Jump to content
Sign in to follow this  
sprite

Ianuarie 2007 - Intarzieri Vama

Recommended Posts

Stie cineva daca sunt probleme cu vama zilele astea? Adica tot ce inseamna import "merge" (sau "se opereaza") foarte greu? Intreb pentru ca trebuia sa ridic masina azi si am fost intampinat cu textele de mai sus... Am cautat stiri, ceva... n-am gasit nimic.

 

Chiar sunt singurul in situatia asta? :-W

Edited by sprite

Share this post


Link to post

Si noiembrie si decembrie a fost la fel, mai ales decembrie, s-a vandut in draci. La mine a intrat in tara pe 11 decembrie si am reusit sa o iau cu mare bataie de cap pe 22 decembrie, dar numai ca am stat o saptamana pe capul lor, si in final am ridicat-o dintr-o vama de pe centura (erau peste 200 de masini gata vamuite dar nu se chinuia nici dracu sa le aduca la livrare), altfel nu o luam nici acum .. iar cauza e una de toata jena: Nu aveau trailere! Du-te la ei.. (de ce masina e vorba?) si vezi exact ce se intampla, si propune-le eventual sa o ridici tu din vama, in caz ca e la fel si nu au cu ce sa o aduca. Teoretic vamuirea propriuzisa nu dureaza. La telefon doar te aburesc, e regula in Romania, probabil conditie la angajare.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

La vama e o ceata totala.Nimeni nu stie nimic.

Share this post


Link to post

N-am cum sa o ridic eu din vama pentru masina e deja la ei in cute! E vorba de un Suzuki Swift 2, deci taxe vamale nu are; e doar o "prestatie vamala" care trebuie platita, e o formalitate (comision cred, nu stiu exact... am citat din contract). Masina era in Curtici cand am platit-o, respectiv cand am facut contractul (15 decembrie 2006), iar pe 28 a ajuns in parcul firmei. Trebuia sa o ridic ieri.

Pot, in schimb, sa ma duc s-o vad, sa o pornesc, doar sa n-o scot din curte. Stupid.

Share this post


Link to post

Wellcome to our customs services. Si eu am stat cu ea in curte. Aia de la Vama se misca greu de obicei, acum nu se misca deloc. Prea multe reguli noi pentru capsorul lor.

Share this post


Link to post

Sprite, sa-ti traiasca. Du-te la ei, probabil nu sunt gata actele/numerele, si bate-i la cap, nu-i slabi. Cere sa discuti cu un sef, fa presiuni, bate-i la cap, da-le si o sticla (unde vrei tu) :) Intr-o zi daca stai acolo eu zic ca tot o rezolvi.

Share this post


Link to post

Ultima ora: acum un minut m-au sunat sa imi ofere masina la schimb, pentru deplasare pe durata intarzierii... tot swift, da' o trepta mai jos ca dotari... Plus invitatie sa-mi vad masina (reala)... si sa solicit un alt termen.

Chiar or fi probleme...

 

Later edit: Multumesc pentru urari! Cu managerul vad ca s-a vorbit deja... ideea cu masina la schimb a fost ideea lui; am "tropait" destul... ma mai gandesc pana luni daca sa o iau sau nu.

 

Nu mai zic ca deja mi-am facut asigurarile... si rca si casco. In fine, la un oarecare risc ma asteptam. Oricum, as fi mers pana la a renunta total si a cere banii inapoi. Le-am si zis, dealtfel.

 

 

 

Oricum, va multumesc! M-am mai linistit.

Edited by sprite

Share this post


Link to post

Si mie mi-au spus de la G&P ca pana de Rev am masina. De unde, au plecat oamenii in concediu. Abia pe 3 a sunat tata si i s-a spus ca masina E in tara, dar ca au probleme cu transportul. Eu sunt aproape sigur ca ma duc cu zaharelul, am 5 saptamani de cand am semnat pt masina- 29 nov. Stiu ca e problema cu drumurile, stiu ca e inceput de an in vami = aglomeratie mare. Mai stiu ca in fiecare zi sun la G&P sa intreb daca vine odata masina (azi n-am sunat, sunt peste cateva minute). Eu pun pariu ca masina e in vama si nu au cu ce sa o aduca (cica e volum mare de vanzari). Da am si eu o nintrebare: daca masinile vin din Slovenia, pe unde intra in Ro, prin ce vama? Si cam cat dureaza sa ajunga din acea vama in Bacau? Ca de la G&P mi se spune ca sa patama asta se rezolva. Doamna Sorina de la G&P Piatra Neamt a fost deosebit de amabila si s-a oferit sa-mi achite dumneaiei rca-ul pe jumatate de an pt a ma scuti de un drum in oras. Deci amabilitate exista. Mai ramane sa se miste mai repede cei din vami...

Share this post


Link to post

Din ce stiu eu ieri Vama Otopeni a fost inchisa, poate in aceiasi situatie au fost mai multe. :) >-

Share this post


Link to post

Cum a ramas pina la urma?

Share this post


Link to post

Cum sa fie, inca astept sa se rezolve. Am o promisiune gen "zilele astea", dar nu mai cred nimic. In fine, se mai cauta variante.

 

Edit: ...masina de schimb n-am luat; ce naiba sa fac cu ea?

Edited by sprite

Share this post


Link to post

Azi am dat si eu de dealer si mi-a spus aceeasi treaba, ca are masini in vama din 28 decembrie si ca vama nu merge din cauza regulilor noi pe care cei din vama nu le cunosc, ca atare habar n-au sa faca vama la masini... Treaba asta mie mi se pare cam cusuta cu ata alba, am sunat sa verific si in vama la Curtici unde spunea dealer-ul ca are masinile, am dat pana la urma de Lagermax (nu stiu daca l-am scris cum trebuie, e prima oara cand aud de firma asta). Cei de acolo, care ar face importurile, mi-au spus ca nu pot sa-mi dea nici o informatie...

Nu stiu ce sa mai cred... speram sa aflu daca ma abureste sau nu dealer-ul, sa ma pot lua de el, am avansul platit din 7 decembrie pt. aveo si inca nu stiu cand o sa am masina aia...

Poate stiti careva dintre voi mai multe despre treaba asta cu vama...

Share this post


Link to post

Stiu si eu doi oameni care inca nu pot sa isi ridice masina din cauza abrambureli din vama si unu caruia nu i se accepta dosarul de leasing tot pe motive de necunostiinta de cauza in privinta taxelor.

Share this post


Link to post

De pe 15 au reinceput transporturile de masini.

Share this post


Link to post

Multumesc de raspunsuri! O sa mai astept cateva zile dupa care iau la intrebari dealer-ul. Credeam ca e doar abureala treaba asta cu vama. Asta e, vom vedea ce si cum.

Share this post


Link to post

Scuze ca nu am scris mai devreme: am ridicat totusi masina pe 11 ianuarie, deci cu o intarziere de (doar) 6 zile. Am inteles ca au operat "manual"... :|

Share this post


Link to post

Salut ! Nu stiu sigur daca sunt unde trebuie este prima oara cand scriu pe un forum . Daca ati fost patiti sau daca ati auzit cam cat dureaza livrarea la un Chevy Spark , am facut comanda la Kamsas (Ct) am dat si un mic avans , comanda a fost facuta pe 28.03.2007 si nenea de acolo mi-a spus ca sunt foarte multe comenzi si ca s-ar putea sa intarzie cam 2 luni . Este mult sau doar mi se pare . Daca stiti ceva va rog lamuritima ca sunt cam in dubii de durata asta . :-?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...