Jump to content
Sign in to follow this  
blumurgg

Trapa La Matiz

Recommended Posts

Va salut. am fost cu matizul meu la spalatorie si acolo era un tip cu un espero care avea trapa electrica.

Omul asa luase masina in urma cu 2 ani. va spun ca m-a lasat si pe mine sa "ma joc" putin si e bestial.

Mi s-a pus pata rau sa imi dotez si eu matizul cu asa ceva. O sa aud acum cu certitudine pareri ca imi va curge apa, ca...

Eu va spun ca am vazut, era webasto trapa si a spalat-o sub presiune si nu are probleme.

Si-a pus cineva, stie cineva unde se monteaza de unde se cumpara?

Astept cu mare interes parerile voastre

Share this post


Link to post

Am eu din fabrica, dar nu electrica. Diferenta de pret la cumparare a fost de 100 euro. Nu stiu insa pretul trapei cumparate separat + montaj. Apa nu intra deloc iar masina are aproape 2 ani. Singura problema a fost scartaitul aparut dupa ceva timp, rezolvat cu wd40.

Share this post


Link to post

Nu stiu cat costa, dar am vazut ca se gaseste la Radacini Giurgiului.

Share this post


Link to post

http://www.webasto.ro/home/ro/homepage.html

 

1.- Radacini srl. Strada Giurgiului 52-54.

sector 4. Bucuresti +40 (21) 337 3965

 

2.- Tachonan Service srl. Strada Preciziei 26.

sector 6. Bucuresti +40 (21) 493 4222

 

3.- Van Carros Group srl. Strada Viorele 34.

sector 4. Bucuresti +40 (21) 320 2128

Edited by SSorin

Share this post


Link to post

La radacini am inteles ca ar fi undeva la 300 euro plus manopera ;)

Share this post


Link to post

Bun asa. deci la aia cu chestiile bagate in pamant costa 300 euro plus manopera; este in regula dar acum ma gandesc daca aceasta manopera a lor o fi cu flexul sau executa si ei taierea plafonului intr-un maod mai profi.. ma gandesc si eu...vedeti cum e omul?

Voi ce parere aveti?

Share this post


Link to post

Si eu am sunroof. Nu intra apa, dar vineri trancanea foarte tare. Am desfacut-o si pe rama dinspre parbriz am avut placuta surpriza sa descoper o gramada de PIETRICELE. Ciudat! Dupa curatire si binenteles strangerea tuturor piulitelor de la sticla nu mai face zgomot.

Share this post


Link to post

La inceput mi-a placut si mie ideea de a avea o trapa la masina, asa era matizelul meu, doar ca azi dimineata, cand am vazut balta din masina si de pe husele cele noi, m-am lecuit.  <img src= ("> Nu am mai avut probleme sa-mi ploua in masina pana azi, parea un pic deplasata, dar de plouat niciodata.

M-am invatat minte, urmatoarea masina sigur nu va avea sunroof. :(

Share this post


Link to post

cristina_boboc @ Verifica daca se inchide bine trapa. Poate ai ceva mizerii (gen frunze, ramurele) pe chederul trapei. Mai este o chestie! Vezi ca trapa are niste suporti de cauciuc pe colturile din fata. Verifica sa nu fie deranjate sau deplasate. In cazul asta le scoti (numai cu trapa deschisa) si le pui la loc. Chiar poti sa le apesi un pic mai tare. Succes.

Edited by mdascalu

Share this post


Link to post

Folositi vaselina siliconica pe garniturile de cauciuc,protejeaza si previne imbatranirea cauciucului!!! :) >-

Share this post


Link to post

Am fost la service, verdictul a fost dur şi clar: trapa are un defect. :rolleyes:

Înăuntru nu mai plouă, dar baieţii m-au sfătuit să nu o mai deschid pentru că voi avea aceleaşi probleme cu apa. Mulţumesc tuturor pentru sfaturi . :X

Share this post


Link to post

Si-a montat pana la urma cineva trapa? Stie cineva cu ce taie oamenii plafonul?

