Jump to content
Sign in to follow this  
jjayy81

Matiz Se Power '99

Recommended Posts

Aloha...uite ca au trecut deja 2 luni si ceva de la fericita achizitie a unui matizutz se power din '99 si as spune eu ca am ce sa scriu si eu intr-un mic jurnalier

asa ca..hai sa incepem:

matiz se power '99 (second hand of course) cu 47 000 km la bord cand l-am luat.

foarte dragutz..facea cu ochiul. skyblue intretinut bine :X fara zgarieturi si alte chestii.. tapiterie curata si frumoasa..

fara batai sau alte probleme pe care le-as fi putut detecta la cumparare.

Dupa cumparare : consumul a fost de ~5% afara (80-120km/h) si 7,8% oras

m-am apucat si mi-am cumparat huse dragutze, tavite la picioare ca deh..vine iarna.. mizerie -chestii, tavita la portbagaj ca deh - pe clapari mai ramane zapada..nu?, compresor electric bla bla si tot felu de nimicuri din astea dragutze

Prima chestie importanta care am facut-o a fost sa ii schimb uleiul.. dupa zile intregi de citit forumuri si tot felu.. am ajuns la concluzia ca o sa schimb uleiul cu ARAL.. ceva jmeker 5w30 + filtru ulei bosch

facut schimb - dupa ~200km a inceput sa se vada schimbarea - trepidatii ft ft mici (fata de cum erau) consum a scazut ft ft mult.. cel putin asa mi se pare mie :D adica:

4,06-4,33% in afara si 6,8-7,5% oras ...super

asa si mi-am luat si un portbagaj de la praktiker (bare transversale) si urmeaza si suport ski

 

 

oke... amortizoare..- nu am observat nici o problema..

la cutia viteze.. cateodata face scheme la treapta 1 si 2 dar cu un dublu ambreiaj se rezolva...

batai nu prea se aud in habitaclu (doar pe pavaj se aud inchizatorile de la usi - putzele alea de blocat)

cauciucuri am kormoran si pe spate si pe fata winterblabla (ce scrie pe ele) - presimt pe anu viitor ca vine o schimbare....(nu au nici o galma sau probleme.. dar mi se pare imbatranit cauciucul)

aa... altceva.

aaa da am fost la spalatorie si m-am jucat eu cu jetul de apa si am tot dat pe aripi si la aripa stanga spate am gasit o galma pe vopsea.. am tot inistat acolo cu jetu.. si .. surpriza!!!! o picat vopseaua cat unghia de la degetul mare si sub ea.. un punct de rugina... (inca nu am rezolvat.. dat cat de urgent o sa ii fac o cosmetizare mica acolo...)

alte chestii nu imi amintesc sa fi gasit...mai vedemmmm...

 

..in proiect pt anu viitor sunt: schimb ulei cutie viteze, schimb filtru combustibil, creare spatiu suplimentar depozitare in locul airbagului, schimb placute frana + tamburi + schimbat ferodo frana mana, addon proiectoare ceata, addon incalzire oglijoare

 

deocamdata... foarte foarte multumit de masinuta mea :banana:

daca mai aveti ceva sugestii - de tipul "must have" va rog impartasiti :thumbl:

 

aaa. am uitat sa va zic... acuma am 51000km :lavolan:

p.s. cat de repede apare si o poza..

 

Te rog renunta la tz si foloseste majuscula la inceput de fraza/propozitie.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti norocos amice, cand oi trece si eu prin cluj la intalnire sa vii si tu sa ne mai intalnim, in rest sa cauti sa iti cumperi autocolant sa te recunosc cand te intalnesc prin cluj. salut :lavolan:

Share this post


Link to post

Da te rog niste detalii despre modul de prindere al barelor de plafon, preturi etc.

 

Cat despre ulei nu stiu ce forumuri ai citit dar cred ca e cel mai prost ulei pentru motoarele daewoo.

Share this post


Link to post

Aha, si eu am avut Aral 60 de mii de km, acum am Castrol si sunt mai mult decat multumit.

Cred tu conduci foaaaarte calm de reusesti sa consumi 4% afara cu masinuta.

