Jump to content
Sign in to follow this  
ticolino

Rezervari On-line

Recommended Posts

Vara asta ma bate gandul sa merg in Italia, langa Venezia, la Lido di Jesolo. Deoarece agentiile de turism din Romania nu prea lucreaza cu Italia, trebuie sa fac toate rezervarile on-line: hotel, avion, masina (necesara in primul rand pentru transferul aeroport-hotel, si utila pentru vizitat ce-o mai fi pe-acolo, cum ar fi Venezia sau un drum pana la Milano).

 

Nu am mai facut niciodata rezervari on-line, si as avea cateva intrebari:

- ce site-uri safe imi recomandati pentru hotel, avion, masina? (am vazut ca cineva a zis ca a folosit bookings.org pt hotel)

- cum stiu ca rezervarea este intr-adevar facuta? trebuie sa mai sun si la hotel/rent-a-car/companie aeriana ca sa verific?

- banii se iau cand fac rezervarea sau cand iau in primire efectiv serviciul?

 

Multumesc :)

Share this post


Link to post

Pai, bun venit in lumea "DIY" :) Pot sa-ti zic, ca incurajare, ca am calatorit destul de mult rezervand tot online, si n-am avut probleme.

 

Avem asa:

 

1. Hoteluri

 

- daca faci rezervarea la un hotel mare (gen Ibis, Formula 1, Accor, etc), astia folosesc de obicei portaluri de plata internationale (gen Chronopay), care sunt destul de sigure. De obicei, fiecare hotel are partenerul preferat pentru plati, pe care o sa-l gasesti facand rezervarea de pe pagina hotelului. Portalurile gen bookings.org, hostelz.com si altele traiesc din indexarea mai multor puncte de cazare, in ideea ca le gasesti pe toate intr-un singur site si nu trebuie sa alergi, dar au tarife mai mari tocmai pentru a scoate si ei un profit. Deci, cel mai ieftin si la obiect este sa faci rezervarea direct din pagina hotelului. Daca mergi pe varianta asta, nu prea mai e cazul sa confirmi; odata ce ai primit receipt-ul (chitanta) cu confirmarea platii, esti rezervat.

- hotelurile mai mici/pensiunile pot avea rezervari fie prin metoda de mai sus, fie printr-un formular pe site-ul propriu. Daca au varianta din urma, dupa ce faci rezervarea, e bine/sanatos/frumos sa dai un mail/telefon prin care sa confirmi, ca sa stai linistit.

- cazare unde nu au nici o facilitatea de rezervare online: numai prin mail/telefon. Discuti direct, intrebi ... ca la noi.

 

2. Avion

 

- mai toate companiile lucreaza direct cu portaluri internationale de rezervari, dat fiind caracterul ... international :D al ideii de zbor; Tarom lucreaza cu e-travel.com, Blue Air lucreaza cu worldticket.net, samd. Altii au site propriu (de ex. Wizzair, AirFrance) pentru rezervari. Eu am luat de la Blue Air, si n-am avut nici o problema; multi s-au luat dupa ideea de e-ticket (nu mai tiparesc bilete propriu zise, ci doar iti tiparesti singur foaia cu codurile date de ei, dupa ce faci rezervarea, si te prezinti cu ea la imbarcare), e comod si ieftin.

 

3. Masina

 

- nu stiu nimic in sensul asta, din pacate

 

 

Confirmarea rezervarii o ai prin "receipt"; foaia cu dovada platii, pe care sunt trecute datele tale personale, si datele serviciului rezervat (nr. camere, de la/pana la, zborul rezervat, etc). Nu trebuie sa mai suni pentru confirmare in cazul asta.

 

In privinta banilor, depinde ce rezervi. Daca iei un zbor, iti vor lua toata suma de plata in momentul rezervarii. La hoteluri, se mai practica plata in momentul rezervarii a unei singure nopti de cazare, urmand ca in momentul in care te cazezi sa platesti si restul (practic, se asigura ca incaseaza macar o noapte de cazare, in caz ca tu nu vii sa onorezi rezervarea) -- dar nu la toate. Oricum, la orice plata online, vei vedea clar suma care va fi luata de pe card, inclusiv comisioane. Nu se practica "stelutele" :)

Share this post


Link to post

Ce pot sa iti recomand e www.lastminutetravel.com, solutie completa: hotel, bilete avion, inchirieri masini, croaziere.

Am lucrat o buna perioada pentru ei si sunt foarte seriosi si siguri. Ca si pozitie pe piata, sunt pe locul 2 (daca nu au depasit intre timp concurenta, anume www.expedia.com ce era in reorganizare la vremea aceea).

 

Pe scurt, cum functioneaza sistemul: ei inchiriaza camere in avans, la super preturi, pe care le revand, pretul final fiind mult mai redus decat ce poti obtine direct de la hotel. In privinta biletelor de avion, sistemul e similar.

Pt. toate ofertele se apeleaza la alti provideri (daca ei nu au in oferta lor ceea ce cauti tu, iti prezinta oferte de la concurenta, pretul pe care il platesti tu fiind acelasi, ei platindu-si reciproc un comision de 10%).

