Jump to content
Sign in to follow this  
greieras

Chrysler Concorde Lx

Recommended Posts

A venit a doua masina in familie, alaturi de un Chevy Lumina din '95, pe care l-am descris acum cateva saptamani...

 

Masina a fost cumparata printr-un prieten de la o licitatie numai pentru dealeri auto, unde publicul nu are acces. Am vrut o masina mare si solida (si ieftina!), plus ca imi place foarte mult cum arata.

 

Este un Chrysler Concorde LX din 1999, cu 92,000 de mile la bord (adica OK pentru o masina de 7 ani aici). Masina arata foarte bine, motorul toarce ca o pisica pe soba si probabil o voi pastra multa vreme. A avut un singur proprietar (persoana fizica) pana acum cateva luni, cand a fost data in buy-back (‘trade-in’ cum se spune pe aici) la schimb cu o masina noua; nu a fost implicata in accidente (exista rapoarte online despre istoricul fiecarei masini, bazat pe seria masinii (VIN); am platit 25$ pentru un numar nelimitat de verificari timp de o luna la carfax.com.

 

Cateva detalii despre masina:

 

Dimensiuni – este un monstru de aprox 5,30 metri lungime. Locurile din spate au spatiu IMENS – cu scaunul soferului dat la maxim in spate pot sta lejer pe bancheta din spate, fara sa ma lovesc cu genunchii de spatarul scaunului din fata (in conditiile in care am 1,80!).

 

Motor – V6, 2,7 litri, 200 CP (acceleratie rezonabila pentru o masina asa mare, nimic spectaculos)

 

Cutie – automata, 4 trepte

 

Consum… producatorul zice vreo 9% pe highway, 12 in oras. Sa traiesc sa o vad si pe asta, dar e foarte improbabil. Oricum, vom merge destul de putin cu ea si de ceva vreme benzina in Missouri e cam 2$/ gallon - un pic peste 50centi/ litru - adica ieftinuta dupa standardele recente.

 

 

Ca dotari:

 

cruise control (foarte util si comod la drumuri lungi, comenzile le are pe volan; cu cealalta masina mi s-a intamplat sa nu ma ating de pedale si 1 ora jumatate pe drumul spre Georgia – cam 2.500 km dus-intors in total)

 

inchidere centralizata

 

geamuri/ oglinzi electrice

 

power seat pentru sofer

 

airbaguri frontale

 

ABS

 

radio-casetofon (pe care ascult mp3-uri folosind un adaptor pt casetofon, se aude suficient de bine)

 

aer conditionat (cu unitate aditionala pentru locurile din spate)

 

 

Alte ‘maruntisuri’, cu diverse grade de utilitate: suporturi pentru pahare (2 in fata, 2 in spate), parasolare cu oglinzi luminate (+ ‘reading lamps’ pentru pasagerii din spate – nu am incercat sa vad daca ma deranjeaza la condus noaptea, oricum probabil nu vor fi folosite niciodata pentru scopul asta), loc de depozitare pentru diverse (casete/ CD-uri) intre scaunele din fata, lumini interior care raman aprinse 30 sec. dupa ce inchid masina si faruri care stau aprinse 90 sec dupa ce scot cheia din contact, stergatoare cu viteza reglabila in functie de viteza masinii (cel putin asa zice in manual, ca n-am avut ocazia sa le testez).

 

Si acum, partea cea mai buna: Pretul! Foarte mic, :) >- chiar si pentru SUA (unde masinile SH sunt incomparabil mai ieftine decat in Romania), avand in vedere de unde am cumparat-o (licitatii en-gros de unde se aprovizioneaza dealerii auto, care apoi adauga cateva mii de $ la pretul platit, mare parte reprezentand profit): 3.800$, la care s-au mai adaugat 85$ (diverse taxe la licitatie) + inca vreo 300$ pentru sales tax, inregistrare, inspectie tehnica + emisie gaze, numere de inmatriculare etc. – cam 4.200$ in total – aprox 3.300 euro (cumparata de la dealer second-hand ar fi costat cam 7.000$ + restul cheltuielilor). In timp ce inteleg avantajele unei masini noi, nu sunt adeptul lor – se depreciaza mult prea mult si prea repede, si am destule alte lucruri de facut cu diferenta de bani, mai ales cand am un nivel de confort si siguranta care zic eu ca este mai mult decat rezonabil la 4k.