Iti recomand sa schimbi distributia la masina(toate curelele de pe acolo te ajung la maxim 2 milioane, superieftin) , eventual si alte consumabile, deoarece masina are 7 ani si se degradeaza in timp, nu de la rulaj.

Share this post


Link to post

 <img src= (">

 

Are probleme masinuta mea.. si inca nu am aflat ce..

Sa va explic ce s-a intamplat: facut plinul in CJ la aceiasi pompa de unde alimentez de obicei (la 1 min de casa ) - am circulat ceva prin oras - vreo 50-60km - apoi am plecat la BM - totul ok.. super bine - ajung la socrii.. parchez masina - dimineata cand dau sa plec se inneca saracuta de ea.. de numa.

 

Oricum dupa vre-un km incredibil.. isi revine - zic si eu.. cine stie , ceva mizerie in benzina.. bla bla..

Mai trece o zi si din nou aceleasi probleme... prima data am crezut ca e ceva la aprindere (fise -bujii) - adica simptomele erau ciudate - cand acceleram masinuta se inneca si parca nu mai avea putere si parca parca intra in frana de motor..

in fine normal ca au aparut tot felu priceputi.. ba ca e cutare ba ca e nu stiu ce..

Singura explictie care mi s-a parut plauzibila a fost APA in benzina.. cum dreq.. nu stiu.. dar ideea e ca in zilele astea au fost noaptea sub 0 grade bine.. si ma gandesc , ca s-or fi facut globulete de gheata (daca ati mai intalnit stiti si voi) si de la alea o fi...

Oricum am hotarat sa schimb filtrul combustibil, filtrul aer, bujii si fise - sa stiu eu ca sunt schimbate si sunt ok (by the way - acu am 52000 ).

Ce stiu ca se mai face in situatii din astea - alcool tehnic 98% 100gr in rezervor si se rezolva cu apa..

Intreabarea este : ati mai facut careva asa ceva cu mati? (adica alcool in benzina) exista vre-un risc? adica la un rezervor 75% plin 100gr de alcool e ok? sau e prea mult?.. nu stiu..

 

Chestia naspa e ca e exact cand nu se putea mai rau  <img src= ("> de sarbatori.. cand nu lucreaza nimeni.. naspa treaba...

 

 

Apropo de ARAL.. steph - de ce zici ca e cel mai naspa pt mati? cand e recomandat in cartea de service : scrie acolo negru pe alb SJ grad SAE 5w30, 10w30, 10w40 sau 15w40?

 

Barele au costat 1,8 mil - le-am luat de la praktiker... inca nu le-am montat - oricum se prind de tocul superior de la usa (clar ca o sa am grija sa nu carecumva sa o zgariu ...eventual o sa pun ceva intre gheara si tocul usii daca nu mi se pare destul de protejat..)

 

Ca sa-i raspund si la laurentiu83 : ..da is destul de calm... nu imi place sa vad masinuta ca se chinuie - adica mie mi se pare ca singura chestie pe care o fac e ca schimb vitezele cand trebuie si la drum afara nu prea depasesc 110-120 (media cred ca o am pe la 75km/h.. ) si incerc sa nu o fortez in depasiri din alea la care "tre sa dai talpa frate" - se poate depasi orice si mai calm...

Asa..consumul... da.. ft dragutz.. dar nu am mai reusit performanta asta (4,06%) :( .. ultimul consum din afara e de 4,4% :( si de la consumul ala super de 4,06% cel mai mic consum pe care l-am reusit a fost 4,33...da na.. ma gandesc ca si iarna asta are ceva de-a face. :-? (oricum nu va imaginati ca is un obsedat din ala care numa la consum se gandeste dar na incerc pe cat posibil sa ma gandesc si la masina)..

 

p.s. pe anu viitor am in planuri cureaua distributie, rola etc.. etc. - deocamdata am zis ca nu arde asa de tare (pe martie-aprilie adica mi se pare ok - si pana atunci o sa mai studiez reviziile sa stiu ce trebuia schimbat la 50k si sa verific tot ce se poate)

Edited by jjayy81

Share this post


Link to post
 <img src= (">

...

 

Apropo de ARAL.. steph - de ce zici ca e cel mai naspa pt mati? cand e recomandat in cartea de service : scrie acolo negru pe alb SJ grad SAE 5w30, 10w30, 10w40 sau 15w40?

