Jump to content
Sign in to follow this  
heinrich

Tacanit suspect la motor (parca ar fi DIESEL), Finalul?

Recommended Posts

Sunt nou pe acest forum si disperat, intzeleg ca am facut o prostie neglijand schimbul uleiului, pe langa km prescrishi (in jur de 5k), eu am mai facut 2k fara sa schimb uleiul, cred ca asta ar fi una din cauze, cert e ca ushor ushor a inceput sa se auda o transformare a motorului OTTO in motor Diesel, a aparut un sunet similar cu cel de Mercedes Cobra, pana acum nu am avut pb majore, nu imi intra in vit I-a, se rupsese urechea cablului de ambreiaj care trece prin pedalier (ma rog tabla podelei), pornea la sfert de cheie, totul ok, consum normal, mers normal, cam puturos in demaraje, cu clantzanitul caracteristic de diesel pana aseara,cand motorul a pornit, a l-am lasat in relanti 2 minute (am mai vb cu un prieten) si am dat sa plec...

 

Si acum urmeaza pb mea!:

Am incercat sa plec cu Mishu de pe loc, turatzie normala, incep sa eliberez ambreiaj, motorul nu mai are putere sa traga, si merge la turatzie normala numai ca nu mai trage, eliberez complet ambreiajul si moare motorul, motorul este cald ca nu apucase sa se raceasca (eram doar pana la un prieten), simptomele semanau cu cele care apar la lipsa de carburant, numai ca atunci pufneshte de cateva ori si se opreshte pana la realimentare. De aceasta data, daca, motorul nu era in sarcina mergea cat de cat si chiar putea fi turat, cum il bagam in sarcina dadea in nas, cred ca mergea in 2 pistoane, (cred, nu bag mana in foc), ar putea fi pompa de benzina?, poate fi apa in benzina? injectoarele?, pistoanele "uscate"? nu papa ulei, dar e neschimbat, cui sa ma adresez? stau in Colentina pe la pod, Matty are 82k de km e din 1999 toate reviziile facute. Dupa revizia de 60k nu s-a mai uitat nimeni nicaeri la el , decat schimbat ulei la 5k-6k de km, acum fiind prima si ultima neglijare a lui. Oare ceea ce s-a intamplat acum sa fie numai din cauza neefectuarii la timp a schimbului de ulei? ulei folosit de la Shell cnf specificatziilor

 

- Ce imi recomandatzi sa fac?

- Cunoashte cineva un service bun, mai apropiat de mine? (Colentina) asta in conditziile in care nu mai pot mishca mashina!

- Pot veni si eu maine seara la 20.00 la Palatul Copiilor, dar fara Matty? se mai tzin intalnirile de Joi seara? De cine sa intreb?

 

Va multzumesc!

Share this post


Link to post

pare ca nu mai ai benzina in rezervor...

ai verificat?

oricum...n-are nici o legatura cu uleiul

Share this post


Link to post

Porneste motorul, si scoate pe rind cite o fisha.Vezi daca auzi diferenta.

Ai alimentat recent cu vreo bomba de benzina?

Te asteptam miine cu sau fara matiz. Incearca sa ajungi pina-n 20:15 pt ca daca ploua o sa ne retragem intr-un bar ceva.

Share this post


Link to post

ma nelinishteshte ideea de a crapa ceva la motor, tzacanitul ala de diesel e groaznic, parca conduc un mercedes cobra (am condus candva si stiu cum e, ma refer la sunet), deci sa fie numai benzina de vina? o sa incerc sa ajung maine, va multzumesc!

Share this post


Link to post

am coborat din nou la mashina, chiar daca ploua torentzial, motorul rece, bag cheia in contact, ashtept sa traga pompa, nu apas nimic, deci ritualul magic al fiecarei porniri, dau un sfert de cheie si porneshte motorul, la relanti, rezervorul pe roshu (becul aprins si rulat cu ea 32 de km), incerc sa accelerez, apas pedala, (asta dupa 1 minut) deci apas pedala si ... nimic, motorul la relanti, am lasat pedala si mai apas o data, incepe sa se tureze si sta turat (cu pedala apasata), las pedala, revine la relanti, mai apas pedala o data, si nimic, si cu pedala la fund, motorul continua sa mearga la relanti. Deschid capota (poate e cablul rupt, zic eu) si accelerez de la motor (chestia aceia semirotunda) la fel, motorul la relanti cu ushoare tendintze de accelerare.

