Lucian M Posted December 1, 2006 Share Posted December 1, 2006 (edited) Azi am facut o descoperire interesanta, dar cam neplacuta: din oglinda in oglinda Aveou lu' tata are 2 metri !!! Nimica suspect pt unii din voi, dar e o mica problema: exact atat are si garajul meu la intrare. De unde si intrebarea: cat o avea- din oglina in oglina- modelul cu 5 usi? Ca nu sunt inca pregatit sa modific intrarea in garaj, nici sa rabatez oglinzile intr-una, nici sa las masina afara. De asemenea, ce lungime exacta are masina? Ca pe site spune ceva de 3880 mm, dar nici de asta nu sunt sigur. Cel mai bine m-ar edifica cineva care are garaj CONSTRUIT PT Hatch, daca are cineva asa ceva. Sper ca n-am fost prea ambigu, insa nu vreau sa julesc oglinzile la intrarea in garaj. Acest garaj a fost construit pt dacia 1300 (fara oglinzi, ca nu prea erau CU) , deci intrarea in el e de 2 metri exact !!! Are si acele aeratoare sub scaunele din fata? Are ceva sub bancheta din spate (ceva izolatie, sa nu faca , condens iarna)? Are emblema Chevy din metal pe volan? Sare cd-ul la denivelari? Se aude bine/tare? Sunt disperat, astept masina ca pe o comoara (pt mine asa si este), mor de draci ca n-am mobilitate (azi am luat-o pe-a tatei la o plimbare, cu a 3-a faci minuni pe ulite intortocheate, luate strans, fara sa fortezi motorul). Totodata, am considerat mai nimerit sa deschid un topic nou, ceva diferit fata de "Impresii despre Kalos/Aveo", unde e vorba mai mult de modelele sedan, ceva diferite fata de modelele hatch. Edited December 1, 2006 by Lucian M Link to comment
mike.omega Posted December 2, 2006 Share Posted December 2, 2006 Dimensiunile exacte le gasesti aici sau in talonul viitoarei masini. Si da! e de preferat o usa de garaj de 2.5m deschidere pt o manevrare mai usoara Link to comment
Lucian M Posted December 2, 2006 Author Share Posted December 2, 2006 Multam, eu ma refeream insa la distanta INTRE oglinzi, nu de la usa la usa (pe exterior), ca si la atatei spune 1670 mm, da in realitate are latime de 2 metri. Daca e cineva cu Aveo 5dr dispus sa ia ruleta si sa masoare distanta EXACTA de la oglinda la oglinda, sa faca bine la un pieton si sa posteze aici, pentru a ma scuti de oarescare batai de cap can voi fi adus masina acasa. Link to comment
zack Posted December 2, 2006 Share Posted December 2, 2006 Din cate stiu eu scrie in manualul de utilizare al masinii...(mai pe la sfarsit) Link to comment
Lucian M Posted December 2, 2006 Author Share Posted December 2, 2006 Mda, multam si tie, dar nici in manual nu scrie ce caut eu. Deci, daca e cienva care-si face o pomana sa ma ilumineze cu aspectele scrise in primul post, rog sa posteze in acest topic. Indicatiile nu-mi sunt de folos, asa ca, decat sa se enerveze vreun admin sau moderator, mai degraba ne abtinem de la postari inutile. OK ? Link to comment
rm.popa Posted December 2, 2006 Share Posted December 2, 2006 (edited) Are si acele aeratoare sub scaunele din fata?Are ceva sub bancheta din spate (ceva izolatie, sa nu faca , condens iarna)? Are emblema Chevy din metal pe volan? Sare cd-ul la denivelari? Se aude bine/tare? Are aeratoarele. Sub bancheta din spate e mochetă, unită cu cea din port-bagaj. Bancheta fiind rabatabilă, n-ai vrea ca atunci când o rabatezi să vezi tabla . La mine nu e nicio emblemă pe volan şi nici la altele nu cred să fie, că acolo e air-bag-ul şoferului. CD-ul nu mi-a sărit niciodată. Acu'... nu ştiu cum e la alea cu changer. Eu am simplu. Se aude excelent şi super-suficient de tare pentru un om normal. Parcă merge maxim până la 40 şi ceva. Eu îl ţin, în 99% din cazuri, maxim la 10. Se reglează înalte, başi, toate alea. E simplu şi eficient. În privinţa cotelor maşinii nu prea te pot ajuta, dar sunt 100% de părere că lăţimea e identică cu cea a sedanului. Mă îndoiesc că s-ar fi construit două platforme diferite. Nici nu cred să facă cineva asta, ar însemna două linii de producţie total diferite şi ar fi prea scump. În rest... răbdare şi să te stăpânească sănătos (că nu noi le stăpânim, ci ele pe noi; suntem sclavii lor ) )!!! LE: Între timp m-am uitat aici şi cred că la versiunea ta este şi emblema pe volan. Edited December 2, 2006 by rzvpopa Link to comment
