Jump to content
Sign in to follow this  
gaston

Baterie Moarta Din Cauza Alarmei

Recommended Posts

Salut, am un Matiz AC/Power din 1999, luat recent. In weakend am fost plecat si din cauza ca s-a declansat alarma si a tipat 24 de ore, mi s-a descarcat bateria. Sub volan, in bord am un mic butonas cu capacel rosu, de la alarma cu care o dezarmam in cazul in care nu mergea din telecomanda. Cand am venit prima data, masina nu mai putea fi deschisa din telecomanda(am deschis-o cu cheia) si de asemenea alarma se oprea numai daca tineam pe butonas, daca nu tineam urla iar. Pana la urma am decuplat bornele de la baterie.

 

In fine bateria am reincarcat-o dar am patru mici probleme:

 

1) Nu mai merge alrama. Butonul ala nu mai face nimic. Rolul lui cred ca era sa o dezarmeze sau sa o armeze.

2) Radioul nu mai merge. Radioul este original Daewoo si din cate mi-a zis fostul proprietar al masinii cand pornesc masina(dupa ce am pus noua baterie sau am reincarcato) trebuie sa-mi ceara sa introduc un cod(pe care il am). Nu face asta... De ce? Si de asemnea daca stiti, cum fac sa introduc codul daca mi-l cere?

3) Nu se mai blocheaza usile, inainte se blocau, cand bagam in viteza si plecam...(probabil de la alarma).

4) Inainte cand bagam in marsalier, se aprindeau niste lumini de avarii, acum nu mai face...

 

Din pacate cand am cumparato, proprietarul nu avea carte tehnica a masinii, radioului sau alarmei. Multumesc mult...

Share this post


Link to post

"Faultată" pare să fie F5, responsabilă pentru sistemul audio. Restul chestiilor afectate ţin de sistemul alarmă-închidere, care este probabil montat pe acelaşi circuit.

 

Ciudat este că s-a ars totuşi siguranţa asta. Dacă ai noroc, pui alta nouă şi totul revine la normal. Altfel s-ar putea să se ardă iară când se întâmplă vreun "eveniment" cu alarma sau închiderea, caz în care e o problemă în instalaţia respectivă.

 

Deci: înlocuieşte F5 şi vezi ce se întâmplă.

post-482-1157560592_thumb.png

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

DE obicei trebuie sa pui contactul si sa apesi pe butonas!

Share this post


Link to post

Va multumesc mult pt. raspunsuri. O sa incerc intai ce zice soran, si apoi sa ma uit pe la sigurante. Multumesc si pt. link am sa downloadez manualul.

Share this post


Link to post

Dupa o descarcare a bateriei, azi dimineata radio-ul imi cerea un cod. Am incercat de vreo 2-3 ori combinatii de genul 1234, speram sa mearga. Apoi l-am lasat in pace am zis ca mai bine astept sa ajung acasa sa ma documentez. Am cautat pe aici prin forum si totusi nu am gasit. Nu am codul respectiv, si nu stiu unde as putea sa il gasesc. Asta inseamna ca pot sa arunc rcs-ul?  <img src= S">

Momentan nici nu mai porneste, nu mai face nimic :spumelagura:

Am facut drumul Bucuresti Constanta singur in masina si fara muzica, am admirat destul zumzetul motorului, acum sper sa ma ajute cineva sa imi recapat sonorul in masina. Anybody?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...