Jump to content

bogudoby2

Membru
  • Content Count

    100
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bogudoby2

  1. Un site cu multe joculete flash: Jocuri Online.
  2. Sonda lambda?...cea de dupa catalizator. Pentru cielo euro 3 , 80cp, 8v
  3. Stai ca ma uit azi si vad, cred ca avea 4 fire parca, e de la cielo euro 3. Motorul este 8v, deci cred ca are o axa, ca nu prea ma pricep la partea asta. Si daca ai imi dai si un pret te rog.
  4. o sonda lambda?...cea de dupa catalizator, are 3 sau 4 fire.
  5. tot 9% imi ia si mie cu bagaje si 4 persoane...dar daca sunt singur sau 2 persoane >
  6. bogudoby2

    Cielo Reloaded

    Pai din cate am inteles eu de acolo, ala sohc de 1.5 cu 80cp consuma 8.5 in oras, si probabil mixt sau afara 7.7 litri. Iar asta dohc de 1.6 cu 109cp consuma 9.3 in oras si 8.5 afara sau mixt. Zic afara sau mixt ca nu prea inteleg limba asta... oricum, am presupus ca, consumul cel mai mare il are in oras nu?
  7. bogudoby2

    Cielo Reloaded

    Postez aici ce am gasit despre el: http://www.eleks.ru/daewoo/daewoo_nexia_new/ http://www.asv-motors.ru/uz-daewoo/0000014/ http://uzdaewoo.ru/content/main/HTML_versi...C/Fotogalereja/ lada niva = 295.000 <=> 10.000 euro la noi (cu tot cu vama, si-a luat un coleg acu juma de an) nexia 2 = 254.000 - 302.000 <=> 8600 - 10200 euro (prin echivalare). Imi plac mult ceasurile...misto...oare n-ar merge si la noi?
  8. Le-am facut in primavara . 400 mii vinilinul si prenandezul, si 4 ore de munca. Sunt facute toate 4 usile. Le-am lipit direct peste materialul vechi, doar in partea de sus le-am desfacut plasticul ala ca era cu autofiletante.
  9. Pentru Cris06, masina mea e fabricata in 2004 si vanduta in 2005, si e modelul Daewoo Cielo standard de 80 cp, si are cutie de executive. Sincronul de standard nu se potrivea. Si a fost forjata destul, ca a fost taxi, si din cate stiu acu are 220.000 km si merge perfect si nici nu scoate fum, asta cred ca din cauza ca 90% din ce e sub capota era nou nout acu 1 an cand am cumparat-o. Daca la kilometrii astia ti se par multe probleme?...mie nu Am rezolvat aproape toate problemele, dat fiind ca pivotul stanga inca merge, mai astept putin pana il schimb si pe ala.Semeringul de la directie nu l-au schimbat ca nu aveau. Firul de la sonda lambda l-am lipit singur. Si acu sa incep: Amortizoare Daewoo, palieri, ulei CV, bloc de lumini(schimbat de mine), sincron de a 3-a si strans rulmentii spate = 10 milioane. (Noroc ca m-au mai ajutat ei, ca daca nu saream pe la vreo 15 milioane). In curand: schimbat pivot stanga, filtru benzina si filtru gaz, bracaj roti si semering directie, daca gasesc.
  10. Am fost de am facut o verificare la masina, cielo gle e3 din 2005. Si am reusit sa adun cam asa: 1.toate amortizoarele (au joc si sunt curse) 2.ambii palieri amortizor 3.de reglat rulmentii spate 4.sincronul de la a 3-a (nu prea mai intra in viteza a 3-a de la 60 km/h in sus) 5.un semering de la caseta de directie (curge ulei pe la axul pedalier) 6.1 pivot stanga. 7.fir sonda lambda desprins. Si acum elementele posibile, voi vedea dupa ce schimb sincronul: 1.levier debreiere 2.rulmet de presiune sau kitul de ambreiaj complet (as prefera sa schimb tot kitul). Saptamana viitoare, luni sau marti, cand au toate piesele ma duc sa le schimb si va tin la curent cu costurile.
  11. Sincer usk2005, nu stiu ce naiba are masina ta. La mine instalatia o reglez personal, si in afara, cu 90-100 si in localitati max 60 la ora imi ia putin. Ca de exemplu, de la Galati la Viile (distanta cam 50 km pana acolo), dus intors, imi consuma cam 6 litri de gpl , testat dupa indicatorul de pe butelie, si de mai multe ori, deci sigur imi ia atat. Alt exemplu, cand am fost la munte de paste, mers in afara cu 120-145, plus mers vreo juma de ora cu 20 la ora ca era aglomerat, si in localitate cu 60-70 km/ora mi-a consumat 9 la suta gpl. Si am GPL din fabrica Lovato. La tine ma gandesc sa nu fie desfacut prea mult surubul de pe furtun, ca ala influenteaza practic consumul si puterea cu care trage motorul. In oras imi ia cam 11 gpl, dar variaza intre 10 si 12.
