Jump to content
Sign in to follow this  
chris

Cat costa un accident cu Matiz ...

Recommended Posts

Sparg eu gheata si incerc sa va povestesc pataniile unui posesor de Matiz, pt. care masina intotdeauna a fost ceva nobil si iubit.

 

Ati observat cu totii probabil ca tabla in caroseria de Matiz e ceva...ce sa zic..foita de tigara e ceva puternic :twisted: Mai toate au haionul plin de ondulatii, daca va uitati atent. EH, al meu nu avea. Cine folosea masina avea restrictii clare de utilizare a haionului :)

 

In 25 ian. fac ce fac si am ghinionul ca un nenea cu un Cielo sa-mi loveasca masina din spate din plin. Avea cel putin 40 km/h in momentul impactului. Imi sparge tot spatele, pana si arcul din stanga sare de la loc, scaunele pe care noi stateam in masina sunt tot deformate. Dar! Haionul ramane intreg :D Lovitura a fost sub nivelul haionului.

 

Nu va povestesc de orele de asteptare dupa Politia Romana (in accident au fost implicate mai multe masini - a fost un "carambol") si de profesionalismul dovedit. Ajung la service unde mi se spune: "Mai repede de 4 zile sa nu te astepti sa vina piese!". Dupa 3 saptamani in care i-am chinuit ca picatura chinezeasca au venit piesele.

 

Intre timp, surpriza! Masina mea s-a modernizat! Are si ea 4 ondulatii in haion, ca sa fie la moda.

 

De atunci mai lucreaza la ea, mai sta cateva zile si-mi promit de o saptamana ca nu mai e mult si e gata.

 

Nu mai stiu daca va fi masina vreodata din ce am dus eu in service, ma si bate gandul sa o vand, chiar daca inca nu am 4000 km cu ea. Sunt foarte foarte dezamagit. Sub orice critica. Intre timp, ironie, am primit de la Daewoo un plic in care ma intrebau o gramada de lucruri daca sunt multumit sau nu.

Ce sa le zic ? Masina, sincer e buna. E bine gandita. Dar se mai intampla sa o mai si zgarii/lovesti.

 

 

Si apropos. Tatal meu are o Solenza. Am avut un accident, din pacate tot eu, cu ea in Ungaria. Primul meu accident. Am putut sa compar modul de lucru al politiei romane cu cel maghiare, si mai ales modul de lucru al celor de la Dacia cu cei de la Daewoo. Va rog sa ma credeti, o spun cu mana pe inima: Dacia a fost la inaltime. Poate a fost o intamplare. Spaga am dat in service, fireste, in ambele cazuri. De politistii unguri nu vorbesc. In 4-5 minute au ajuns, in 30 min am avut traducator, dupa 50 min imi vedeam de treaba mea.

 

Asta e povestea. Concluziile va rog sa le trageti voi. Daca aveti sugestii... oricum, inca nu am masina.

Share this post


Link to post

Chris,ce pot sa zic , sincer te compatimesc.Dupa locatie probabil asta ti s-a intamplat in Oradea.Acum trebuie sa incepem si noi cu VC,ANPC etc?Tu ai avut probleme cu Daewoo sau cu vreun dealer?Mie, intr-o mica problema ce am avut-o cei de la Daewoo mi s-au parut operativi, spre deosebire de dealer. Ar trebui sa punem pe undeva o lista cu dealeri/service Daewoo de evitat.

Share this post


Link to post

Categoric dealerul este de vina. Nu am avut nimic de reprosat uzinei. Nu pot sa zic ca am avut probleme mari cu masina, ca fabricatie.

 

Pai dealerul este cel care nu a fost in stare sa aduca piesele la timp, desi ele existau pe stoc.

Problema e ca poti sa-i iei pe rand si sunt toti la fel. Cel putin aici.

 

Mi-am montat faruri de ceata, la alt dealer, ca de asta eram deja nemultumit. Cand am iesit de acolo realizam, prin comparatie, ca de fapt sunt foarte multumit de ei. :lol:

 

Cand aveam o dacie veche si prapadita ma puneam eu sa fac si era ok, sau mergeam la omul care stiam eu ca e serios. Dar acuma simt ca garantia aia de 3 ani e o povara, pt. ca problemele se pot rezolva doar intr-un cerc restrans in conditii pe care vi le-am descris.

