Jump to content
Sign in to follow this  
Ioana

TIC ca nou

Recommended Posts

Dragii mei,

Azi imi iau mashina de la doctor... se pare ca a avut mari probleme la motor, care a si crapat de altfel cu citeva ore inainte sa ajung in service cu ea... cik sarise cureaua de distributie. Am inteles ca mai fusese umblat la motor, ca 2 cilindri erau de a doua si unul de a-ntaia, ceva de genul asta, in fine, aku se pare ca a rezolvat-o. Am skimbat segmentii, placute si saboti de frina, toate filtrele si curelele, garnituri, relee, macarale la geamuri... am si uitat mai ce.

Ideea e ca totusi nu m-a costat atit de mult pe cit ma amenintasera cei de la Daewoo (600 de Euro), m-am incadrat cam in 200, cu tot cu manopera si piese (pe care le-am loat de la magazinul de la Muncii, intr-adevar au preturi f mici comparativ cu restul).

Asa ca va multumesc de sfaturi (mai alex lui Alex, care m-a ajutat cu mecanicul).

O sa vin joi la intilnire, sa vedeti si voi (in caz ca suna interesant) ce treaba a facut omul cu ea.

Abia ajtept s-o iau si sa vad cum merge, nu eram prea multumita de sunetele pe care mi le scotea cind acceleram...

Si sa aflu si io consumul, la primele calcule mi-a iesit un 5.7 in Bucuresti, dar mecanicul zice ca acum o sa ia si mai putin. Doamne ajuta!

Acum am inteles ca tre sa ii fac rodajul si sa testez diverse lucruri pe ea... Nu stiu exact ce presupune asta :D !

Gata, am cam exagerat cu informatiile. Tineti-mi pumnii azi la 5 cind il iau pe dragul de el de pe rampa si sper sa ne vedem joi...

Ioana.

PS. Aaaa, si mi-am pus si io poza la profil... se vede?

Share this post


Link to post

Ioana bravo,o persona de sex feminin curajoasa si hotarata care stie ce vrea.Poza la profil nu se vede dar lasa ca te veden joi live.

Share this post


Link to post

Adica ceeeee, persoanele de sex feminin nu prea sunt hotarite si nu stiu ce voooooooor? Se umfla feminismul in mine :) !

Chiar mi-e drag de mashina asta si mi-am dat uscat portofelu si conturile pentru ea... poate de aici hotarirea...

Cred ca aku se vede si poza.

Share this post


Link to post

Asta e, o maşină înseamnă şi responsabilitate financiară, şocuri din când în când în portofel. Da' merită, nu ?

 

Ce-ai făcut la motor e foarte bine, acum n-ar trebui să ai treabă aproximativ 100.000 km cu el. Uşor, uşor le vei aranja şi pe restul şi să vezi ce bine va fi în maşinuţa proprie ;)

Share this post


Link to post

Bine, bine, ti-ai uscat portofelul ca masina pe care ai luat-o nu prea era intr-o stare buna... (asta ca sa nu zic varza...) In alta ordine de idei, sa stii ca cheltuielile abia au inceput...

 

Ai grija mare la rodaj, nu o subtura si nici supratura cel putin 3000 de km. Stiu ca se zice de unii 500 si de altii 1500 dar cel mai bine este sa mergi frumos 3k. Si in afara, vmax 70-80 km/h cu a 5-a. Iar consumul nu e relevant in rodaj, mai ales unul propriu-zis cum e la tine nu cum e masina de noua cand motorul e rodat pe banc. Motorul e strans si lucreaza foarte mult pana ajunge la un echilibru de eforturi si de-abia atunci ar trebui sa consume in jur de 4-5% in afara. In oras, aici e altceva... depinde de greutatea piciorului...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...