Jump to content
Sign in to follow this  
hawkeye

Pin Request

Recommended Posts

Amazon a zis ca e problema cu plata ca nu se autorizeaza. Am sunat la BRD si tanti de acolo mi-a zis ca nu (se mai) da drumu la plati pe internet la visa. Decat la mastercard. Lucru care e cam ciudat deoarece se fac 2 conversii (lei -> eur -> usd).

Share this post


Link to post

Mi se pare o mare porcarie, in conditiile in care-a mers bine mersi atatea luni, fara nici o problema, sa se trezeasca acum ete-fleosc ca nu mai e bun.

Share this post


Link to post

Well... VISA este cea mai "hackeribila" firma de carduri de credit... Iar MASTERCARD devine ce trebuia, adica o firma de top. Nu zic asta pentru ca asta am. E vorba de securitate. Tot mai multi prefera (afara) Mastercard si American Express... Nu stiu ce s-a intamplat cu Discovery...

 

Cat despre plati: nu e mai simplu sa ai un card in EURO pe care ti-l accepta oricine in tara si afara, inclusiv pe internet? Si cand vrei sa-l alimentezi, te duci mantale cu Euro direct la banca? Ca daca ai lei si faci 2 schimburi valutare ca sa iei ceva din USA, sa vezi atunci pierderi. Se aduna, VAXXi, se aduna, crede-ma... Cursul pe care ti-l da banca nu e cel mai fericit... E mai bun cel de la casa de schimb...

 

Am ales o solutie complicata la prima vedere dar extrem de simpla: Mastercard in EUR si Visa in Lei. Si am facut si contractul pentru BRD-NET care este o chestie foarte faina (si normala in alte tari), adica stau frumos in fund in fata calculatorului si-mi fac platile la cuent, telefon, etc, sau trec bani dintr-un cont in altul, etc etc etc. Much easier.

Share this post


Link to post

1. S-avem pardon, spargerea unui card nu are nici o legatura cu sistemul bancii, pentru ca nu mai suntem in 1970 cand faceai telnet pe serverul bancii. Pierderile mari de date personale se fac din incompetenta celor care gestioneaza platile online, nu din cauza sistemului cardurilor in sine. Atunci cand ruleaza Gigel Hackeru' un exploit in urma caruia iti trage toata baza de date cu clienti, nu te mai incalzeste cu nimic ca ai VISA, Mastercard, AMEX sau altceva. Nu stiu unde ai vazut tu ca VISA este in declin afara, peste tot unde-am fost erau omniprezente stickerele cu VISA si Mastercard, mai rar celelalte.

 

2. Eu nu iau salariul in EUR, asa ca mi-e mai comod sa am cont in RON. Am platit si in EUR, si in USD, iar cursul a fost intotdeauna ok, cu comisioanele (mici si acceptabile, dupa parerea mea) de mai sus, cu o singura conversie (RON in valuta platii).

 

3. Am si eu BRD-Net, este ... slab spre patetic :)

Share this post


Link to post

La 1 si 2 suntem in alte tabere, dar e ok. La 3 insa, o fi slab spre patetic, dar exista. Eu unul nu am timp de mers la banci (de obicei programul lor este identic ca ore cu al meu) deci imi este foarte convenabil sa fac totul din fata calculatorului. Zi-mi ce ti se pare slab? Ca e inca la inceput. Ce nu-ti place? Ce ai vrea sa faca mai mult?

Share this post


Link to post

Slab ca functii. Pana de curand actualizarea operatiunilor se facea abia zilnic, iar noaptea (cam intre 1 si 4 noaptea) nu functiona deloc. Abia recent s-a produs schimbarea pe care o stii probabil, dar tot nu se desfasoara lucrurile in timp real. De aspect nu ma leg ... sa zicem "de gustibus" si gata. M-a mai enervat ca pentru activarea platii de facturi a trebuit sa ma duc cu hartii, in loc sa bifez niste checkboxuri pe site.

 

Functional este de exemplu serviciul de la ING, cu Cash-In/Cash-Out la ATM :)

Share this post


Link to post

E bine de stiut. Dar uite, pentru adaugarea de noi beneficiari e suficient acum sa suni la Vocalis si gata. Nu te mai duci cu nici o hartie.

 

E interesant si cel cu ATM-urile, dar penru mine iar ar fi o problema... Timpul... Si de aia trag cat pot sa platesc cat mai mult cu plastic (Doamne, parca sunt cine stie ce mare nabab, asa suna :D ).

Share this post


Link to post

da, dar la ing te duci la orice ora (pana in 11), si duminica la 10 seara daca ai chef ca sa-ti depui bani in cont si sa faci o plata.

 

am un visa electron de la ing si un mastercard de la bancpost.

 

am platit cu ambele in strainatate si a fost super ok. nu mi s-a cerut pin si cursul de schimb a fost mult mai bun decat daca as fi schimbat eu bani fizici.

