Jump to content
Sign in to follow this  
unu'cuvise

Ac Indicator Temperatura Apa

Recommended Posts

Salutari! Azi am patit o chestie tare ciudata: acul indicator al temperaturii apei(antigelului) se deplasa in sus si-n jos pe scala, in timpul mersului. Eram hotarat sa merg la service pentru o verificare, dar dupa ce masina a stat vreo jumatate de ora, acul a stat fix la temperatura de regim tot restul drumului, parca nu s-ar fi intamplat nimic. Ma gandesc ca o fi vreun contact electric slabit, voi ce spuneti, sa merg in service pentru o verificare, sa astept sa vad daca mai face?...

Share this post


Link to post

Si eu am patit lucrul asta,erau rupte firele de alimentare la ventilator

 

Daca esti in trafic urban se ridica temperatura,cu cat prinzi viteza mai mare cu atat coboara,teoretic in extraurban nici nu porneste ventilatorul.

 

Deci vezi daca iti porneste ventilatoru la radiator,cu masina pornita dai drumu la AC,te uiti sub capota,daca a pornit ventilatorul inseamna ca alta e problema la tine

Share this post


Link to post

Azi nu am mai avut deloc problema asta, acul a ramas fix la temperatura de regim, am mers numai prin oras. Dar nu cred ca era de la ventilator, nu se supraincalzea, pentru ca acul indica temperatura normala in timpul mersului, si din cand in cand sarea dintr-o data ba la baza scalei, ba spre varf, dupa care iar revenea la temperatura normala, dupa un timp iar sarea. Salturile astea erau pentru o fractiune de secunda,si se repetau din cand in cand. De asta inclin sa cred ca o fi vreun contact electric slabit, sau era, s-o fi asezat la loc in vreo groapa de nu se mai intampla treaba asta :) .Oricum o sa verific si treaba cu ventilatorul, sa fiu sigur. Multumesc pentru raspuns!

Share this post


Link to post

Nu este posibil sa ai cumva un pic de aer in sistemul de racire? Asta ar putea explica de ce pentru perioade scurte iti scade/creste temperatura indicata de ac.

Share this post


Link to post

Nu este posibil pentru ca aici discutam despre instalatii de racire presurizate.

Share this post


Link to post

ce ai reusit sa faci pana la urma cu indicatorul?

ca la mine de vreo cateva zile vad ca a aparut aceeasi problema...

ai rezolvat? daca da, cum!? :)

m-am uitat si pe schema electrica si am vazut ca tre sa fie un cablu albastru care duce la CTS, dar unde e pozitionat el?

Edited by george_radu

Share this post


Link to post

Cum anume se deplaseaza: lent sau in salturi/caderi bruste?

Share this post


Link to post

Vezi ca senzorul de temp. pentru indicator are o cupla ingusta, neagra, cu un singur fir, care se cupleaza prin culisare in plan vertical. Contactul pe care-l face este precar, motiv pentru care poate afecta indicatia. Il gasesti sub nasul tau, in coltul stanga-fata a motorului (sunt doi senzori de temp. alaturati, unul normal si unul mai subtire).

Share this post


Link to post

Salut tolin ne intalnim si la aceasta sectiune ,sa va spun cum mi-au rezolvat mie aceasta problema acum 1 an.Au intrat in service cu masina au scos toate cablurile electice si au dat cu vaselina de contact .Cand sa plec a inceput iar sa oscileze,i-am chemat , au luat masina si au desfacut ceasurile de bord ,au dat cu vaselina si de atunci nu mai face.ACUM TOLIN MERGEM LA SECTIUNEA "RULMENT PRESIUNE' SA ITI POVESTESC CUM L-AM SCHIMBAT PE LA 2500 KM ..SI NE MAI LAUDAM CA AM DAT LOVITURA...

Share this post


Link to post

Nu cred ca ne intalnim pe la posturi unde sa ma laud cu ce am schimbat. Sufar si eu de boala asta omeneasca, insa eu n-am cu ce sa ma laud, consumabile, doar. Altfel, eu le desfac din pura curiozitate.

Edited by tolin

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...