Jump to content
Sign in to follow this  
VAL

Cât consumă un Cielo EURO 3 cu GPL ?

Recommended Posts

Revin si eu cu noi cifre! Dupa un reset + idle learn am facut un mic test! Cu butelia de gaz goala am pus de 80 mii ( 5.09l) si am facut 59.7 km.Am schimbat doar la 3500rpm!

Nu prea mi-a venit sa cred, dar pun consumul mic pe seama traficului mai redus! Daca se mai mareste cu inca 1l% cand s-o relua traficul "greu" tot ma declar multumit! :banana:

Share this post


Link to post
Nu stiu cum au reusit cei de la ENA din GL. dar mi-au facutr masina sa consume mai normal:

 

9l/100km la o viteza de croaziera de 120km/h asta la un drum de 200km de la intrare in Bucuresti - Progresu pana la Focsani (30km prin Bucuresti)

 

Si asta...fara mufa bagata la IAC-ul de gaz :D

 

:banana: in sfarsit

 

Bravo Marius!!!

 

Ti-am zis eu ca baiatul ala are mana buna... Schimb-o cu una manuala, cum are naylui. O reglezi pana esti multumit de consum si de cum "trage" totodata. Asta pana se rezolva problema.

Share this post


Link to post

Este o realizarea desfintarea pe jumatate a instalatiei de pe masina si un consum cu 2-3l mai mare decit trebuie?

Share this post


Link to post
9l/100km la o viteza de croaziera de 120km/h asta la un drum de 200km de la intrare in Bucuresti - Progresu pana la Focsani (30km prin Bucuresti)

 

Si asta...fara mufa bagata la IAC-ul de gaz :D

 

Inainte consuma 13-15%. Aici e realizarea. 15-9 = 6 litri economie la %. Deci consumul a scazut cu 4-6 litri.

 

 

LE

E vorba de consum pe GPL, Cielo Euro 3 cu instalatie din fabrica.

 

 

LLE

 

Oricum nu e asta solutia, cu asta sunt de acord cu Ovi.

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Moshu, nu te supara, dar pe langa faptul ca esti off-topic nici nu ai citit topicul asta si cel cu pb la instalatii GPL. Solutii i-au fost date dar el a ales cea mai proasta(care tot el a nascocit-o), a transformat o instalatie electronica in una mecanica, asta putea sa faca oricine, nu trebuia sa se duca la service pt atat! Noi putem doar sa sfatuim odata, de doua ori nu sa impunem cuiva sa faca ce trebuie, cand omul e incapatanat e problema lui!

Share this post


Link to post

Andrei,

Crede-ma ca am fost in service-uri unde mi-au scimbat: IAC-ul de gaz, calculatorul de gaz(pe care l-a adus la comanda- dupa codul scris pe el), valva PCV(desi cred ca asta nu ar avea vre-o lagatura), si problema tot nu s-a remediat

 

Nu am pus inca acel "robinet" cum are naylui inca, sper sa am timp si posibilitatea sa ajung pana la OVI_JER sa se uite si el - daca vrea, si sa-si dea si el o parere

 

P.S. - Andrei, nu ca-i tin partea lui moshu dar dupa mine nu prea a fost Off topic , a facut un calcul la consumul meu : "15-9 = 6 litri economie la %. Deci consumul a scazut cu 4-6 litri." :D

 

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Salut,

 

Raportez si eu un consum masurat pe Arad-Viena, 4 persoane (sanatoase  <img src= )"> ) + bagaje si plinurile (GPL / benzina) facute. Gazul s-a terminat dupa exact 493km (adica inainte de Viena), deci un consum de aprox. 10, in conditii de mers pe autostrada (80% din drum) cu viteza de croaziera de 130km/h. Ma declar multumit.

 

Masina: un Cielo din 2004, 38k km.

Share this post


Link to post

Revin cu un nou calcul pt consumul de gaz

 

100km in afara localitatii + 100 km in oras cu un consum de exact 20l GPL(de la gol bagat 20 l pana iar la gol) iese un consum de 10l% mixt

 

Ma declar super multumit

 

Numai bine  <img src= ">

Share this post


Link to post

Cielo Exe 2004 cu GPL montat in 2006 datorita consumului mare de benzina...12,5-14,5%urban (depinde de de starea soferului) si 7,5 - 8,5% mers in extra cu viteze intre 100 - 140 km/h. Acum pe GPL consuma 12% urban respectiv 9% extra cu vitezele mentionate. Referitor la performante pot aprecia ca sunt apropiate chiar inclinand spre gpl datorita amestecului de gpl -aer ,mai bun. Viteza maxima cu care am mers pe GPL a fost 170 ...nu stiu daca mai mergea iar consumul pentru tipul asta de deplasare este in jur de 14-15% ----enorm.

Ideea este ca acest consum depinde foarte mult de reglajul instalatiei si de tipul de gaz pe care il folosesti(spre exemplu eu alimentez de la Shell si Rompetrol inclinand spre primul) evitand statiile celelalte.

Share this post


Link to post

Pe Gpl consumul strict urban pe ultimii 1000 km : Mers linistit 11.2%, mers mai "infipt" si schimbat la 3500+ =11.7l%. Consumurile au fost determinate prin alimentare cu acelasi nr. de litrii de gaz si mers pana la terminarea gazului! A/c pornit tot timpul!

