumelagura:

 

On-topic: Aveo e raspunsul, :thumbl: dar mai strange putin cureaua pt. o motorizare decenta (1,4 16v) si dotari mai serioase (proiectoare de ceata, clima etc.)

Share this post


Link to post

Clio diesel! Asta in cazul in care nu poti lua 1.4 16v de la Chevy!

Share this post


Link to post
Merg cam 8000 km/an

 

Intrebare pentru Emiliano: Merita diesel?

Eu zic ca nu.

La diesel e intretinerea mai scumpa. Ca sa fie amortizata din consum e nevoie de mult mai multi km/an.

Share this post


Link to post
@Senna: Logan nu are 510 l. De unde ai scos-o? :spumelagura:

 

:o fftopic: Loganul chiar are 510l la portbagaj, uite-te pe site.

:ontopic: Chevy Aveo 1.4 16v, clar.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

As alege aveo 1.4 16v. Clio e pocita rau. Sa scoatem loganul din discutie. In primul rand spune-ne daca esti pietar si vrei sa ai portbagajul maaare ca la logan.

Configuratia minima ar fi B4MB55C Aveo 4 usi Elite (1.4 16v) care este pe la 9800 E.

Share this post


Link to post

Nu sunt pietar dar portbagajul imi place sa fie mare (la Cielo este de aproximativ 500 l si este OK), am o familie formata din 3 persoane, am copil mic si se aduna destul de multe bagaje cand plecam din oras. Imi place foarte mult Aveo cu o singura rezerva: testul Euro Ncap unde masina a iesit surprinzator de slab. Chiar nu putea obtine nici macar 2 stele?

Share this post


Link to post

As merge pe Clio..

 

Daca nu ar fi iesit Aveo asa slab la teste ti-as fi zis fara sa ma gandesc de 2 ori sa il iei.

 

Pentru mine cel putin siguranta e mai sus de calitatea materialelor, aspect sau orice capitol la care Aveo e mai sus decat Clio.

Share this post


Link to post

Da' matale ce masina ai de dai sfaturi asa de bune?!

Share this post


Link to post

Hehehe.. conteaza? :)

 

Am avut profilul completat pana acum 5 min dar am sters sa nu-mi sariti in cap. Da, recunosc, sunt vinovat, am Logan Ambition 1.6.

 

 

Pentru cel ce a deschis topicul: Mergi si fa un drive-test cu amandoua, pune in balanta dotari, siguranta, motorizare, aspect si altele ce conteaza pentru tine si vei face alegerea cea mai buna.

 

In topicul asta o sa ti se spuna sa iei Aveo iar daca ai deschide acelasi topic pe forum.reno.ro ti se va spune sa iei Clio. Tot tu trebuie sa alegi pe ce dai banii.

Edited by marius.nita

Share this post


Link to post
Am avut profilul completat pana acum 5 min dar am sters sa nu-mi sariti in cap.

 

Fiind user pe acest forum ai acceptat regulamentul care sta la baza si care spune clar ca trebuie sa-ti completezi profilul.

Nimeni nu te va blama ca ai Logan, de altfel daca ai fi citit de la inceput acest topic, chiar i s-a recomandat lui @ccc78 sa cumpere Clio daca nu isi poate permite Aveo 1,4 16V.

Share this post


Link to post

Poate arunci o privire si in curte la FIAT!

Intre cele 2 modele alese de tine,as alege al 3-lea,Aveo 1.4 16V.Merita efortul,am 2 colegi care si-au luat acest model si sunt incantati.

Share this post


Link to post
...Pentru mine cel putin siguranta e mai sus de calitatea materialelor ...

Cand aud despre teste si siguranta, eu stau si ma gandesc daca cumva eu vad altceva, in lumea reala, pe sosele. Vorbiti de parca ar exista o lege ferma, care permite decat ciocnirea masinilor de aceeasi greutate si la o viteza insumata pana in 64 km/h ! Asta ar fi explicatia la rulajul majoritatii loganistilor cu 30 km/h, pe strazi goale, daca se ciocnesc doi, ambii scapa ! Sau poate se extrapoleaza testul de ciocnire frontala si se crede cumva, ca daca se schimba doar un singur parametru, masina cu 5 * va rezista mai bine ? Complet fals.

Share this post


Link to post

Va multumesc mult pentru sfaturi. O sa fac un drive-test cu ambele si o sa ma hotaresc apoi.Merci.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...