  12. Poate stie cineva cam cat costa o verificare punte spate, punte fata, un test de amortizoare si o verificare de directie la service ENA in Galati.
  13. Am pus si o schita ca sa intelegeti cam la ce ma gandesc, sper sa mearga, nu ma astept sa faca frig in interior, dar o briza de aer rece cred ca ar fi binevenita. Motorasul pentru apa inca nu m-am hotarat daca sa-l alimentez la viteza maxima, sau sa-i bag o rezistenta in circuit sa-i scad viteza. Voi vedea, cu toate ca este destul de probabil ca la viteza mare sa si scoata un zgomot prea mare. Teava de cupru o voi baga in interiorul incintei sub forma de grilaje spiralate, ca sa asigur un contact cat mai mare cu aerul. Inca ma gandesc daca o sa bag si antigel in compozitia lichidului de racire, dar voi vedea cat de tare scade temperatura in zona de contact a rezervorului cu celulele Peltier. Ma gandesc ca rezervorul cu o incinta de 200 ml ar fi suficienta. Pentru cine stie, partea de la ac care se baga in spatele torpedoului la cielo, de la Ac, nu stiu cum ii zice, evaporator cred, este rece cand functioneaza Ac?...daca da ar fi buna de procurat o incinta de acest fel, iar racirea ei s-ar putea face cu alimentarea cu un lichid racit cu elemente Peltier si antrenat cu o pompa de apa. Cred ca ar fi cea mai buna solutie. Bineinteles, cutia cu elemente Peltier sa fie scoasa in zona motorului, ca sa nu degaje caldura in interior. La nevoie se poate realiza si un circuit invers, astfel incat elementele peltier sa incalzeasca lichidul, cred ca s-ar putea realiza foarte usor si prin inversarea polaritatii la celula.Astfel ar fi folositor si iarna si vara.
  14. Si eu ma gandesc sa-mi fac un ac cu elemente peltier, si o sa incep in curand. Ideea principala este sa realizez racirea unui lichid cu elemente peltier, de preferinta un antigel, ca sa nu inghete, care sa il fac sa treaca printr-o zona prin care aeroterma preia aerul. Eu zic ca este mult mai practic, decat sa incerci sa faci din masina congelator . O sa iau o lada frigorifica , o dezmembrez, si izolez elementul peltier intr-o incapere mult mai mica decat lada...deci o sa aiba eficienta sporita la racire, volumul fiind mai mic. Cred ca partea mai grea o sa fie cu adaptarea sistemului la un fel de tubulatura ca sa racesc aerul.
  15. Multumesc, dar mi-a trimis si un pm si eu unul inapoi.
  16. Acest topic nu l-am deschis ca sa comentam ce vrea sa vizioneze fiecare, si ce nu. Sincer, fiecare asculta si se uita la ce doreste, pe mine nu ma deranjeaza, toti suntem oameni si fiecare are preferintele lui.
  17. Daca ai fi citit atent ala nu a apucat sa-mi ia nimic, daca imi lua ma duceam...macar in speranta ca poate as mai fi recuperat ceva. Multumesc
  18. Pentru BogdanG, eu am Cielo, si casco pentru cielo cat costa, ca n-am idee, masina e din 2005. Are cineva facut casco la Cielo?
  19. Atunci cu spray paralizant pot sa-i dau? Sau ai vrea sa ii deschid si usa? Sunt curios, cum ati reactiona voi daca ati pati acest lucru? Stiu ca legea din Romania e dobitoaca rau...si te baga pe tine la vatamare corporala...dar eu nu pot sa-mi fac de paza la propria masina? Adica trebuie sa-l las sa fure? Parul e de intimidare, poate se impiedica de el > , cred ca cea mai buna solutie ar fi sa-l tii acolo pana vine politia, adica 10 minute, asta daca reusesti sa tii unu mai solid ca tine fara sa-i faci nimic. Adica daca el are o surubelnita in mana, eu nu pot sa-i dau cu parul?, sau parul meu e mai periculos ca o surubelnita infipta in persoana proprie? Pentru cine stie, ca sa-mi iau un spray imi trebuie vreo hartie, ceva?