Am gasit la dezmembrari o trapa de la un peugeot 205 foarte faina.

Unde imi tai si unde imi montez trapa? Astept sugestiile si recomandarile voastre.

Share this post


Link to post

Pe Cristina Boboc, cea care a scris postul de mai sus, eu am condus-o in service pentru probleme cu trapa. Cand am vazut ce probleme pot sa apara si cat de grea e rezolvarea, am renuntat la ideea de masina cu trapa, desi Matijii cu asa ceva imi plac foarte mult. Si tine cont de faptul ca Matizul Cristinei are trapa din fabrica.

Share this post


Link to post

Sunt un nou membru al acestui club, creca am devenit si un fel de fan, dupa cate am vazut ca pot fi spuse despre un Matix; eu sunt foarte multumit de masinuta mea, nu ezit sa o laud (chestie care atrage priviri suspicioase din partea prietenilor cu Solenze, Loganuri, Clio si mai stiu eu ce).

Problema mea ar fi urmatoarea: dupa cum se vede din profil, am un Matiz cu sunroof din fabrica, si din vara trecuta a inceput sa-mi curga in ea. M-am uitat mai atent sa vad despre ce e vorba si am observat ca trapa statea mai ridicata in partea cu balamalele pe dreapta. Am vazut ca balamalele au 2 feluri de miscare(adica una de rotatie si una pe orizontala pentru o etansare mai buna). Aceasta balama nu se mai misca inainte pe orizontala la inchidere, fapt care lasa un spatiu intre trapa si garnitura de etansare. Ca o "rezolvare" temporara, am pus mastic sa nu mai intre apa inauntru. Intrebarea mea ar fi cum se poate remedia, sau macar daca se pot schimba si se gasesc de cumparat acele balamale.

Share this post


Link to post
Garantie?

Nu se (mai) aplica

Share this post


Link to post

De ce? Ai mai mult de 3 ani?

Share this post


Link to post
De ce? Ai mai mult de 3 ani?

Pai unul la mana in cartea de garantii nu am vazut sa se aplice garantia asta, si doi la mana masina a fost luata in leasing pe firma la nush ce oferta... bla, bla garantia a fost pe 2 ani sau 80000 km... Plus de astea eu sunt de fel din Buzau masina a fost luata de la un dealer din Buzau, sunt foarte dezamagit de servciile lor. Am avut probleme minore cu ea (care din cate am citit pe forum sunt "boli"), mai rau i-au facut... concluzia nici daca as avea garantie nu m-as duce la ei... Totusi revenind la intrebare, exista persoane care stiu cum as putea remedia problema la mine in garaj, fara a apela la asa-zisele servicii ale dealerilor?

Share this post


Link to post

Ciudat. Garantia de obicei e de 3 ani, din care doar articulatiile au 2 ani.

Share this post


Link to post

@EFZ- La toate Matizurile pe partea dreapta fata a trapei este coltul un pic mai sus. E ciudat, dar asta e.

1. Desfa trapa, scotand sigurantele ale mici si rosii de langa manier (se imping spre spate), scoate sticla si verifica ca piulitele care fixeaza ghidajele de metal sa nu fie slabite. Daca sunt slabite strangele, dar cu grija ca sticla poate crapa. Ele se slabesc de la viibratii, iar trapa in pozitie deschisa incepe sa faca zgomot cand se merge cu ea deschisa.

2. O alta posibila cauza ar putea fi pietrele intre cheder si sticla pe partea din fata a trapei (eu asa am patit), iar la inchidere trapa ramanea mai sus.

3. Cu trapa inchisa, daca te uiti din masina, ai sa vezi in coltul din dreapta sus, intre sticla si rama de plasic, un distantier dintr-un fel de cauciuc. Vezi ca ala sa fie apasat suficient de mult, incat sticla sa etanseze bine pe cheder.

PS. Cand scoti sticla verifica si spatiul pentru ghidaj din rama de plasic. S-ar putea sa ai niste resturi vegetale acolo si din cauza asta sa nu gliseze complet trapa.

Succes.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...