 

Sa fie de la benzina, sa am apa in benzina? Nu vreau sa influntzez raspunsurile dvs, de mishcat rotzile... :) ni nu se pune pb, motorul "da in nas" si tinde sa se opreasca, ce ar trebui sa mai verific? Zgomotul motorului ramane tot de mercedes.

 

Ce alt diagnostic poate avea? macar sa o pot pune pe picioare (rotzi) sa pot veni maine la palatul copiilor cu ea!, ca in felul asta... nu ajung nici pana la benzinarie!

 

Multzumesc pentru sfaturi si sugestii!

Share this post


Link to post

n-ai benzina suficienta(ai ajuns pe fund si ia mizeriile)

baga si tu 2 l din bidon

Share this post


Link to post

ceea ce ma ingrijoreaza pe mine e faptul ca atunci cand nu a mai avut benzina, motorul a mers normal si la un moment dat a dat 2 maxim trei rateuri, si s-a oprit iremediabil, fara putintza de pornire, acum el porneshte dar nu sta in sarcina, deci daca-l bag in viteza... se opreshte, sta la relanti, si aseara am reusit sa vin cu ea acasa (350 m) cu ambreiajul cuplat pe la jumate, pt mine este un motiv de ingrijorare pt ca nu shtiu ce ar trebui facut, bun am intzeles, una la mana sa alimentez, alte preobleme? deci nu e de la ulei? nivelul e ok, numai ca e rulat si cred, uzat uleiul ala, ce ulei imi recomandatzi pt un Mishu cu peste 82k km?

 

Va multzumesc!

Share this post


Link to post

Deci daca ai ramas fara benzina... posibil sa-ti fi tras gunoaiele de pe fundul rezervorului. Se poate sa ti se fi infundat injectoarele.

Fugutza la service. Uite colea o lista (vezi ca unii sunt doar dealeri)

http://www.daewooclub.ro/viewtopic.php?t=1075

 

Zici ca stai in Colentina... mai aproape de tine ar fi AutoMarcus, Automec99.

Sau si mai aproape e Radacini-ul de la cinema Aurora.

Nu stiu numarul, da' suna la altii si intreaba!

Bafta!

 

PS. Am fost vecini pina in urma cu vreun an! Eu stateam pe linga Circa 7.  <img src= ">

Share this post


Link to post

...incearca sa pui cativa litri de benzina cu un bidon de apa plata (de 5 litri - plasticul e bun, nu reactioneaza cu benzina) si mai fa o proba, poate reusesti sa o duci "pe roti" la service.

Oricum, problemele descrise, plus "zgomotul", sunt simptome de injector infundat. Daca zici ca nu poti urni masina, probabil sunt cel putin doua.

Poate te ajuta: http://www.daewooclub.ro/viewtopic.php?t=1...ight=impleticit

Share this post


Link to post

... ma gindesc acum ca daca odata accelereaza si alta data nu, poate si T.P.S. (Throtle Position Sensor) e cam dus sau murdar, pe linga injuratoarele murdare.

Share this post


Link to post
...deci nu e de la ulei? nivelul e ok, numai ca e rulat si cred, uzat uleiul ala, ce ulei imi recomandatzi pt un Mishu cu peste 82k km?

Nu e de la ulei, dar schimba-l. Uite aici o "discutie" despre uleiuri... alegi tu.

http://www.daewooclub.ro/viewtopic.php?t=92

Share this post


Link to post
... ma gindesc acum ca daca odata accelereaza si alta data nu, poate si T.P.S. (Throtle Position Sensor) e cam dus sau murdar, pe linga injuratoarele murdare.

 

Pai TPS este in stare sa funtioneze asa, intermitent? Nu este cam ciudat?

Chiar nu exista o regula cand accelereaza si cand nu? Injectoarele clar trebuie curatate dar nu stiam ca pot provova chestii de genul acesta (odata da, odata nu).