Lucian M Posted December 2, 2006 Author Share Posted December 2, 2006 (edited) Boooon, in sfarsit, multumesc cuiva pe drept! E bine ca are mocheta peste tot (matizul NU avea mocheta sub bancheta din spate), e bine ca are si aeratoarele sub scaune etc. Ce nu-mi place e ca NU are (dar sper ca a mea sa aiba, totusi, daca nu, am sa caut) emblema metalica de pe volan, arata altfel, e mai ... placut la ochiul meu... Mda, nici la sedan nu e data distanta dintre oglinzi, dar mai caut, poate gasesc ceva concret, sau isi face mila de mine cineva... Ce rabdare, omule, ca disper fara motorizare (azi iar i-am fugarit-o pe-a tatei, mama, cum se duce cu motorasul ala, iar ABS s-a comportat super, mi-a iesit in fata, pe un drum ingust si pietruit o basculanta, am franat instinctiv, am avut impresia ca a intrat in pamant, atat de frumos s-a oprit- ador ABS-ul). Ma mananca toate: degetele, palmele, talpile, pana si in c*r ma mananca, sa simt scaunul ala de pe care o sa rup EU folia... Azi am avut o pomenire de 40 de zile la strabunica-mea, a mai ramas vin fiert si tzuique , mai ramane sa bag niste rabdare si tutun !!! Posesori de Aveo/Kalos 3/5 usi, hai sa postam aici despre masinile noastre, sa ne diferentiem cumva de cei cu sedanuri (nici o jignire aici, imi plac sedanurile, dar e muuuult mai practic hatch-ul). Edited December 2, 2006 by Lucian M Link to comment
Abram Burel Posted December 2, 2006 Share Posted December 2, 2006 In caz ca nu te-ai lamurit cu latimea masinii "intre oglinzi", poti sa stai... nelinistit. La hatch e exact ca cea de la masina lui... tata! Nu trebuie sa-mi multumesti, doar sa... gandesti! Link to comment
Lucian M Posted December 2, 2006 Author Share Posted December 2, 2006 M-am gandit ca, fiind pe aceeasi platforma, s-ar putea sa fie caracteristici apropiate, speram insa sa ma insel, deoarece asta implica o interventie deloc usoara asupra garajului. De gandit, gandesc eu, insa aici chiar speram sa ma insel. Link to comment
mike.omega Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Mai rabzi o saptamana pana afli sau "arde"? Intentionez ca la urmatoarea intalnire sa aduc si o ruleta si sa masor cu Immortal Kalosul lui Hatchback. In afara de distanta dintre oglinzi ce se mai doreste? Macar sa ne chinuim cu folos Link to comment
Immortal Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Inainte sau dupa rabatarea inversa facuta de vecini? Link to comment
Lucian M Posted December 3, 2006 Author Share Posted December 3, 2006 Da' stii cum ARDEEEE ?! In afara de acea distanta, mai eram curios daca antena se pliaza sau ramane "balanganita" in aer, chestie nasoala, ca garajul are cam 1,9 m, era cu cativa cm mai inalt decat unde ajungea antena de la Matiz, coborata, ca sa nu o rup la iesire. Si hai sa mai rup piata cu o intrebare: ce greutate exacta are Aveo/Kalos 5dr premium? Ca nu prea sunt eu sigur de ce scrie in carte... Era o gluma, deci nu e nevoie de raspuns la aceasta intrebare semistupida. Voua vi s-a dat ceva la livrarea masinii? Am vazut la unii ca au primit covorase sau alte maruntisuri, dar eu ma gandeam la triughi, trusa medicala sau stingator, vesta reflectorizanta, dar deja merg prea departe. Ar merge alt radio-cd cu mp3 tot Blaupunkt sa se potriveasca in sanie si sa mearga si cu telecomanda de pe volan? Ca parca n-as mai umbla iar cu fire prin bordsi mp3 player flash... ps: Baieti, ma arde tarrrreeeee... disper fara masina, rudele mele fac bashcalie pe seama mea, eu disper, imi vine sa-i bat, inebunesc fara masina (azi n-am avut nici curen, a pocnit transformatorul din capatul strazii, deci de aseara de la 7 pana azi la 5 am crezut ca a trecut o eternitate... Link to comment
mike.omega Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 @Immortal: inainte bre! Vezi ca te sun eu cand imi aduc aminte sa car ruleta dupa mine @Lucian: Eu ma refeream la data la care urmeaza sa vina masina. Adica sa ai sau nu timp de modificat garajul care inteleg eu din descrieri ca e tip IPMC cum cred ca are si Immortal deci poti incepe sa te bucuri )"> PS: ca sa nu ti se balangane antena poti sa o inlocuiesti cu una mai scurta de cauciuc, model cum are Topseru Link to comment
Satori Posted December 3, 2006 Share Posted December 3, 2006 Daca masina are 2m din oglinda in oglinda si incape in garaj doar daca rabatezi oglinzile, presupunand ca faci acest lucru - le rabatezi, tu cum mai iesi din masina? Raspuns (a se inchipui ca e scris cu capul in jos): rabatezi bancheta si iesi prin portbagaj! Link to comment
Lucian M Posted December 3, 2006 Author Share Posted December 3, 2006 (edited) Daca te referi la mine, eu nu stau cu parintii, stau la casa in alta localitate. E la bloc are garaj dex metri- ma uit si va spun alta data, insa e problematic si la el sa o bage in garaj, ca e cam stramtut. La mine inca nu stiu cum va intra, cert e ca am vrus sa bag masina LUI in garajul MEU si m-am lasat de bancuri, ca erau ambele cu aceleasi dimensiuni: 2 metri. La interior e mai mare, peste 2,5 metri, insa intrarea e problematica. Ma gandeamca, afland dimensiunile exacte, ma apuc ACUM, cat inca NU am masina, la modificat usile, de fapt intrarea, stalpii mai exact, sa modific distanta dintre stalpi. Nasol, ce dreq mi-a trebuit sa dau matizul, ca intra lejer, si sa iau una mai mare ?! Edited December 3, 2006 by Lucian M Link to comment
Recommended Posts