Jump to content
Sign in to follow this  
sebian

Asiban A Intrat In Procedura De Redresare Financiara

Recommended Posts

Asiban a intrat in procedura de redresare financiara

 

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a dispus deschiderea procedurii de redresare financiara a societatii de asigurare Asiban, pentru a contribuie la redresarea financiara a companiei, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator, se arata intr-un comunicat al autoritatii de supraveghere.

 

Hotararea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor va fi pusa in aplicare in baza unui plan de redresare financiara.

 

„Aceasta masura a fost luata in conformitate cu art.8 alin.(1) lit. a) si art.7 lit. b) din Legea nr.503/2004 si este fundamentata de nota intocmita de directia de specialitate din cadrul Comisiei, privind analiza situatiei unor indicatori transmisi de societatea Asiban, la solicitarea autoritatii de supraveghere”, potrivit comunicatului.

 

Impotriva acestei decizii societatea de asigurare poate face plangere la Sectia de contencios administrativ a Curtii de Apel Bucuresti, in termen de 10 zile de la data comunicarii. Plangerea nu suspenda executarea deciziei.

 

 

Masura dispusa de Consiliul Comisiei nu are implicatii asupra activitatii comerciale desfasurate de societate, contractele de asigurare urmand a se derula in conditii normale. Decizia este menita sa contribuie la redresarea financiara a societatii de asigurare, astfel incat toate drepturile asiguratilor sa fie protejate corespunzator.

 

In anul 2005, Asiban a subscris prime de 344,2 milioane de lei, consemnand un profit net de 27,8 milioane de lei.

 

© HotNews.ro, D.C., 26 oct 2006

Share this post


Link to post

Dar pe asta o stiti, nu? Ca e veche...

 

Consiliul CSA dispune administrare speciala la ARDAF

18.07.2006

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, reunit în şedinţă luni, 17 iulie 2006, a hotărat retragerea aprobării pentru persoanele semnificative, respectiv pentru membrii Consiliului de Administraţie, ai societăţii ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A. şi anume:

Dl. Octavian Mănăstireanu

Dl. Nicolae Petrişor

Dl. Sorin Ciuca

Această hotărâre a fost luată ca urmare a faptului că administratorii societăţii nu au organizat şi desfăşurat activitatea cu prudenţă şi profesionalism, în concordanţă cu natura şi mărimea activităţii prestate, dovedind că nu au asigurat un management prudenţial, punând în pericol onorarea obligaţiilor faţă de asiguraţi şi alţi creditori din asigurări, încălcând, astfel, prevederile art.20 alin.(1) lit.a) din legea specială, faptă sancţionată de art.39 alin.(2) lit.d) din lege.

Decizia de retragere a aprobării membrilor Consiliului de Administraţie este conformă cu prevederile art.5 lit. d) din Legea nr.32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, referitoare la atribuţia Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor de a dispune o astfel de măsură.

Potrivit Legii nr.32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, împotriva acestei decizii, se poate face plângere la Curtea de Apel, în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia.

 

 

 

În scopul promovării stabilităţii activităţii de asigurare şi al apărării drepturilor asiguraţilor, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a dispus totodată, conform prevederilor legale în vigoare, deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială la ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A..

Această măsură a fost luată în conformitate cu art.8 alin.(1) lit. (b) şi art.7 lit. b) din Legea nr.503/2004 privind redresarea financiară şi falimentul societăţilor de asigurare şi este fundamentată de nota întocmită de direcţia de specialitate din cadrul Comisiei referitoare la controlul efectuat la societatea în cauză.

În calitate de administrator special al societăţii, Consiliul Comisiei l-a desemnat, potrivit legii, pe domnul avocat COCEA RADU, care preia integral atribuţiile Consiliului de Administraţie al societăţii de asigurare supuse procedurii de redresare financiară prin administrare speciala, aşa cum acestea rezultă potrivit legii şi actelor constitutive ale societăţii de asigurare.