...

 

 

 

Salut.

 

In primul rand s-o stapinesti sanatos !!!

 

In al doilea rand, in manual nu ti se indica marca uleiului ci doar tipul acestuia, respectiv SAE 5W30 ...

 

Uleiuri recomandate pentru motoare Daewoo sint : Daewoo (asa se numeste uleiul), OMV, Castrol cu parametrii specificati in manual.

 

S-a discutat mult pe forum despre uleiuri si ultimile recomandari erau cele de care ti-am zis mai sus.

Share this post


Link to post

mai...ce sa zic.. atunci la urmatorul schimb o sa ma conformez si o sa bag castrol (da tot 5w30 ca imi place cum toarce motorasu cu tipu asta de ulei) ca pot sa-l iau la aprox acelasi pret :)

Inca nu am rezolvat nimic cu masinuta - ca deh - suntem intre sarbatori. Oricum azi am vb cu cineva si ma duc sa iau filtru benzina + filtru aer + bujii + fise si apoi le-oi schimba sa vedem ce mai zice.. (eventual si valva pcv - sa vedem ca poate am un picut de timp inainte sa ma duc la cumparaturi, sa o desfac, sa suflu un pic in ea sa vedem ce zice)

 

Ca preturi deocamdata stiu filtru benzina si filtru aer = 150k benzina si 130k aer - o sa va zic si de bujii si fise dupa ce ma intorc..

 

aa.. am pus si alcool ~100gr la 75% rezervor si aseara parca nu facea asa de tare .. da azi iar a apucat-o.. asa ca la schimbat de piese...

 

[-O< sa speram ca azi se rezolva tot

Share this post


Link to post

Te rog discuta problemele tehnice in sectiunile dedicate. Aici esti way off topic...

Share this post


Link to post

hihi :) >-

am rezolvat - era numai o fisa hehehe

And now the moment you've all been expecting :banana:

tana...masinuta mea (un picut murdara jos ce-i drept.. poze cu interiorul mai incolo ca nu am avut vreme)

:X

 

 

p.s. (deci filtru benzina = 150k , filtru aer =150k , set 3 bujii GM (inca nu le-am schimbat ca nu stiu ce is - model adica) = 200k si set fise GM 400k toate originale -made in koreea = total 900k - schimbat fisa = 0ron)

post-5236-1167468091_thumb.jpg

Edited by jjayy81

Share this post


Link to post

Cat ai dat pe ea si ce covorase ai luat? Ai zis ceva de "tavite". Se potrivesc bine?

Share this post


Link to post

..Pai... pe tavite am dat 500k.. se potrivesc ok.. dar nu perfect (deci nu sunt numai pt matiz) - o sa postez si niste poze cu ele... in schimb tavita de portbagaj se potriveste perfect

 

 

p.s. pe masinuta am dat 3800 euroi (adica am umblat vre-o 3 saptamani cautand masini si nici una nu mi-a placut - pana am avut norocul sa dau peste bodarelul asta mic :) )

 

p.s (2) :)

pana la ora actuala am alimentat 304l (rezervorul e aproape plin - adica am facut vre-o 30km din plinul asta) deci EFECTIV vre-o 270l consumati / 5400km => un consum mediu de aproximativ 5% pe ultimii 5400km

Edited by jjayy81

Share this post


Link to post

De unde ai luat tavita de portbagaj si cum arata(poza te rog)?

Sa o stapanesti sanatos.

Share this post


Link to post

hohoho...

Ce mai faceti oameni buni?

 

Nu prea am dat pe aici in ultima vreme... fusei plecat... in tari.. reci...

Concediu domnii mei :lavolan:

 

Unde - intrebati?

In Finlanda.. cu matizul  <img src= ">

 

Asa ca... ce sa va zic.. 5000 km dus intors (si ceva) fara nici o problema. Consum mediu 5,2%

 

Drumuri super.. peste tot pe unde am fost.

 

.. Imi pare rau ca nu am poze cu masinuta in burta la feribot... dar na.. asta e.. sa vedeti voi cum se chiorau aia de prin Letonia si Finlanda la Matizucul meu.. inca mai ii dadeau si ocoale :rolleyes:

Na .. tre sa fug.. va mai pove cum am un pic de vreme..

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...