 

 

Nu am de gand sa ii fac nici un fel de modificare estetica, doar 2 mici upgrade-uri care sa imi mareasca gradul de siguranta: oglinzi pentru unghiul mort si faruri cu xenon (plus probabil alarma).

 

Putin off-topic – cam ce apare in un raport Carfax: data fabricatiei, cateva date tehnice de baza, inmatriculari (+ orasul si statul in care s-au facut), tipuri si schimburi de proprietari (ex: persoana fizica, companie de rent-a-car, persoana juridica), rezultate la inspectii tehnice si pt. emisii pentru masini inmatriculate in state unde asa ceva se cere (numai OK/ respins, fara alte detalii), accidente (+ FOARTE scurta descriere: accident minor in parcare, impact frontal cu pagube moderate, etc), kilometraj (masurat la diverse momente in timp, in general cand se schimba proprietarii, dar nu numai), uneori si (parte din) reparatiile facute (din cate imi dau eu seama numai cele facute la dealeri, poate numai cele in garantie, nu stiu), rechemari in service (daca e cazul)

 

Poate intr-o buna zi asa ceva va fi disponibil si in Romania, astfel incat sa mai dispara din samsarii care vand numai masini conduse de doctori pensionari, care le-au tinut in garaj si au mers cu ele odata pe luna…) :)

post-3406-1163279915_thumb.jpgpost-3406-1163279971_thumb.jpgpost-3406-1163280031_thumb.jpgpost-3406-1163280086_thumb.jpgpost-3406-1163280147_thumb.jpg

 

Alte foto...

 

post-3406-1163280791_thumb.jpgpost-3406-1163280834_thumb.jpgpost-3406-1163280876_thumb.jpgpost-3406-1163280912_thumb.jpgpost-3406-1163280961_thumb.jpg

Edited by greieras

Share this post


Link to post

Superba masina ai cumparat la pret de Tico mai rasarit. Pe cand si pe la noi preturi dintr-astea derizorii?

Asa sa tot cumperi masini SH.

Cumva consumul ala e dat in galoane? :) ) E prea aberant scris.

Share this post


Link to post

E frumoasa masina,doar spatele are o forma mai ciudata,prea simpla,care nu ma atrage,in rest e deosebita. Si doar la 4000$ :dizzy: .Dupa ce ca aveti salariile de 2-3 ori mai mari decat cele din Romania,poate si mai mult,cumparati un galon cam cu cat cumparam noi un litru ,mai mult putin :spumelagura: , si normal ca nu te intereseaza cat consuma,probabil tocmai de aceea nu sunt americanii interesati de motoarele diesel.Din cate stiu,un galon are 3 litri,nu?de ce nu e fix invers cu pretul benzinei, in Rom sa fie litrul 50 de centi si in SUA peste 1$/litru? :thumbl: Oricum,sa o stapanesti sanatos, si sper iti dai seama ca in tara cu 4000 $ cumparai doar o Solenza.

Botul seamana perfect cu cel de la modelul 300C,nu?Sau mi se pare?

Edited by s3bby2000

Share this post


Link to post
Din cate stiu,un galon are 3 litri,nu?

1 galon = cam 3,7 - 3,8 litri, pe acolo pe undeva

 

Oricum,sa o stapanesti sanatos, si sper iti dai seama ca in tara cu 4000 $ cumparai doar o Solenza.

Imi dau seama PERFECT :)

 

Botul seamana perfect cu cel de la modelul 300C,nu?Sau mi se pare?

Chrysler Concorde, 300M, LHS - toate au fost surori. Si cum 300C e urmasul lui 300M...

