Jump to content

alimos

Membru
  • Content Count

    48
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by alimos

  1. Ovi, In conditiile specificate mai sus,constient fiind de beneficiile unui ulei mai subtire la rece ,insa,in conditiile in care acum in motor am 10 w 40(mobil),trebuie sa spal motorul cu flush motor inainte de a pune OMV 5W40 sau pot sa-l las ceva mai mult la scurs si sa torn apoi uleiul nou? Multumesc!
  2. Mda... Se pare ca omv5w sau mol 5w ar fi variantele ajutatoare! Mersi pentru manevrarea anevoioasa prin meandrele concretului, maestre! Ceva mai multa pedagogie n-ar strica ,totusi unui moderator,care de altfel,din ce-am mai vazut eu pe acest site stie ce spune,dar e cam zgarcit in a pune punctul pe i,jucandu-se putin cu novicii! Multumesc oricum!
  3. Sa inteleg ca ma sfatuiesti sa astept un raspuns de la Ovi Jer,sau deja acest raspuns e dat si mi-a scapat mie?
  4. Draga Maitre, M-ai omorat cu intrebarile capcana! Nu vezi ca sunt plopist in materie?!? Da-mi verdictul! Multumesc mult!
  5. Ma refeream la faptul daca nu e subtire pentru vara.Pentru iarna evident este mai bine!
  6. La masina din profil(sohc,96),la o distanata de 5000km de la efectuarea reparatiei capitale la motor(set,simer.de supape,culbutori,tacheti,pastile culbutori)-am vrut eu sa pun totul nou-,am suspectat masina de un consum de benzina marisor pana am vazut in alt topic(pe la segmentare) o idee exprimata de Ovi jer: "10W40 nu pune probleme pina la -20 grade dar ridica consumul de carburant considerabil iarna. " In motor,de la reparatie si pana acum am avut mobil 10w40.(din toamna pana acum) Consumul de ulei este insesizabil,zgomote la motor doar cele de injectoare si curea. As pune mobil 5w40,si as merge pe el constant de acum incolo,insa imi pun doua probleme: 1.daca schimbarea SAE duce la efecte nedorite(spuma),asa cum am vazut precizat ceva mai sus. 2.daca nu e prea subtire, cum mi-a spus mecanicul.(mai ales vara) Ce sugerati? Schimb cifra(din 10 in 5),schimb uleiul(cu alta marca),sau imi vad de drum,cu un consum iarna de 12 in oras pe distante scurte,si 6.5-7 L afara! Vara scade simtitor(pana in 10 in oras)! Sanatate!
  7. Deci asta tzine strict de cutie! In afara de asta mai tzine de ceva(in afara de stilul de condus pt ca asta e valabil si la cutie manuala)? Mai pe direct,ECM-ul ramas pe masina de cutie automata influenteaza consumul?Si daca da,cam cu cat?
  8. Am cutie manuala pe masina,insa initial a fost automata,schimbata de primul propriertar din motive tehnice repetate. Spuneti-mi va rog daca, consumul de carburant de pe masina cu cutie automata este in general mai mare decat cea cu cutie manuala din motive care tin exclusiv de cutie(numar de trepte,turatii mai mari/treapta,etc),sau mai intervin si alti factori(ECM diferit,etc)??????? Multumesc!
  9. Diferenta dintre cele doua ACM-uri este si in ceea ce priveste consumul? Adica masina cu cutie automata consuma ceva mai mult din cauza ECM-ului sau din alte cauze? Mai direct,daca as schimba ECM-ul ar consuma mai putin masina?(Nu va spun consumul ca face parte din alt topic,insa se incadreaza ,zic eu, intr-o limita admisa superioara.)
  10. Am pe masina EL si cand am incercat sa pun ES am constatat ca nu se potrivesc mufele!
  11. Se pare ca Ovi nu e pe aici! Stie cineva sa ma sfatuiasaca si pe mine? Heeeeeep! Azi tb sa dau un raspuns celui care mi-ar da ECM-ul!!!!! Merci!
  12. Ovi,am gasit la cineva un Cielo,1.5 sohc pe care vrea sa il vanda si este dispus sa-mi dea ECM-ul lui.De ce trebuie sa tin cont ca sa nu fac o prostie mai mare? Ce elemente trebuie verificate pentru a fi in regula schimbul?
  13. Asa este.Am pus testerul pe ea si e impecabila.Cand ai pus problema ECM-ului diferit de la un model la altul,functie de cutie mi-a picat fisa unde bati si l-am intrebat si eu pe un mecanic, care la fel mi-a zis.Inseamna ca de acum inainte voi porni si eu masina fara sa apas pe ambreiaj,scoasa din viteza bineinteles,ca sa-i mai ia uleiul de cutie din avant motorului,nu?
  14. Suta la suta nu pot sa stiu daca a schimbat si ECM-ul fostul proprietar ,dar 99% sigur NU! Cu ce poate influenta acest lucru bunul mers al lucrurilor?In general,nu neaparat in ceea ce priveste pornitul? Apropos,codul de pe IAC este 59602,fara 170 in fata!
  15. Intradevar ,masina a fost din seria acelora cu cutie automata,insa fostul proprietar i-a pus manuala!
  16. 1.Verific inca o data codul de pe IAC! 2.Nu am potentiometru de CO,ci sonda Lambda!
