Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Ploieşti-Târgovişte-Sinaia

Recommended Posts

Cum văd că nu prea se înghesuie lumea să scrie p-acilea, hai să trec şi eu un jurnal de călătorie scurt despre plimbarea de-azi.

 

Am plecat pe la 11 din Ploieşti spre Târgovişte. Nu se mai poate ieşi de pe Şoseaua Vestului (ieşirea de la fabrica de Coca-Cola / Podul Înalt), deoarece se lucrează în zonă, aşadar am ieşit spre Sinaia (spre Metro Ploieşti), de unde am luat-o pe variantă spre Târgovişte. Drumul e destul de enervant, nu sunt gropi prea serioase, dar multe denivelări mici-mici şi îmbinări între plăcile de asfalt... numa' tâgâdâm-tâgâdâm tot drumul.

 

Multe vile pe drum, şi multe din ele destul de frumoase - dacă vă construiţi casă, aveţi de unde să furaţi idei arhitectonice ;) .

 

Am fost la Mânăstirea Dealu (în locaţia fostului liceu militar) - absolut superbă. Pe bune, arată ca-n poze: peste tot o cuvânt_urâtăţenie chirurgicală, verdeaţă şi flori ca-n filme. Linişte, frumos, numa' bună atmosfera pentru liniştit creiere stresate. A, şi se urcă pe un drum superb, numai serpentine şi ace de păr - învârteam volanul aproape din maxim în maxim.

 

După aceea, spre muntele Păduchiosu (aşa se cheamă, nu râdeţi :porky: ). Multe, multe locaţii super de grătar pentru cei din zonă, cu verdeaţă, apă curgătoare, umbră - de care profitau din plin cei din zonă, care ieşiseră cu mic, cu mare şi cu bere la grătar, băgând fără probleme maşinile pe spaţiul verde de erau aproape să le bage cu totul în gârlă :lollol: .

 

Pe la 16:00, la vreo 25 de km de Sinaia s-a pornit o ploaie torenţială, prilej cu care am văzut şi eu cum arată ştergătoarele lucrând pe viteza maximă. Am tras pe dreapta într-un final, pentru pauza regulamentară de ţigară, prilej cu care am observat că unul din ştergătoare se rupsese ca prostul. Mai exact, tija micuţă (de metal!) din centru peste care vine cârligelul de plastic ce intră în braţul ştergătorului se rupsese în ambele puncte de prindere. Noroc c-am observat înainte să se desprindă şi să zgârie parbrizul sau să sară în faţa vreunui nevinovat din urma mea :oops: .

 

Morala: nu vă cumpăraţi ştergătoare ieftine :wallbanger: . O să le schimb cu prima ocazie cu ceva mai de soi, până atunci voi continua să mă felicit în continuare că sunt prevăzător şi aveam 2 ştergătoare de rezervă în portbagaj (vechile ştergătoare, mai exact).

 

S-a oprit torenţiala, am continuat pe alte serpentine până la Sinaia (drumul iese la ieşirea din Sinaia spre Ploieşti). Am păpat la popasul Izvorul Rece (bună mâncare, servicii OK, curat, preţuri bunicele), după care m-am îndreptat spre casă şi o baie fierbinte. Pe porţiunea de la Câmpina am ajuns la 150 km/h, după care am văzut cum scade văzând cu ochii nivelul benzinei, aşadar am coborât la viteza de croazier[ de 140 km/h, până când am nimerit o blondă într-un Matiz argintiu care n-a vrut de nici o culoare să se dea la o parte, care (dacă citeşte) avea loc bine-mersi să intre pe banda 1 ! :D . Oricum, frumoasă rău porţiunea aia de drum.

 

Pe drum n-am avut nici o păţanie semnificativă, în afară de ştergătorul rupt şi o porţiune pe care mi s-a aprins indicatorul galben ("Check engine"), deşi nu era nimic în neregulă la ochiometru cu maşina. Am oprit, am stat o ţigară, şi nu s-a mai aprins, deci misterul rămâne. Încă suspectez buşonul nou de benzină, nu prea cred că etanşeizează bine, deoarece nu se mai aude fâsâitul discutat când îl desfac. Vom investiga.

 

Cam asta fu... poze n-am, când oi lua digitalu' vor fi şi poze. Poate reuşesc să scot şi-o hartă cu route plannerul.

Share this post


Link to post

Adica o sa faci poze si o sa vedem si noi cum arata mitul VAxxi? Mai, mai, mai...

:)

Share this post


Link to post

Nu, din moment ce eu voi fi cu aparatul în mână, evident că nu voi apărea în poze... în cel mai bun caz veţi vedea cu cine merg în maşină :tongue: .

Share this post


Link to post

Si eu am facut respectivul traseu putin altfel Targoviste-Ploiesti-Breaza-Sinaia-Targoviste.A fost inclus si un gratar la cota 1000.Drumul Ploiesti-Sinaia ok(niste mici gropi in apropiere de Sinaia),peisjul superb,vile unele chiar nesimtite.Un traseu simpatic pentru o zi.Se poate aplica si varianta Buc-Ploiesti-Sinaia-Tgv-Buc.

Share this post


Link to post

La Petromul de la Cota 1000 m-am oprit şi eu, într-o pantă zdravănă, dar nu aveau mici şi nici ţigări :) . Oricum, frumos de tot peisajul şi drumul.

Share this post


Link to post

Uitati-va fratilor si la topicul "Muntii Bucegi"! De la cota1000 începe "tara de vis" adica Valea ialomitei. Vaxxi, daca ai mai fi avut vreo 2-3 ore la dispozitie si ceva benzina, ar fi fost bine sa dai o fuga pe-acolo sa vezi cum este! Iti garantez ca n-ai fi fost dezamagit... Pe de alta parte, când ai coborât spre Târgoviste, de la Pietrosita în jos, ai vazut pe partea stânga o banalitate saptamânala: zecile de locuri "de mititei si berica" pe malul Ialomitei care sunt umplute la sfârsit de saptamâna de brasoveni, prahoveni, bucuresteni, dâmboviteni etc.etc.etc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...