 

Dar ce sa tot plangem ? :) Eu va zic doar sa savurati momentele placute la volan. Nu se stie niciodata cand ele se vor intrerupe pt. o perioada muult mai lunga decat va asteptati. :lol:

Share this post


Link to post

Nasoool! dar sa stii ca apelarea la Telefonul Clientului de la Daewoo nu e chiar apa de ploua ... la sesizarea mea ca sint tiriit prin service-uri cu o problema ce initial parea minora mi s-a raspuns relativ repede (eu am facut sesizarea pe e-mail, lucru cu care baietii nu sint tocmai obisnuiti) si am fost indrumat cum sa rezolv beleaua, dar Ovidiu a rezolvat pe loc, la telefon, cind a avut probleme in service.

Asa ca eu zic, daca service-ul nu cupleaza la prima strigare si nu fac nimic in termenul inaintat de ei, telefon la TC si va merge mult mai repede treaba.

Despre reveniri peste ce treaba au facut "meseriasii" ... din pacate, asta-i nivelul, trebuie cascat ochiul atent la orice interventie, ca-ti dau masina neterminata ...

Share this post


Link to post

nu vreau sa va zic cat m-a costat pe mine accidentul tampit pe care l-am facut asta vara...sau sa va zic?90 mil.

flex va poate da mai multe detalii,ideea e ca l-am culcat pe partea dreapta la vreo 40-50/h

Share this post


Link to post

Fata de serialul horror prin care a trecut pui de drac, eu am patit o chestie minora ... care are insa buclucul ei!

 

Accidentul: Un Aro (de DB) care schimba banda inainte de trecerea de pietoni m-a lovit in stinga spate, deoarece oprisem masina la trecere, cam din scurt, ce-i drept; rezultatul: usa stinga spate zgiriata, aripa stinga spate indoita.

Politie: nici o problema, au constatat ce era paradit si gata.

Asigurari, partea I: am facut de vreo 3 ori drumul pina la constatatorul Asirom, din cauza ca nu aveam toate actele la mine (greseala mea, ca nu am citit bine ce scria pe acolo); ce Dumnezeu le-o fi trebuind, nene, atitea acte?

Service, partea I: zic eu in capul meu ca daca tot duc masina in service pentru o lucrare in garantie (CV), macar sa faca si tablaraia deodata, ca ma lasa fara masina doar o saptamina (de luni pina vineri); cu chiu cu vai scot masina din service simbata la prinz; cost reparatie=6.000.000ROL, platiti de mine, fiindca nu aveau conventie cu Asirom; plec pe fuga, ca aveam treba si abia seara constat ca usa nu se mai deschidea nicicum, facusera o boroboata la actionarile minerului/sigurantei in asa fel incit cind vroiam sa deschid masina, minerul tragea si siguranta dupa el!

Service, partea II: peste o saptamina sint iar peste ei, fiindca nu rezolvasera CV si cu incuietoarea usii; imi dau masina peste 3 zile, in sfirsit in perfecta stare de functionare, dar tot au uitat ceva: unautocolant rotund care vine peste o gaura in usa prin care se regleaza mecanismul de deschidere; le-o arat, aia ca n-avem! plec, gindindu-ma ca nu-i mare ucru, pun eu autocolantul ala (nici pina in ziua de azi nu l-am pus!).

Asigurari, partea II: depun dosarul de daune la Asirom, dupa ce m-am plimbat o gramada, deoarece punctul de lucru e altul decit sediul social, cel trecut pe hirtiuta de la ei.

Asigurari, partea III: azi am fost sa-mi iau banii si ... surpriza! imi dau cu 300.000ROL mai putin, deoarece smecherii din service au incarcat devizul! respectiv, pentru dezechipare/echipare usa au pus 2h, in loc de 0.8h, cum e normativul Asirom (si au dreptate, fata exterioara a usii o dezechipezi in max. 15 minute, daca stii unde sa umbli).

 

Cind ma duc la ei la revizie, o sa le cer acesti bani, sa vad ce o sa iasa; constatatorul Asirom mi-a spus ca de la GGA nu scot nici un ban inapoi, chiar sint curios cum o sa mearga treaba!

Share this post


Link to post

Eu am avut trei probleme cu Matiz-ul meu. Cum au fost rezolvate trageti voi concluzia.

