Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Pârnaie pentru depăşirea vitezei legale

Recommended Posts

Mă uitam pe Pro TV la emisiunea aia cu tipul de se plimbă prin multe ţări europene, care acum ajunsese în Monaco. Şi vorbea el cu un tip ce venise la service-ul Ferrari din "localitate", care era acum la al 5-lea Ferrari propriu. Şi zicea omul (repet, avea Ferrari): "la voi e bine, că dai ceva la poliţist şi scapi de amendă, dar la noi în Franţa nu se mai poate aşa, dacă ai depăşit cu peste 40 km/h limita de viteză faci închisoare" (sublinierea îmi aparţine).

 

Ce părere aveţi ? cred că dacă s-ar aplica la noi, ar trebui ăştia să cvadrupleze numărul de închisori peste noapte ! Acum, închisoare e puţin cam drastic, dar parcă n-ar strica nişte ore de muncă în folosul comunităţii (câteva ore de făcut curat în parcuri, prin spaţiile verzi, măturat, etc).

Share this post


Link to post

Macar sa se aplice legea la noi si la depasorea cu peste 50km/h sa suspende pt 3 luni permisul.

Nu mai stiu cum e cu depasirea cu peste 30-50 km/h :oops: se suspenda direct permisul pt o luna?

PS. Stiu ca mai era faza cu foaie la dosar, dar nici aici nu stiu cum e exact: depasireac cu peste 20 sau peste 30km/h? 2 sau 3 fise la dosar? in timp de 6 luni sau 1 an? pt suspendarea permisului.

Share this post


Link to post

@SYL: ai AICI toata Legislatia in vigoare, deci inclusiv raspunsurile pe care le cauti.

Share this post


Link to post

... dar pina la urma se mai aplica manevra cu punctele pe permis?... si de cand?....ca nu am mai auzit nimic...

 

ontopic: as vota pentru munca in folosul comunitatii...daca ar fi nevoie...

Share this post


Link to post

Nu mai e valabila faza cu punctele... Nu au cum sa le aplice deocamdata... Cat despre penalitati, citeam mai demult ca in Australia l-au prin pe unul beat sau vitezist (nu mai tin minte, sunt vreo 3 ani de cand am citit) si l-au pus sa aleaga intre 1 luna de puscarie si un salt cu parasuta! Tipul a ales parasuta, a sarit si de atunci e cel mai cuminte, ba mai mult, le zice si la altii!!!

Share this post


Link to post

Ma mut si io in Australia da n-o sa am bani de masina. Ce draguti... :lol: Macar la ei poti sa scoti medii orare de peste 100km/ora si ii mai intelegi cu amenzile lor. Da la drumurile noastre fiecare se descurca cu detectoare sau cu ce are si tot sunt amendati. La noi stau politaii mai mult la gineala si iti dau niste explicatii ca nuca-n perete despre rolul plasarii radarului intr-un anumit punct unde de fapt nu e nici o problema de securitate. In judet la mine sunt portiuni de drum absolut drept, kilometri buni unde ai restrictii de 60 sau chiar 50 km/ora. Sa nu-i iei la omor pe politai ca pun radare acolo si te prind cu 65?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...