Jump to content

gsmgsa

Membru
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About gsmgsa

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Baia Mare
  • Auto
    Daewoo Romania
  • Model
    Matiz
  • An
    nu stiu
  1. Pai ai 73,1 gaura centrala la ele. Iar de vrei sa fie ok, tre respectata dimensiunea cat mai apropiata de cea necesara care e 59,1mm. Ar fi bine ca roata sa fie cat mai fixa pe suport.
  2. Am gasit schema pe net si s-a rezolvat a 2-a zi. Multumesc.
  3. Salutare! Azi am finalizat si eu montarea actuatoarelor intr-un Matiz model din 2007. Toate bune si frumoase, dar nu stiu unde sa leg cablurile pentru semnalizari. Alimentarea am luat-o de pe mufa cheii de contact - vezi poza. Exista pe undeva vreo schema electrica a masinii? Multumesc. Am atasat si cateva poze. Pentru usile din spate am folosit sfaturile de pe acest forum, insa erau prea zgomotoase actuatoarele spate si tindeau sa flexeze spre exterior, asa ca am inghesuit niste bucati de polietilena expandata intre tabla portierei si actuatoare. Merge mult mai bine asa si nu face asa mult zgomot. Deoarece polietilena respectiva se topeste daca e lipita cu prenadez sau altceva, am folosit un spray 777 luat din Praktiker - pentru fixarea bucatilor respective de tabla usii spate - spray ce creeaza aderenta tip banda scotch, dar care pe urma se intareste foarte bine. S-au fixat foarte bine cu adezivul respectiv! Nu mai misca deloc la actionarea actuatorului si zgomotul e mult mai mic. Foarte greu am putut fixa surubul de prindere, si destul de dificil si de strans pe pozitie. Pentru izolarea mai buna a cablurilor am folosit o banda textila adeziva. La usile din fata e mai important pe unde trebuie prinse cablurile sa nu incurce la geam! Sfat: pentru unele inchideri centralizate trebuie inversate cablurile actuatorului soferului - cum a fost si in cazul meu; astfel: exista 2 culori de fire ce alimenteaza toate 4 actuatoarele. Pe actuatorul soferului (sau ambele pozitii fata pentru unele I.C.) exista inca 3 fire: 1 negru si 2 fire de alte culori - de regula gri si alb - aceste 2 fire trebuie inversate intre ele - atunci cand imediat dupa actionarea butonului de inchidere usile se autodeschid sau viceversa - la actionarea butonului de deschidere ele se deschid, dupa care imediat se inchid la loc. Cheia tip briceag ce-am primit-o avea partea cu limba cheii detasabila, prinsa cu surub cum se vede in poza. Scos limba cheii, insemnat pe limba cheii originale, lucrat cu flexul putin sa-i dau forma corespunzatoare, gaurit, remontat surub si pozitionat chip-ul din cheia originala in interior (avea loc special). Merge ok Toate cele bune!
  4. Buna tuturor! De 3 zile sunt "fericitul" posesor al unui Matiz. Spun asa fiindca problemele legate de cutia de viteze au aparut inca din prima zi in care am condus masina.Respectiv prima zi in care am scos-o din salonul de expozitie. Legat de cutia de viteze, mie imi pusca cand intra in viteza 1, apoi am observat ca din 3 in 2 cateodata nu pot sa pun frana de motor, mai exact, nu vrea sa intre in viteza 2, ceea ce am vazut ca se intampla si la altii. Potsa spun ca sunt foarte dezamagit de ce masina mi-a oferit Daewoo Romania pentru cei 5399 Euro care i-am dat pe ea. In rest, masina arata bine, se comporta bine. Nu stiu inca cum merge afara din oras, pt ca inca nu am iesit cu ea, dar daca continua tot asa, voi fi din ce in ce mai nefericit si mai indignat. Dupa cate am citit aici pe forum, nici pe mana "meseriasilor" nu as da-o, chiar daca este, normal, in garantie. Rog pe cei care au avut probleme similare, sa ma ajute sa-mi spuna ce e de facut. Am circulat 55km in total pana acuma cu masina. Am pus vreo 12l de benzina si acul este deja pe rosu dupa .. repet.. 55km umblati numai prin oras. Am observat ca acul respectiv cam umbla cum vrea el.. odata mai sus, odata mai jos, acum insa a ramas jos. Motorul merge insa foarte fin si frumos, nimic de reprosat. Sper sa fie doar ceva minor. Rog pe cei mai experimentati, cei ce au Matizuri de mai multa vreme si le cunosc , sa ma lamureasca si pe mine. Va multumesc anticipat! Numai bine!
 

×
×
  • Create New...