 

Prima:

 

aveam masina de o luna (cumparata in decembrie 2002). Polei, pieton care imi sare in fata, am piscat frina (greseala mea) si am intrat in doua taxi-uri parcate pe dreapta (dacia 1310 ambele). Aveam viteza mica (cca. 30km/h). Rezultat:

 

Taxi 1: portbagaj infundat usor

Taxi 2: portiera stanga spate lovita

Matiz: aripa dreapta fata infundata (pe o distanta de cca 10 cm). Nu a fost zgariata, cu am avut absolut nimic altceva.

 

Reparatia matiz-ului la dealer (IATSA II in Tm) a costat 6.100.000 facuta pe casco (Asirom) - indreptat, chituit si vopsit. Apropo, nu mi-au nimerit nuanta la culoare. A durat 4 zile.

 

 

A doua:

 

fac ore de conducere cu prietena :D , o clipa de neatentie si se suie pe bordura. Rezultat: prag dreapta indoit sanatos. Reparatie fara acte in acelasi loc (mi-au cerut - 2500000 - fraierul de mine). Dupa cca 3 luni am constatat ca vopseaua pica si tot pragul e ruginit. M-am dus printr-un prieten la un supermeserias (din Severin) care m-a rezolvat in 2 ore cu 400.000. A lucrat k lumea tipul ala. Nici acum nu am probleme.

 

A treia

 

anul trecut in vaza imi gasesc matiz-ul zgariat pe toata partea dreapta (de unul care iesise din parcare - 'tul in ... care o fi fost). Reparat pe CASCO la Iatsa 2: chituit si vopsit aripa fata spate + 2 portiere a costat 11.100.000

 

In ambele cazuri in care am reparat pe casco am dus masina la constatare la service - era un reprezentant de la service cu unul de la Asirom, am lasat masina in service iar de restul actelor si de bani s-au ocupat ei. Nici de data asta nu au nimerit nuanta la culoare

 

Preturile practicate de service-urile autorizate Daewooin raport cu calitatea m-i se par enorme. Iesi aproape (in unele cazuri chiar mai scump) la la alte marci de prestigiu.

Share this post


Link to post

Am dat 265 de euro pe Casco, la Allianz Tiriac, si a meritat. In interval de 1 an am revopsit 2 usi zgariate de niste dobitoci din cartier (4 milioane) si recent, 11 milioane pe o aripa dreapta + plastic far + vas lichid parbriz + bumper fatza + semnalizare dreapta + plastic aripa. In total reparatzii de 380 de euro, cu asigurare casco de 265 de euro, RCA de 20 de euro, si impozit de 5 euro. Eu zic ca a meritat. Si inca mai am pana in aprilie, cand expira asigurarea ... :shock:

Share this post


Link to post

Hai sa va spun si eu pataniile mele. Sunt doua la numar:

 

Prima la vreo 2000 de km am schimbat eu bujiile si am inceput sa-i dau in gura Matizului sa vad cat poate duce acu. Bleaua mea ca se pune ploaia derapez si intru pe la vreo 90 -100 la ora frontal intr-o Dacie SuperNova. Norocul meu daca pot sa spun asa este ca aveam centura.

 

Ce a trebuit sa schimb Toata fatada caci am intrat cu partea stanga fata ca in branza, insa am avut un pic de norc in timpul impactului deoarece am absorbit tot impactul in capul de lonjeron, dar spre satisfactia mea nu a trebuit inlocui. Total reparatii in jur de 1200$ din buzunar ca nu aveam Casco

 

A doua patanie. Era masina parcata cand un betivan cu un Mercedes E-klas intra in trei masini ginionul a mea era la mijloc. Total reparattii 900$ de data asta Casco

 

deci eu unul pot sa va spun ca Matizul a luat pe bune *** stele la EuroNcap

 

Dar pot sa ma laud cu servisul pe care-l am in craiova caci datorita mecanicilor care sunt intradevar niste pofesionisti o am acuma pusa pe picioare si este ca si noua, Defapt nici noua na fost la fel

Share this post


Link to post
Dar pot sa ma laud cu servisul pe care-l am in craiova caci datorita mecanicilor care sunt intradevar niste pofesionisti o am acuma pusa pe picioare si este ca si noua, Defapt nici noua na fost la fel

Despre ce service vorbesti ?

Share this post


Link to post

Mesajul a fost scris la Jun 7 2004, 06:02 PM. Slabe sanse sa iti mai raspunda cineva.  <img src= )">

Share this post


Link to post

Am vazut, intre timp Catalin parca vanduse Matizul, dar cine stie...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...