Daca te intereseaza sa inchiriezi o masina, iti recomand sa iei prin ei de la Hertz (oferte bune si poti lasa masina in alta locatie Hertz).

 

Fii cu ochii si pe ofertele de ultim moment si Best deals, acestea fiind la preturi foarte atractive.

Rezervarile sunt de genul biletelor de avion electronice, pt. care primesti si dovada platii.

 

Din pacate, la majoritatea site-urilor de profil plata se face in momentul rezervarii serviciului. Indiferent la cine apelezi, citeste cu atentie toate conditiile / preturile, deoarece unii nu includ toate costurile in pretul afisat (similar dobanda vs. dobanda efectiva de la noi). Rezervarile se pot anula, dar conditiile in care se pot face depind de provider-ul respectiv (de ex, daca anulezi o rezervare la hotel cu cel putin 7 zile inainte, primesti toti banii inapoi, daca sunt mai putin de 7 zile, atunci se opreste taxa pentru prima noapte de cazare).

 

Alte site-uri: www.touricoholidays.com, www.oneminutebooking.com, www.execgo.com, www.easyclicktravel.com: aceeasi marie, sub alta palarie = Lastminutetravel (de fapt sunt cam 200 de site-uri la numar, singura diferenta dintre ele fiind interfata - pur marketing).

 

Bafta si multa atentie!

 

Rog a nu se interpreta cele spuse mai sus ca si reclama, nu mai am nicio legatura cu respectivii.

Edited by Juliaen

Share this post


Link to post

Ticolino, si eu mi-am propus anul asta sa plec, in august, cu familia, cu masina, pana la Viena si inapoi.

Cum nu am gasit reteta de succes la o agentie, m-am apucat de cautat, din timp, adica de luna trecuta, pe internet. Am ajuns si eu pe booking.com (nu bookings.org), si de acolo am facut rezervari la fiecare hotel, dar mai apoi am stat de vorba direct, pe email, cu reprezentantii hotelurilor respective.

Eu avem nevoie de cazare pentru Sighet, Oradea si Sighisoara in Romania, Budapesta si Szeged in Ungaria si Viena in Austria, pentru doi adulti si doi copii minori. Iti pot spune ca la ora asta totul este antamat si definitiv rezervat. La doua cazari in Romania, am platit un avans, la celelalte nu am platit nimic, pentru ca i-am intrebat si mi-au spus ca nu este necesar. Pentru Viena, Budapesta si Szeged mi-au cerut sa validez rezervarea cu un card de credit valid, dar au specificat ca nu percep nici un fel de suma de pe card, ci totul voi plati cand voi ajunge la hotel.

Totodata mi-au lasat toate coordonatele pentru a-i anunta din timp la ce ora ajung la hotel.

Acum astept momentul in care voi pleca spre cele doua capitale imperiale, dar asta se va intampla dupa ce ma intorc din expeditia in Kenya, programata intre 9 si 27 iulie.

Sper sa te ajute ceea ce am spus mai sus.

Share this post


Link to post

Multumesc pt raspunsuri!

 

Iata rezultatele so far:

- lastminutetravel.com: nici macar nu are destinatia in lista, adica (Lido Di)Jesolo, Venice. Are doar Venice

- expedia.com: are Jesolo, dar doar 2 hoteluri ?!

- jesolobookings.com pare cel mai bun pt ce caut eu, dar din pacate nu permite rezervari decat din tari civilizate, adica Romania nu apare in lista cand vreau sa fac o rezervare

- booking.com, bookings.org par ok, probabil prin ele o sa rezolv dupa ce gasesc avion

- avion nu exista direct Bucuresti-Venice, doar cu escala prin diverse alte orase; Ma gandeam sa merg direct pana la Milano, iar de acolo cu masina (3.5h teoretic), dar cred ca e cam obositor; cel mai bun site mi se pare airtickets.ro

- Hertz.com mi-a facut o oferta nesimtita: 1200E pt un fiat panda pt 7 zile ?! asta era cea mai "ieftina"; prin alte site-uri am gasit la 300E cu toate taxele incluse (asigurari, tva, etc).

 

Revin :)

 

PS. Ce inseamna textul urmator, in contextul rezervarii biletului de avion ?!:

MINIMUM STAY

TRAVEL FROM LAST STOPOVER MUST COMMENCE NO EARLIER THAN

1201AM ON THE FIRST SUNDAY AFTER DEPARTURE FROM FARE ORIGIN.

Edited by ticolino

Share this post


Link to post

- lowcosturile nu zboara in Venetia (Marco Polo), probabil ii omoara taxele de aeroport; am gasit (de exemplu) la KLM bilet, 2 adulti dus-intors 806 EUR cu toate taxele incluse

 

- daca vrei sa mergi cu masina in Venetia, ai grija ca o sa te omoare costurile parcarii :) aia in care am parcat eu era 18 eur/h

 

- tradus mot-a-mot, ar insemna "durata minima a cazarii; plecarea de la ultima oprire trebuie sa nu se faca mai devreme de 12:01 AM in prima duminica dupa plecarea din punctul de origine al calatoriei" (adica daca inteleg eu bine, trebuie sa stai cel putin pana la ora 12:01 AM din prima duminica dupa ziua in care te-ai cazat)

Share this post


Link to post

www.myair.com.Incearca ptr. avion din cate stiu eu au pana la Venezia.E cel mai ieftin.