În conformitate cu prevederile legale, împotriva acestei decizii societatea de asigurare poate face plângere la Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti, în termen de 10 zile de la data comunicării. Plângerea nu suspendă executarea deciziei Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

 

 

 

Ambele decizii menţionate mai sus au fost comunicate societăţii ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A. în cursul zilei de astăzi, 18 iulie 2006, şi transmise totodată spre publicare la Monitorul Oficial al României, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Cele două măsuri dispuse de Consiliul Comisiei nu au implicaţii asupra activităţii comerciale desfăşurate de societate – contractele de asigurare în valabilitate urmând a se derula în condiţii normale – ci sunt menite să contribuie la redresarea financiară a societăţii de asigurare ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A., astfel încât toate drepturile asiguraţilor să fie protejate corespunzător.

Share this post


Link to post

Comunicat de presa cu privire la majorarea capitalului social

2006-10-27

 

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a dispus deschiderea procedurii de redresare financiara a SC ASIBAN SA, avand in vedere ca marja de solvabilitate disponibila aferenta asigurarilor generale a scazut sub limita minima prevazuta de dispozitiile legale in vigoare, iar pentru categoria asigurarilor de viata societatea nu-si acoperea in totalitate rezervele tehnice nete cu active admise conform normelor.

 

Ca urmare, Consiliul de Administratie al SC ASIBAN SA a hotarat convocarea Adunarii Generale a Actionarilor in data de 6 noiembrie 2006, avand la ordinea de zi majorarea capitalului social al societatii cu 51 de milioane de lei, integral in forma baneasca, din care 43 de milioane de lei aportul actionarilor si 8 milioane de lei din rezervele legale, precum si aprobarea si transmiterea la CSA a "Programului de redresare financiara a societatii".

 

Necesitatea majorarii capitalului social a rezultat din cresterea semnificativa a activitatii ASIBAN in ultimii ani, cu deosebire in 2006, pe fondul cresterii concurentei si majorarii costurilor specifice. Astfel, in primele trei trimestre din acest an, volumul total de prime subscrise a crescut ce 32,2% fata de perioada corespunzatoare din anul anterior, plasand societatea pe pozitia a 5-a din piata de profil.

 

Concomitent cu majorarea semnificativa a bazei de capital a societatii, Consiliul de Administratie a adoptat masuri importante de diversificare a ofertei si de diminuare a costurilor, care vor asigura consolidarea pozitiei societatii pe piata asigurarilor in conditii de prudentialitate si eficienta sporita.

 

Ii asiguram, pe aceasta cale, pe clientii si partenerii nostri, ca ASIBAN va oferi, in continuare, servicii de profil in conditii tot mai avantajoase pentru toate categoriile de asigurati si la standarde calitative ireprosabile.

 

http://www.asiban.ro/index.php?section=news

Share this post


Link to post

Asiban s-a salvat cu o injectie de 14,4 mil. euro

Autor: Mihai Bobocea | Data: 17 Noi 2006

 

Actionarii companiei de asigurare Asiban au terminat ieri de varsat banii in conturi pentru majorarea de capital de 14,4 milioane de euro, a declarat pentru ZF Dumitru Ceraceanu, directorul general al Asiban. "Toti cei patru actionari au varsat banii in cote egale, iar capitalul social al Asiban a ajuns la 76 de milioane de lei", a spus Ceraceanu. Cei patru actionari sunt BCR, BRD, CEC si Banca Transilvania. Majorarea de capital a fost necesara pentru iesirea din redresarea financiara impusa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, in urma cu aproape o luna. Atunci CSA a dictat aceasta masura din cauza unor probleme de lichiditate ce au dus la reducerea marjei de solvabilitate sub limita permisa de lege.

Acum insa, Asiban si-a rezolvat problema prin majorarea de capital, care duce compania pe locul patru in topul celor mai capitalizate societati de asigurare, cu 21,7 mil. euro. "Cel mai mare si mai important client al Asiban ramane BRD", a precizat Ceraceanu, referindu-se la a doua banca din sistem dupa volumul activelor.

 

http://www.zf.ro/articol_102117/asiban_s_a..._mil__euro.html

Edited by Laurycã

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...