Share this post


Link to post
Pai TPS este in stare sa funtioneze asa, intermitent? Nu este cam ciudat?

Cred ca functioneaza asa din cauza lipsei de benzina.

Share this post


Link to post

Va multzumesc din suflet pentru ajutorul acordat, dar eu unul, sunt nou in ale matizului, chiar daca el are ceva ani si cateva zeci de mii de km, va rog mai pe intzelesul necunoscatorilor ce inseamna TPS?

 

P.S. nu le am cu engleza  <img src= ("> sorry!

Share this post


Link to post

este senzorul care traduce pozitia pedalei de acceleratie, nu? (nici eu nu stiu prea bine).

ai incercat sa bagi benzina? tot asa face?

Share this post


Link to post

Da, T.P.S. e senzorul/traductorul de pozitie a clapetei de aer, e solidar cu semicercul ala unde se infasoara cablul de acceleratie. Oricum, nu umbli pe acolo nicicum singur, se pot buli niste ceva reglaje.

Pompa de benzina amorseaza? filtrul de benzina citi km are?

Share this post


Link to post

nu shtiu despre ea decat ca a facut si revizia de 60k, in rest m-am ocupat doar de benzina si ulei si curatzat filtrul de aer, ii voi baga acum 3 litri de benzina si sa vad ce zice, ca nu am avut timp sa ma ocup de ea de ieri, pana azi , si poate pe la 19.30 sa pot ajunge si eu la palatul copiilor cu ea. imediat ce am veshti noi va anuntz!

 

Multzumesc mult de tot!

Share this post


Link to post

OK, cred ca era de la benzina, am curatzat filtrul, am alimentat si merge, mai trebuie rezolvat cu tzacanitul, stand in colentina, nu prea shtiu care service e bun, sa nu ma trezesc ca pe langa tzacanit, mai "descopera"ei ca mashina mai are nu shtiu ce, si sa ma trezesc in fatza faptului implinit, ca "mi-au fixat ei pb" si eu sunt in imposibilitate de plata, am mai citit eu pe forumul asta ca s-a mai intamplat!

Share this post


Link to post

Io zic inainte de a mere la service sa vi joia viitoare la intilnire, sa asculti 10 motoare de matiz, sa-l ascultam si noi pe al tau si pe urma mai vezi ... motorul asta tzacane si tremura de felul lui, asta e! :roll:

Share this post


Link to post

Poate ai bagat motorina in el, de face ca Dieselu' ?

 

Am mai vazut faza asta la o pompa. Noroc ca s-a prins repede dupa vreo 3L. Omu' nu stia ce sa faca. Toti cei prezenti au raspuns ca vorbiti sau poate ca patiti: "Baga-i benzina peste si da-i talpa". Asa s-a si intimplat.

Share this post


Link to post

nu am bagat motorina, cred ca e de la tacheti, cred, acum ca merge motorul totushi, si pot sa o mishc, incerc sa vin joi

Share this post


Link to post

Deci aseara am data sa plec, motorul functiona "normal" acelashi tacanit. L-am scos pe Mishu din parcare,..... am mers 60-70 de metri, asha ushor, viteza a doua, shi deodata... a aparut un zgomot scurt, o data, gen "clack" shi motorul s-a oprit. DEFINITIV si Irevocabil. In mijlocul drumului. --------------------------

 

L-am impins cu chiu cu vai intr-o parte shi acum nu shtiu ce sa fac, si cui sa ma adresez. Cer un ajutor!, Locuiesc in Colentina, dincolo de podul de la Doamna Ghica.

 

Voi incerca sa aduc mashina la loc in parcare!!!

 

Va multzumesc pt ajutorul acordat pana acum, shi ca atzi citit acest thead!

Share this post


Link to post

VAXXi: Mesajele scrise după evenimentul "motor mort" s-au mutat la linkul de mai jos. Aici se continuă discuţia doar în ce priveşte "zgomotul de Diesel".

 

MOTOR BLOCAT, engine is DEAD :arrow: http://www.daewooclub.ro/viewtopic.php?t=1836

Share this post


Link to post

bine bine am auzit ca matizul nu are tacheti, daca nu are tachetzi pt ca e motor ohc... atunci de unde sa fi fost zgomotul?

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...