Jump to content
Sign in to follow this  
brucelee21s

Probleme Catalizator Euro 3 Cielo?

Recommended Posts

Am un cielo an fabricatie 2004 cu GPL pe el si de ceva luni incoace cand pornesc masina dimineata imi tremura motoru, uneori chiar moare si cand se stabilizeaza turatia si dau sa plec nu se accelereaza (asta mergand pe benzina, pe gaz nu face asa) da in nas rau de tot si pe deasupra mai si pocneste ceva pe dedesubt si pe urma vine un miros urat. Alta problema ar fi ca atunci cand merg mai sportiv pe gaz de la 3000 de ture in sus miroase la fel de urat, banuiesc ca e catalizatoru, nu stiu sigur, astia din service m-au luat ca tre sa schimb fise, bujii, catalizator si nu mai stiu ce prostii. Masina are doar 60000 km. A patit careva din voi asa ceva pana acum? Am inceput sa merg mai mult pe benzina acum si merge mai bine dar si la benzina pute cand merg mai tare si am observat ca inainte de toba finala supureaza ceva. Ce e de facut, stie cineva?

Share this post


Link to post

Mirosul este cauzat, probabil, de arderea incompleta a combustibilului in motor => vapori de combustibil in gazele de evacuare, care se aprind in catalizator => miros urat.

 

Si mie imi da un miros urat, insa numai cu anumite tipuri de benzina (OMV, MOL) si cand ii dau reprize 4000rpm+ in forta. Cu Petrom, Lukoil, Agip nu am probleme.

Pot fi fisele uzate (cred ca e valabil si la mine). Incearca sa le schimbi, cu bujii cu tot. La catalizator umbla ultima data. Incearca sa bagi benzina de la Petrom(nu V) si vezi daca mai face.

PS: verifica si injectoarele.

Edited by LYM

Share this post


Link to post

Ti-au explicat bine baietii la service.Consumabilele mai trebuie si schimbate si instalatia gpl reglata periodic.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...