 

Cumva consumul ala e dat in galoane? :) ) E prea aberant scris.

Aici consumul unei masini nu e dat ca la noi: de ex. 6 litri/ 100km, e exact invers: cate mile mergi cu un galon :rolleyes: Si la Concorde producatorul zice ceva de genul 21/30 (adica 21 mile/ galon in oras, 30 pe highway). Am facut eu transformarile, mai adaugand de la mine, dar tot iese prea putin

Share this post


Link to post

Am refacut eu calculele

1 galon american=3.78 litri

1 mila terestra=1.60 km

Rezulta ca:

In oras:

3.785 litri se parcurg 21 de mile, sau 33.789 kilometri

3.785/33.789*100=11.2% consum

In afara

3.785 litri se parcurg 30 de mile, sau 48.280 de km

3.785/48*100=7.8% consum

 

Aberant rau pentru un motor de 2.7 litri. Dar cum pe acolo nu intereseaza pe nimeni consumul, nu cred ca s-a sesizat cineva de aiureala acestor date.

Dupa ei, un tico ar trebui sa produca benzina, nu sa consume. :) )

Share this post


Link to post

Culmea este ca tico este cea mai americana masina a Woo. Merge mult si bine, fara probleme.

Share this post


Link to post

Este superbă :X . Să o stăpâneşti sănătos ! =D>

Share this post


Link to post

Treaba frumoasa este ca se poate inmatricula la noi fiind o masina compatibila EURO 3, am vazut citeva si in Bucuresti, unele erau Concorde exact ca a ta, altele 300M, desi mari diferente nu am observat intre cele doua masini .

Share this post


Link to post

Pai sunt diferente si inca mari de design intre 300M si concorde... Daca linia masinii seamana, botul si fundul masinii sunt total diferite.

 

Daca a fost o masina cu aceeasi linie care m-a dat pe spate a fost dodge intrepid, am vazut una cu autocolante NASCAR pe ea si era absolut dementiala.

 

PS: Masina ai luat-o la un pret super, pe piata libera nu o gaseai la pretul asta :) . Am si acum un catalog cu masini de vanzare in Ohio si preturile sunt mult mai mari...

Share this post


Link to post
Daca a fost o masina cu aceeasi linie care m-a dat pe spate a fost dodge intrepid, am vazut una cu autocolante NASCAR pe ea si era absolut dementiala.

 

Total de acord :) Intrepid era # 2 in lista preferintelor (in bugetul pe care eram dispus sa il cheltui)

Share this post


Link to post

@AndreiB, mai degraba fundul difera nu botul  <img src= )">

Oricum din lateral pare aceiasi masina, oricum 300M este usor europenizat, spatele chiar arata a masina europeana (semnale galbene) desi fata este dementiala .

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Si uite asa ne gandim sa emigram. 2.7 litri...ce monstru; ce evacare i-as face...

Share this post


Link to post

Eu zic ca pretul este corect pt masina avand in vedere ca este totusi din 99. Cam asa costa si pe aici un Concorde non-LXI, 4000-5000 $ CDN max.

 

Draguta masina, s-o stapanesti sanatos. Este gigantica, am avut weekendul asta pe mana un Taurus care e totusi mult mai mic si tot m-am chinuit rau de tot cu parcarea!

 

Ai grija la motorul 2.7, au fost probleme cu transmisiile si cu cateva gasket-uri (intake manifold si head). O cunostinta a cumparat un Intrepid 2.7 si la 95 000 km a bagat 3000$ ca sa refaca motorul. SI nu e un caz singular...oricum, fa-i intretinerea bine si mergi frumos si n-ar trebui teoretic sa ai probleme.

Share this post


Link to post

Daca tot e sa bagi 3000 de dolari, atunci o vinzi, mai pui ceva diferenta si iti iei alta. Nu cred ca e un capat de tara 3000 de dolari in SUA.

Oricum, o tara in care nu se vad efectele comunismului tampit de la noi, unde erai invatat sa folosesti totul la comun.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...