Jump to content
Sign in to follow this  
sam

Zgomot Ce Nu Poate Fi Depistat La Matiz

Recommended Posts

De cand am cumparat masina (in februarie anul acesta) am un zgomot a carui provenienta nu poate fi depistata desi am fost de 4 ori in service, au suit-o pe rampa, au schimbat rotile din fata, au umblat la sabotii de frana. Este un "rontait" care creste ca frecvanta odata cu viteza. Se adude foarte bine la viteze mici. Puteti sa-mi recomandati un service bun sau un mecanic bun? Pana acum am fost la service-ul Daewoo din Buzau, care e cel mai aproape de mine dar sunt dispus sa merg si in alte orase numai sa scap de rontait. E clar ca rontaitul provine de undeva de la transmisie. Se aude chiar daca scot din viteza.

Share this post


Link to post

Poate fi cablul de kilometraj .. :-?

 

Si la Matizul sotiei mele a aparut un falfait asa ca atunci cand mergi prin apa. Zgomotul e facut de cauciucul stanga fata ... La revizia de 10 000 le-am spus , au ascultat , s-au minunat si au schimbat rotile pe partea stanga intre ele. Nu a mai facut o vreme dar acum am auzit ca roata din dreapta canta in mod similar  <img src= (">

Share this post


Link to post

Deci nu sunt nebun ... si eu am falfaitul ala pe stanga fata si un pic pe dreapta. Tot acelasi zgomot l-am auzit si la alt matiz cand a trecut pe langa mine.

 

Ideea e ca a inceput din momentul in care am bagat azot in roti ... cred. Ma gandesc ca e si de la felul in care e lipit cauciucul pe janta ...

 

Tie ti-au gasit si vreo problema tehnica sau e doar fas fasi si atat?

Share this post


Link to post

Deci la mine nu e vorba de un falfait ci de un rontait metalic cam cum face un ceas de masa cand il intorci. Rontaitul asta e intermitent, frecventa lui creste cu viteza si se aude si cand scot din viteza. Nu cred ca e de la rulmenti ca au tras de roti, le-au invartit. Am schimbat rotile fata am pus roata de rezerva, acelasi zgomot. Concluzia celor din service a fost de fiecare data ca daca zgomotul devine mai pronuntat sa merg din nou la service.

Share this post


Link to post

Spune-le sa verifice daca ai ulei in cutia de viteze.

Share this post


Link to post

Am avut si eu o problema asemanatoare. S-a dovedit a fi o doar o pietricica "infipta" in anvelopa. Mai verifica si rulmentii.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...