Share this post


Link to post

Vezi Carpatair, are zboruri la Venetia din Cluj cu escala la Timisoara.

 

PS. De la Milano la Venetia faci cam 4 ore dar nici macar nu-ti dai seama cum trece timpul, esti numai pe autostrada.

Share this post


Link to post

In Venetia sant vre-o 3-4 parcari imense, iar pretul nu e mai mare de 24-25 Euro pe zi. Nu trebuie sa faci rezervari, intodeauna gasesti locuri libere.

Share this post


Link to post

In general pretul este 20 de euro pentru un maxim de 20 de ore. Daca nu iti muti masina in acest interval ti-o muta ei, obligatoriu. Eu inca n-am gasit o parcare de termen lung, poate doar in Mestre, inainte de a traversa podul spre insula.

 

le. am gasit asta, vezi daca te coafeaza. http://www.marcopolo2002.com/

Edited by nrares

Share this post


Link to post

Dupa pod, exact langa Marco Polo, pe dreapta, mai sant inca vre-o 2-3 parcari. La oricare dintre ele poti sa-ti lasi masina pe termen lung si nu te va costa mai mult de 25 euro pe zi.

Share this post


Link to post

Multumesc tutoror!

 

MyAir are intr-adevar zbor spre Venezia, costa vreo 480E pt 2 persoane dus-intors. Mi se pare cam scump :( . Parca vad ca merg cu masina pana la urma... :-?

Apropo de parcari, am vazut hoteluri cu parcari proprii. Destinatia nu este Venezia ci o statiune la 25km, numita Lido di Jesolo.

Dar daca e 25E/zi mi se pare cam mult... :( Se mai aduna vreo 150E.

 

Gata, zilele astea tb sa fac rezervarile, sa vedem ce facem.

Share this post


Link to post

Ticolino, sa stii ca in strainatate 25 de euro in parcarea pazita a hotelului pentru 24 de ore nu este scump deloc. Comparativ cu posibilitatea sa-ti salte masina pentru parcare in loc nepermis, situatie in care trebuie sa umbli sa-ti recuperezi masina si sa si platesti o amenda de vreo 4-500 de euro.

Share this post


Link to post

In Italia in general hotelurile folosesc spatiul la maxim si nu sant foarte multe cu parcare proprie, in special in marele orase, zone centrale. In Venetia nu stiu nici un hotel cu parcare proprie pentru masini :) , daca mergi cu barca lucrurile se schimba.

Share this post


Link to post

Da, in Venetia nu se intra cu masina (ca sa nu ti-o ia apa pe sus la flux  <img src= )"> ).

 

Pana la urma, punand cap la cap avionul cu inchiriatul unei masini acolo (800E in total), am decis sa mergem cu masina :D .

La dus dormim o noapte la Budapesta, admiram Dunarea noaptea, iar la intors una la Viena, vedem parcul de distractii, si mai dormim pe undeva pe la noi prin tara, pe unde apucam (ori Arad, ori prin Apuseni, ori Valea Oltului, nu conteaza).

 

La Budapesta si Viena o sa fac rezervare la Ibis-uri, mi se par foarte ok, si ramane sa gasesc un hotel bun in Jesolo pentru restul concediului. Oricum, e deja mult mai simplu :) .

Share this post


Link to post

Pentru cei care vor sa ajunga la Budapesta, cu familia, recomand cu maaaaare caldura Hotel Szonyi, 3 stele. Am dat 80 E pe noapte pe un apartament superfain, la care se adauga un restaurant grozav, jacuzzi, sauna si teren de joaca pentru copii.

 

La polul opus, in Szeged, NU recomand sub nici o forma, Hotel Tisza Sport, unde au camere multe, dar numa' jumate de hotel o fost modernizat (am stat intr-o camera nenorocita, cu 4 paturi, mirosind a mucegai, mai scumpa decat apartamentul din Budapesta!). Mai bine incercati la Forras, daca au locuri libere.

 

Pe astea eu le-am gasit pe www.ohb.hu, site care mi s-a parut ok.

Edited by Leone

Share this post


Link to post

La sfarsitul lunii(28.09 ziua preferata) vreau sa plec in Irlanda - Dublin(bineinteles cu avionul)pentru vre-o 10 zile.

 

Intrebarea mea este : Stiti cumva unde pot gasi(ON-LINE) bilete de avion ceva mai ieftine(eu am gasit cel mai ieftin la 330euro/pers)

 

Multumesc

Share this post


Link to post

A doua e bunicica dar am auzit ca s-ar gasi si mai jos de atat :P

 

 

P.S. Stie cineva ceva de agentia asta? Or fi de incredere(la ei ar fi 580)

http://www.infotravelromania.ro/agentii_of...ileteavion.html

Edited by uskt2005

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...