  20. Ideea este ca as sta pe drumuri degeaba daca as face plangere, din cate stiu la sectia 4 stau dosarele cu furturi cu praful de 1 deget pe ele, unde mai pui ca ei nu au program noaptea, cand se fura cel mai mult, ci doar ziua. Au patit si alti colegi de-ai mei de la munca si tot asa au fost informati...deci cred ca este si un sambure de adevar in ce zic ei. Daca as avea incredere cat de cat in serviciile politiei romane m-as duce sa fac plangere, stiind ca fac un bine societatii. Dar atata vreme cat nu pot sa am incredere in ce fac ei, la cat stau cu burtile la soare, dorm sau se gandesc de unde sa mai ia o spaga... pur si simplu nu ma impinge constiinta sa fac acest lucru. Si aseara tocmai mi-au confirmat acest lucru...au venit in 10 minute, au luat la cunostinta si pa si la revedere, du-te la sectia 4 maine dimineata. Daca voi credeti ca asta este atitudine de om al legii...eu nu prea cred. Oricum, se plangeau si ei, ca pe toti pe care ii prind le da drumu acasa procurorul, atunci ce indemn sa mai ai sa-ti faci treaba cum trebuie cand legea nu te lasa. Bine ca nu mi-a stricat nimic...am fost norocos, veneam cu 5 minute mai tarziu si nu mai aveam sunet in masina. In seara asta imi iau una bucata ciomag si stau sa spionez masina...preventiv. Imi pun si alarma in curand , si imi cumpar si una bucata spray paralizant, sa fie acolo.
  21. E o noua intamplare pentru mine Aseara, m-am uitat la "In gura presei" cu Mircea Badea (ca orice om normal), eram cu prietena mea, si la 12:00 noaptea am iesit afara sa-mi duc prietena acasa. Cand am ajuns langa masina am vazut usa intredeschisa, ei, cand m-am apropiat, a sarit si hotul din interior. Cred cam in jur de 1 metru optzeci, si crek vreo 85-90 de kile (gras golanu), s-a facut ca vrea sa dea in mine si a fugit cat l-au tinut puterile.Cred ca m-a si zgariat putin cu o surubelnita, ceva. Am chemat politia...care bineinteles a aparut in 10 minute...au luat la cunostinta si cam atat, cica sa ma duc dimineata la sectia 4 sa fac plangere...sa ia amprente...dar oricum mi-au zis ca daca il prind o sa-i dea procurorul drumu pe motiv de genul "nu reprezinta pericol public", si o sa ia doar amenda. Adica justitia romana chiar incurajeaza spargatorii, le da amenda, si ei se duc, mai fura 2 casetofoane si isi platesc amenda. Deci am renuntat la ideea de a mai face plangere, ca oricum n-a apucat sa fuga cu ce demontase. Venise dupa casetofon...si probabil si boxe. Ei, casetofonul nu a reusit sa-l scoata din cutia aia metalica, si mi-a demontat tot suportul din bord, ca sa-l ia. Da macar nu mi-a rupt nici un fir, a lucrat foarte curat, se vede ca stia ce face ). Din cate am vazut vroia sa ia si ochelarii si cd-urile...baiat tampit la cap. A, si usa a deschis-o pe la chederul de la geam...deci n-a stricat nimic. Oricum, multumesc antena 1 ca au dat reportajul despre cum sa spargi un cielo...acum toti hotii prosti care nu aflasera stiu cum sa faca si asta . Cand iau banii ma duc sa-mi pun alarma...o sa caut una cu pager, si poate senzor de perimetru...si imi procur si una bucata maciuca de esenta tare...ca sa am ce face cand mai suna alarma, sa nu mai fiu luat prin surprindere. Si daca vrea cineva jaluzelele de la luneta spate sa-mi zica...ca i le dau. Eu nu le mai tin ca deja sunt o acoperire prea buna pentru banditi din astia.
  22. Inca nu ai zis la ce viteza iti ia 10 afara, daca mergi cu 130-140 la ora, e foarte posibil sa ia 10 la suta, cea mai economica viteza este cam de 90 la ora , eu am cielo din 2004, cu gpl lovato, pe benzina, daca ii dau cum am precizat mai sus, imi ia si mie 10 la suta, mi se pare normal, nu poti sa ai putere fara consum. Cat despre gaz , eu cu un rezervor plin, adica 42 litri (rezervorul este de 60, dar 20% va fi totdeauna gol pentru siguranta) fac cam 400-450 de km in oras, deci cam 10 la suta pe gaz, adica echivalentul la vreo 5,5 la suta pe benzina. Eu zic ca se merita, chiar daca iti pui rezervor toroidal, in care cred ca intra cam 25-30 de litri, tot ar trebui sa faci vreo 250-300 de km in oras, la un pret efectiv la jumatate fata de benzina. Si nu te uita la bani, ca se amortizeaza repede, si se merita sa pui o instalatie mai scumpa, si nu vre-o bomba de instalatie noname ieftina.
  23. Vaporizatorul este de obicei rotund, si e in zona bateriei. Iar Rezonatorul este o cutie de plastic in stanga cum privesti din fata, langa geam.
 

×
×
  • Create New...