  17. Ovi,am constatat ca surubul de reglaj era pozitionat exact la 1/2 ture(poate putin mai mult,max 3/4ture).In consecinta,am reglat exact la 1/2,am resetat ecm,am facut procedura de invatare iac,insa rezultatul este acelasi.Azi fiind ceva mai cald la Bacau(-5 grade dimineata),deci uleiul din cutie si motor ceva mai putin intarit de frig,s-a dus la 3000 de ture la prima pornire.Am facut acel traseu,cu 60-70 de km/h,vreo juma de ora pe sosea libera,pentru a se memora informatiile noi.Nu-mi fac probleme inca,deoarece era clar ca pleaca mai hai-hui la prima cheie,dat fiind faptul ca inca nu are parametrii memorati.Astept cu nerabdare sa ajung acasa diseara sa-i mai dau o cheie,sa vad cum misca.Sincer ,nu sunt prea increzator in rezultatul pozitiv al miscarii facute,avand in vedere ca prea mult nu am miscat acel surub.Daca rezultatul e acelasi,ce-ar mai fi de verificat,ce-ar mai putea genera comportamentul asta?Retine te rog ca masina porneste in felul asta de cand am luat-o,adica de vreo 4 ani,vara mult mai putin violent(prima cheie se duce cam la 1500-1800 de ture),deci au trecut peste ea mai multe interventii prin schimbarea: -IAC nou -MAT nou -fise -bujii -bobina delco noua -injectoare noi -pompa benzina noua -curatat cu carburor tot ce inseamna corp clapeta acceleratie;curatat scaunul pe care loveste conul IAC-ului=>pe acel con cand e mai murdar de vede urma continua a scaunului pe care il atinge,deci inchide bine. -verificat vacuum-uri pe la furtunase Cred ca a mai ramas senzorul de temperatura lichid de racire neschimbat si neumblat !(care nici nu stiu exact pe unde e,cred ca e ala de deasupra alternatorului,pe sub rampa de injectoare) Mai ai alte idei pe unde si ce sa mai verific? Nu e cine stie ce discomfort ,insa ma cam zgarie pe ureche sa o aud cum zbarnaie cu 3000 de ture la minus 15 grade ,cand ar trebui sa plece elegant si fara efort la 1500 de rotatii! Multumiri si scuza insistentele! Alex p.s. Am uitat sa precizez ca atat iarna cat si vara,cand motorul este cald(deci ,sa zic la 5 min de la oprire),daca vreau sa repornesc,tendinta este de a urca la 1500,dupa care,in 5 sec revine in 850.Poate te ajuta la diagnostic!
  18. mai clar de atat chiar nu puteai sa fii! multumesc,revin cu rezultatul!
  19. Poate sunt eu batut in cap,insa din explicatia ta inteleg urmatoarele:1- il desfac la maxim,pana cand elementul atacat de cui (adica clapeta care sa roteste) atinge suportul in care este infiletat surubul.2- il insurubez apoi insa nu am inteles cat cu exactitate: a) o jumatate de tura b) o tura si jumatate c)una sau doua ture in functie de cum functioneaza! Care varianta e corecta? Cablul de acc e montat corect,nu ramane atacata clapeta,adica atinge surubul foarte bine si fara piedici! E nevoie de un nou idlle learn?
  20. Pe IAC este un cod,ceva de genul 59607,daca am vazut bine! Ovi,crezi ca ar fi bine sa reduc putin din surubul de reglaj? Macar sa vad ce se intampla,cu mentiunea va voi retine daca am dat ,sa zicem,o juma de rotatie inapoi.Daca apar anomalii,revin la setarea initiala.Crezi ca e o solutie,merita sa incerc?Risc sa stric ceva?
  21. OK,am sa verific punctul 1 si raspund. Dar la punctul 2,daca ar fi prea deschisa clapeta de acc,nu ar trebui sa stea accelerat tot timpul,si la rece,si la cald? La mine sta accelerat la 2500 la prima cheie,timp de max 20 secunde ,dupa care isi revine la 1100-1200,cat mai este rece,iar cand se incalzaste,se normalizeaza la fix 850(vazut pe scanner).Deci problema nu e perpetua,ci de cateva zaci de secunde,pana scade relantiul la pornire!Intrebarea mea era de ce este atat de mare aceasta turatie de 2500 de ture,care tine doar 15-20 de secunde la pornire,in conditiile in care la alte masini este in jur de 1200-1500! P.S. Daca scot mufa de la MAT,apare check engine,deci rezistenta aia e buna,ma gandeam doar sa nu fie decalibrata si sa dea niste informatii aiurea!
  22. Iac-ul de de cielo,e nou,iar procedurile de initializare sunt efectuate!Sa inteleg ca ar fi de verificat corectitudinea informatiilor livrate de MAT si senzorul de temp apa! Ovi,unde se afla unul,si unde celalalt? Merci P.S. Pot sa verific cumva acesti senzori? (nu stiu...scotand cate o mufa pe rand si vazand cum se comporta,sau altfel...)
  23. Revin la problema cu pornitul!Poate exista si alte pareri.Exista o astfel de piesa care dicteaza ECM-ului cat sa accelereze masina la pornire in functie de temperatura ambientala? Parca nu pot sta linistit sa vad cum la minus 10 grade motorul se tureaza la 3000 de ture,dupa ce porneste la prima cheie.Oricat de bun ar fi uleiul,si oricat de slab "mecanic" oi fi eu,cand zbarnaie motorul instantaneu la 3000 de ture,nu are cum sa nu fie afectat.Mai ales ca am 2 vecini ale caror masini le studiez sistematic si la ei problema nu se manifesta!Mai multde 1201500 nu se ridica poate sa fie gerul Bobotezei afara! Revin cu intrebarea :ce piesa spune ECM-ului cat de cald e ambientul si cat de tare sa accelereze? Daca spun prostii,dati-mi peste mana! poate exista o alta logica dupa care se tureaza motorul,functie de alti parametri! Astept,din nou, raspunsuri avizate! Va multumesc!
 

×
×
  • Create New...