Edited by Emil Popescu

Share this post


Link to post

@emil popescu-Imi e greu sa cred ca urban cu stopuri si AC On doar 11.7% cand pe pagina oficiala e dat 11% urban fara AC si se stie ca rar atingi consumul facut de producator;pe langa toate astea a fost foarte cald in ultimele 2 saptamani,adica aer cu putin oxigen iar masina consuma mai mult.Poate in Craiova se circula foarte bine,putine semafoare,ca in extraurban. :) )

Share this post


Link to post

Daca te uiti pe paginile anterioare am avut si consumuri de 13% Gpl! In Craiova nu prea se circula, mai mult se sta. Astea au fost consumurile obtinute pe ultima mie de km ( cu 2 stiluri de condus). :)

Share this post


Link to post

Ploiesti -Bucuresti(A2)-Constanta-Constinesti-Neptun-Venus dus si intors 680Km cu 60L -95ron, 8,82l gpl % cu mers pe A2 cu 120km/h-130km/h, 4 pers in masina si bagaje,pe DN 110km/h.

Edited by c_french84

Share this post


Link to post

Focsani-Iasi-Focsani 460km am consumat 45,5l GPL ==> aprox 10%

 

Mentionez ca am facut acset traseu in 6 ore cu viteza de croaziera intre 140 -160km/h

Share this post


Link to post

Am facut si eu consumul in acest weekend adica test`ul a duratat de miercuri dimineata pana ieri seara cand am ajuns inapoi in brasov. Dupa cum urmeaza :

1. Am alimenatat in brasov 80ron (inseamna cam 48.48l glp) si am facut 100km in brasov si restul pana la 463km pe traseul Brasov-Varlaam ( weekend+ fataiala pe acolo aproximativ 50km pe niste rupturi de drumuri )- Vulcani Noroiosi - Ploiesti (Statia de GPL de la Blejoi ).

2. Ploiesti (Statia de GPL de la Blejoi ) am facut plinu si dat la 0 kilometrajul au intrat 49.67L GPL dupa care a urmat dn1 pana la brasov unde sa putut masina a vazut 140 chiar si 160( :o fftopic: am facut un pasat care m`a fazat sa ma dau pe banda intai l`am lasat sa treaca dupa care bara la bara la 140 si crestea pana cand a renuntat) la intrare in brasov am facut iara plinu si au mai intrat 9,35 L si aveam exact 100km decand facusem plinu :)

 

La pctul 1 am scos un consum mediu de 10,47%; La pctul 2 a iesit un consum extraurban in conditii de fugareala 9.35%

 

Azi ma duc sa schimb filtrul de aer si sa etanseizez soclul unde sta pt ca mi`au sarit clemele si acum trage si aer fals dupa care am sa ii fac si un consum urban. Revin curand cu alte informatii

Edited by elprypas

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Altul care a reusit sa bage mai mult de 80% (peste 48 l) in butelia de gaz, se pare ca nu sunt singurul

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Au intrat cel mai mult in butelie 51l gaz :) insa ma gandesc ca si cei cu gazariile astea fac mismasuri si defapt baga mai putin gaz decat itzi indica ca alta explicatie nu am :(

Edited by elprypas

Share this post


Link to post

Asa cred si eu ca iti arata mai multi litri pe statia de pompa;la mine au intrat 50.23!E posibil sa fi consumat mai putin de 8.82,in butelie fiind 48-49 de litri si sa arate 50L pe pompa :-? Aspectul asta e mai putin important decat faptul ca te inseala!

Edited by c_french84

Share this post


Link to post

Cand am ramas fara gaz in butelie si mam dus de am facut plinul dupa pompa si bonu scos de la casa (era un lukoil cu pompa de gaz legata la comp la fel ca toate pomepele din benzinarie) 53,25 litri o sa caut bonul sa il vedeti si voi.

 

P.S. Este recomandabil umplerea buteliei la 80% din capacitatea ei .. dar nu zice nimeni ca intra 80% din valoarea lor. Am observat ca dupa ce incepe sa pacane de plin mai poate intra in ea cam 3-4 litri

dar este cu risc.

Edited by elprypas

Share this post


Link to post

Ca sa nu ies din subiect:Cielo EXE E3 cu GPL:13,5l urban cu a/c,mi se pare cam mult si acum off topic;stie careva de unde se regleaza turatia de trecere

pe GPL????

Share this post


Link to post

Turatia de trecere nu stiu daca se poate regla, dar 13,5% urban cu ac pornit in conditiile din craiova mie mi se pare rezonabil.

Share this post


Link to post

Ca fost "gazar" pot spune din experienta ca nu este imposibila umplerea butelei cu 53,25 l. Doar ca nu prea este "safe". De obicei ii opream pe cei de la pompa, cand nu declansa supapa la 49 de l. Uneori se intampla, ca atunci cand alimentezi masina sa fie inclinata si astfel plutitorul sa fie inselat privind cantitatea umpluta de GPL... astfel ajungandu-se la valorile acestea de umplere.

Share this post


Link to post

Se regleaza,pina acum 2 zile am avut-o reglata sa treaca la 1500 rpm si la revizia de 80k le-am cerut sa o faca la 2500 rpm,deci,stie careva de unde se regleaza turatia de trecere pe GGPL??????

Share this post


Link to post

Pai ce motiv ai avut sa ceri sa o treaca la 2500? si eu vreu daca e vb sa o fac la fel daca nu afecteaza performantele

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...