Jump to content
Sign in to follow this  
apropo_000

Directia Slaba, Franele Slabe Sau Asa Este Masina?

Recommended Posts

:o fftopic:

 

Sato, ai perfecta dreptate. Intamplator ieri am testat un mercedes e avantgarde cu 200 km la bord si pe langa faptul ca ii zdranganeau centurile si ceva prin bord mai si trepida de o gaseau toti dracii. Nu mai spun ca la relanti facea ca sparku` tau. A fost omu la reprezentanta si aia i-au zis "cee vrei domnle ia-ti clasa S daca nu vrei sa auzi nimic" :shock:

Share this post


Link to post

Eu zic sa rezolvi in service. Nici la dacia 1310 nu-mi aduc aminte sa-mi fi tras volanul stanga/dreapta  <img src= S">

ps :D irectia este direct proportionala cu siguranta ta si a participantilor din traffic. Nu e de JOACA !!!

Share this post


Link to post

m_iri cu presiunea la roti cum stai?

Share this post


Link to post

Din cate am inteles din postul lui si-a verificat si presiunea!

Sfatul meu e sa mergi sa iti reechilibrezi rotile si sa iti faci geometria! Dupa toate astea verifici sa ai presiunea in pneuri la valorile recomandate si nu ar mai trebui sa ai probleme!

Share this post


Link to post

Nu trebuie să facă aşa. Dacă iei mâna de pe volan, mergi cu viteză constantă, accelerezi şi frânezi uşor, pe un drum drept nu trebuie să tragă dreapta sau stânga. Al meu Cielo aşa se comportă!

 

Dacă drumul e înclinat e normal să o ia puţin spre partea înclinată.

Share this post


Link to post

Multumesc pentru raspunsuri. Am sunat azi si sunt programat joi la 10 sa verifice geometria. O sa tin la curent cu evolutia.

Ieri am luat un prieten in dreapta si am verificat si mai atent si int-adevar trage stanga, incet dar trage. Nu simt lucrul asta in volan, adica ca si cum m-ar trage volanul spre stanga, dar mai ales la un drum lung trebuie tot timpul sa fac corectii mici de directie, sa iau fff putin spre dreapta ca sa mearga drept. Sper sa fie ceva de la geometrie ca mi se pare naspa sa fie caseta de directie.

Share this post


Link to post

Aceeasi problema cu trasul dreapta am si eu...chiar de cand am iesit cu masina pe poarta dealerului.M-am intors atunci imediat si m-au aburit ca e de la sosea...

Dupa 7000 km la fel face...nu iau mana de pe volan nici o secunda...caci risc sa intru in sant..Presiunea in roti este verificata..ma bate gandul sa ma duc la echilibrare...dar dupa Pasti (ca am nevoie de masina pana atunci si am si treaba).

 

Trebe musai sa merg la GTT de unde am masina pentru o banala geometrie ??

Share this post


Link to post

Nu. Chiar ar fi bine sa nu te duci la dealer pentru geometrie. Daca masina este in garantie, normal ca o sa iasa 'bine'.

Share this post


Link to post

salut!

Dupa 4 ore de asteptare, am plecat fara sa rezolv nimic. Persoana responsabila de acolo a zis ca au facut geometria de 2 ori si ca a iesit bine. Au incercat toate combinatiile posibile de mutat de roti, au mai facut un test de frana, toate degeaba pt ca tot nu au rezolvat nimic. Deoarece batea vantul a ramas sa vin saptamana viitoare sa se dumireasca chiar el la condus cum trage deoarece acum zicea ca nu poate sa realizeze daca trage si cum trage din caza vantului. A zis ca e posibil ca roata din stanga sa fie f putin infranata, ceea ce nu se vede la testul de frana si sa fie asta cauza, deoarece din geometrie reiese ca directia din cutie ar fi ok. Nu au putut cantarii nici rotiile deoarece nu aveau cu ce (eu personal nu cred ca e ceva de la greutate pentru ca nu s-a intamplat nimic la rotirea rotiilor si trasul apare si la viteza mica). Sper sa fie de la frana si sa ma scap odata ca m-am saturat deja. Va anunt saptamana viitoare pe joi ce am mai rezolvat.

Share this post


Link to post

Eu pariez pe joc in caseta de directie si pe incercarea de acoperire a lui.

Fa geometria in alta parte, intr-un centru profesionist. O sa iti spuna ca nu pot sa o faca din cauza jocului in caseta.

Iar faza cu saturatul... te-ai saturat de masina pentru ca, citez, ai "senzatia" ca trage "putin stanga"? Eu macar recunosc ca imi creez singur probleme cu masina.

Share this post


Link to post

In majoritatea cazurilor, trasul intr-o parte se datoreaza unei jante strambe, unui pneu diferit in dimensiune sau unei roti prost montate. Dezechilibrul de masa se simte doar la viteza.

Share this post


Link to post

Eu am patit-o similar la Epica cu un cauciuc nou (restul aveau vreo 10 mii) care tragea intr-o veselie in partea opusa.

Am pus ambele cauciucuri de pe spate pe fata si merge in linie dreapta perfect.

 

:o fftopic: Daca nu ar arata aiurea, as da oricand jantele de 17" pe unele de 15" cu talon mare la cauciuc.

Edited by hawkeye

Share this post


Link to post

Salut! Mai am o intrebare de incepator legata de directie. Am observat ca atunci cand stau pe loc si intorc volanul maxim, spre stanga se intoarce putin mai mult decat in partea dreapta. Este normal acest lucru? Ma gandesc ca daca nu as putea sa fac o legatura intre asta si trasul stanga, care apropo s-a diminuat decand am fost la ei ultima oara si au mai rotit la roti. Acum se mai simte f putin si ma gandesc sa o las asa. Multumesc!

Share this post


Link to post

@m_iri -asculta un sfat: nu mai intoarce volanul la maxim cand stai pe loc (fara motiv) si nu-l tine asa mai mult de cateva secunde. Vei constata de altfel ca servo face si un zgomot specific atunci cand este la cap de cursa. Punctul de mijloc al directiei poate sa fie usor deplasat dupa ce spui tu, dar asta nu este neaparat un defect.

Share this post


Link to post

De ce face servo acel zgomot specific? (intrebarea este mai mult din curiozitate...oricum imi place cum "suna" servo)

Share this post


Link to post

Pentru ca se "gatuie" fluxul de ulei care vine/pleaca din pompa...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...