Jump to content
Sign in to follow this  
Andrey1

Pregatire Si Verificari Pentru Drum Lung

Recommended Posts

Saptamana viitoare plec intr-un turneu de vreo 2000 km prin tara cu Cielo al meu din '96, cu vreo 94.000 km la bord. Eu il am doar de vreo 3 luni, asa ca asta e primul drum lung pe care-l voi face cu el, si nu stiu exact cum sa pregatesc masina. Ce-mi vine in minte: umflat cauciucuri, verficat nivel ulei, apa, lichid frana...altceva ce mai pot face? Sau ce ar trebui sa iau cu mine?

PS. Masina a fost la revizie la 90k, dar nu stiu exact ce i-au facut

:osanale:

Share this post


Link to post

Uite, eu tocmai plec luni intr-un turneu de vreo 3600 de km prin Europa si i-am facut o mica revizie. In primul rand ar fi bine sa o urci pe un elevator si un mecanic bun sa-ti verifice eventualele jocuri la roti (aka rulmenti). La mine, deoarece un rulment avea un pic de joc, am luat hortararea sa schimb ambele seturi de rulmenti pe spate. La controlul vizual am observat ca un burduf de la planetara dreapta era rupt, astfel incat l-am inlocuit si pe acesta. Am completat apoi uleiul in cutia de viteza, cel scurs atunci cand s-a scos afara planetara. Deoarece aveam o problema mai veche cu ansamblul stergator l-am schimbat si pe acela. Am verificat si franele, curelele, nivelul de ulei, etc. Asta a fost alaltaieri. Tot in acelasi scop, al pregatirii pentru drumul lung, i-am facut si un test la calculator pentru identificarea eventualelor defecte (nu a fost cazul). I-am facut si o curatire a sistemului de injectie, rezultatul fiind mai putin fum si vizibil un consum redus (eu banuiesc ca am salvat cel putin 1,5 litri la 100 km). Daca inainte faceam un drum Cluj-Deva si retur cu un consum de 7,8-8 %, duminica am facut acelasi drum (la dus cu aerul conditionat pornit si viteza pana la 140 km/h) iar consumul a fost sub 7 litri la 100km (mai exact 6,7%).

Per total astea au fost pregatirile de drum care le-am facut. Iti doresc sa ai concediu placut si sa circuli fara evenimente neplacute.

 

PS. Si a mea tot din '96 dar cu 157k la bord. Batranica se tine bine, da clasa la orice pipita sub 5 ani. :D

Edited by nrares

Share this post


Link to post

Mersi mult de sfaturi. As mai avea o intrebare: cum se calculeaza asa de exact consumul? Stiu doar metoda cu umplutu rezervorului pana la refuz, apoi completat si vezi cat intra. Dar e o metoda cam din topor, si in plus cica nu e bine sa umpli asa rezervoru...plus k nu vreau sa fac plinu numai pentru asta :)

Share this post


Link to post

Andrey nu mai pune intrebari offtopic! Cauta in topicul de consumuri si gasesti cum se face exact. In plus nu mai scrie in limbaj IRC!

Share this post


Link to post
Andrey nu mai pune intrebari offtopic! Cauta in topicul de consumuri si gasesti cum se face exact. In plus nu mai scrie in limbaj IRC!

Da, scuze pt offtopic si pentru limbajul de messenger :)

Share this post


Link to post

Si daca tot am dat-o in ora de dirigentie... nu mai cita nici mesajul anterior! :)

Share this post


Link to post

Si... zi si cum ai pregatit masina, da?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...