 

acum testez internet bankingul de la bancpost.

impresie initiala slaba, mai vedem in continuare ce si cum (mi-am uitat generatorul de coduri acasa).

 

si ca sa fiu full ontopic, din cate stiu orice tranzactie non-pin-based poate fi contestata.

Share this post


Link to post

Asta spuneam mai sus si eu. Am contestat o astfel de plata (eu o facusem-dar de ce fara pin) la banca si mi-au spus ca nu au ce face. Asa si??? :mda:

Share this post


Link to post

Pai esti in RO... De cand contestatiile au si o finalitate in favoarea contestatarului? :wallbanger:

Share this post


Link to post

:o fftopic: ca tot sunt astia cu taxiurile..hai si noi peste banca cu masinile...la luuuptaaa :) )

Share this post


Link to post

M-am interesat si eu cum e cu plata online cu VISA in lei de la BRD, pun si-aici ca sa fie. Citez:

 

Referitor la posibilitatea efectuarii de plati on-line, dorim sa va comunicam ca banca noastra ofera posibilitatea efectuarii de tranzactii on-line securizate prin intermediul serviciului sau E-Commerce pentru cardurile BRD emise sub sigla MASTERCARD pe site-urile comerciantilor din tara si din strainatate care afiseaza sigla MasterCard SecureCode.

Referitor la utilizarea pentru plati pe internet a cardului Visa Classic pe care il detineti va informam ca banca noastra poate restrange aria de acceptare a cardurilor pentru anumiti comercianti, avand in vedere posibilitatile de frauda pe Internet. In viitorul apropiat cardurile VISA vor putea fi utilizate on-line (din momentul in care setarea parolei 3d-Secure va fi disponibila si pentru cardurile VISA).

 

Cam alambicat, dar din ce-am inteles, nu e o negare hotarata a posibilitatii de plata online, ci o posibila restrictionare a platilor ("poate restrange"). Eh, o sa vad la urmatoarea plata.

Share this post


Link to post
In viitorul apropiat cardurile VISA vor putea fi utilizate on-line

 

pai de aici eu inteleg clar ca acum nu pot fi folosite online, si ca undeva in viitor se va putea.

Share this post


Link to post

Pai e o tampenie atunci, dovada sta extrasul de cont cu platile pe care le-am facut la diverse siteuri din afara tarii ! :) cum vine asta, "va merge in viitor" cand mie mi-a mers deja ?

Share this post


Link to post

pai simplu.

in trecut ti-a mers

in prezent nu merge

in viitor va merge

 

ce vrei sa mai conjug? ; <img src= ">

Share this post


Link to post

Eu am vrut recent sa-mi fac Visa la BRD si mi-au spus ca deocamdata nu se pot face plati pe net cu Visa DE LA EI. Eu asa am inteles, nu ca nu merge Visa in general pe net. Ceea ce e perfect posibil din punct de vedere al arhitecturii de e-commerce.

Share this post


Link to post

Conjugarea e mult mai simpla: MASTERCARD merge oriunde, oricand :P

Share this post


Link to post

Ete fleosc. E stupid, Visa si Mastercard sunt recunoscute si afisate peste tot in lume (si subliniez: VISA-Mastercard, nu Mastercard-Visa :P ), cum adica "VISA nu merge online" ? mai degraba e ceva in neregula cu implementarea din .ro, si chestia aia cu 3D-Secure-Payment-blablabla ma duce cu gandul la asta.

Share this post


Link to post

Confirm - nu'mi pot plati de nici o culoare facturile online (VISA Plus), insa domenii, testari cu merchantu' si amazoane sau eastbay'uri merg fara nici o problema..

Share this post


Link to post

Eu pot sa-mi platesc facturile on-line, am card Visa Classic la BRD. Si prin BRD-Net platesti ce factura vrei unde vrei. Sau nu te referi la facturile de utilitati, ci la altele?

Share this post


Link to post

Zic ca ar trebui sa faceti o distinctie intre sistemul de conventii "nationale" ce permite anumite plati "on-line" si e-commerce. Nu intotdeauna (de fapt mai niciodata) e vorba de acelasi lucru.

Share this post


Link to post

Pai eu fac. De aia zic ca Mastercard in Euro e acceptat peste tot la plati on-line la comercianti, atat aici cat si afara.

Share this post


Link to post
Eu pot sa-mi platesc facturile on-line, am card Visa Classic la BRD. Si prin BRD-Net platesti ce factura vrei unde vrei. Sau nu te referi la facturile de utilitati, ci la altele?

 

Ba uda. Uhm, eu de ce nu pot? :-W

Share this post


Link to post

Tre' sa iti declari "beneficiarii" la banca (adica Vodafone, Romtelecom, Electrica samd), dupa care vor aparea si in contul de pe BRD-Net.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...