Jump to content

Razv

Membru
  • Content Count

    642
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Razv


  1. @Mircea..daca e s-o cumpar, urmeaza ca ei sa-mi schimbe bateria, uleiul, cauciucurile + filtrele. O sa le zic si de curele...

     

    @calinjack nu se mai fabrica Astra GTC (H). Cand am vrut mai demult sa o cumpar, pretul era undeva pe la 17.000-18.000 (pentru 1.7cdti cosmo).


  2. Treaba sta cam asa ... vreau sa schimb Chevrolet-ul Aveo cu un Astra H GTC 1.7 cdti "noua" + diferenta.

     

    De ce am zis "noua" : masina este in parcul auto de la un dealer de vreo 2.5 ani (productie noiembrie 2008), masina facand ~30 km .. in rest a stat nemiscata.

     

    Multi ma sfatuiesc sa nu o iau .. pentru ca are chederele facute praf, probleme la motor de la atata stat (internele) + alte curele etc, cauciuri uzate, garnituri.

     

    Ce parere aveti?.. Este afectata masina ca a stat ~3 ani fara sa fie miscata/ pornita?


  3. Ca tot nu am mai intrat demult pe-aici...

     

    Cred ca am unul din cele mai chinuite Aveo-uri 1.4 16v 94cp(2007) ... masina vede mai des 6500rpm decat 2000 rpm. Ca si efecte : 2 garnituri de la motor au cedat :) ( aveam ulei aruncat pe sub capac .. nu foarte mult, dar era acolo). Le-am schimbat la ultima revizia acum 2 saptamani contra sumei de 75ron.

     

    Masina a ajuns pe la 40.000 km si 4 ani. Ca si probleme in tot acest timp:

    - vreo 3 4 becuri schimbare h4.

    - cele doua garnituri de mai sus (una de la capac, cealalalta de la buson).

    - iarna nu mi se deschid usile spate (nu sare acel "tamburus').

    - un singur greiere in usa soferului (destul de deranjant...probabil e sarit ceva pe-acolo).

    - capetele de bara pe fata pe garantie (imi scartaia cand treceam peste denivelari .. asta s-a intamplat undeva la 20.000km parca)


  4. Ca tot va certati pe 0-100km/h pentru 1.6 16v de pe Cruze ....: am avut "placerea" sa fac un Cruze 1.6 16v cu al meu Aveo 1.4 16v ( de la 10km/h - 140-150km/h ). Deci se pare ca acea valoare de 11.8 e cea reala ( aveo avand 11.1 ).


  5. 3. Ti se pare corect ca un om care citeste topicul asta sa gaseasca doar impresii pozitive despre Aveo?

     

    Daca e in comparatie cu Clio Symbol ... da. Nici cei cu Aveo nu am prins pe Dumnezeu de picior... e o masina slaba ( am recunoscut'o in ultimele posturi ) dar fata de acel Clio Symbol ... ( vad totusi ca ai inles dci'ul... macar ai un consum mic :uff: )


  6. Dupa asa argumentatie vine si intrebarea fireasca...stii ce sa ceri de la o masina de 94cp? Daca nu, treci de la 1,6 direct la 2,0 altfel dezamagirile se vor tine una dupa alta!

     

    Am "venit" pe Aveo de pe 2.0 tdi ... pentru 1.4 e super ok ( inca nu am gasit o masina de 1.4 si peste o tona care sa ma faca ).

     

    Aveo este sub Albea. De Logan nu comentez.

    Albea are motor cu distibutie variabila, din 2006.

    Pentru o comparatie corecta, observa ce consumuri declara utilizatorii, pe forumul marcii, si de asemenea, costurile de revizie, eventualele defecte.

    Nu prea se aprinde "check engine" la ele.

     

    Mda ... atata timp cat ai cumparat o Solenza .. pardon Clio Symbol ... nici nu ar trebuii sa 'ti mai citesc posturile ( zi'mi o masina mai slaba ca Symbol la clasa ei ... )

     

    @rich1974 nu e chestia de dotari ... ci cum merge acea masina second ( golf5 sau e46 de exemplu ). Era un comentariu la nu mai stiu ce articol ( ceva cu un Megane care a luat foc )

     

    "Unii prefera virginile dar urate ca naiba ... iar altii prefera ce e bun si frumos"


  7. :) ... Masina e slaba in comparatie cu 95% dintre masinile noi care se vand ... e peste Logan si Albea - in rest nu are nici-o treaba cu alta masina.

     

    Ori te chinui si'ti iei ceva mai bun la 13 14.000 ( cruze / cee'd de exemplu ) ori iti iei ceva second la 10.000. Diferenta intre Aveo si o masina la ~14.000 e prea mare ... enorma.

     

    Decat un Aveo mai bine ceva second ... si in orice caz NICIODATA nu o sa'mi mai iau masina cu motor <= de 1.6.


  8. Razv: eu din pliantul ala intelesesem ca e vorba de activat follow me home nu de topait de pe usa pe alta sa am pozitiile aprinse

     

    Ai inteles gresit ... in acel tutorial ti se explica cum sa'ti lasi masina pe pozitii ( la mine dupa ce inchid portiera in 5 6 secunde mi se sting farurile/proiectoarele - nu pot sa o las pe pozitii fara sa intru prin usa din dreapta si sa le reaprind ).

     

    @wwillym : la mine nu ( Aveo sedan 2007 ). Dupa ce inchid portiera soferului mi se sting si pozitiile + proiectoarele in cateva secunde (~5 secunde).


  9. Deci repet: La Aveo sedan (cel putin al meu, pe altele nu am incercat), stergatoarele pornesc IMEDIAT la tragerea manetei.

     

    Confirm ... si la mine se intampla la fel. De aceea de fiecare data cand masina sta mai mult , arunc 2 3 sticle de apa pe parbriz + stersul stergatoarelor.

     

    Cum a zis si Mircea .. aveti grija sa nu va spele cersatorii geamurile .


  10. Am patit'o si eu ieri ... m'a lovit un tigan beat in intersectie dupa care a fugit. Legislatia de c****, cum sa 'ti dea 24 de ore sa te prezinti la politie? A venit inaptul a 2 'a zi linistit dupa un pui de somn ... mi'a aruncat o asigurare in brate si have fun.


  11. Mi'am furat'o pe Loganclub ?.. Din cate vezi sunt mult mai activ acolo ( ~1000posturi ) ... Iar faza cu Astra vs Aveo vine de la intalnirile Opel ( la care ma duc de vreo 3 ani ), nu de pe forumuri...

     

    Vroiam doar sa vad daca sunt eu "nebun" si vad Aveo peste Classic ... iar restul populatiei vede invers .

     

     

    Faza cu Aveo = un Matiz ceva mai mare e cel putin tragico-comica...


  12. Pai si atunci ce ne mai intrebi care este parerea daca deja ti-ai luat Aveo, comparatiile fiind facute, decizia luata, masina cumparata?!

    Daca am inteles bine, ma duce cu gandul ca ai ceva frustrari legate de alegerea facuta.

    Daca nu am inteles bine, ne poti spune exact cu ce anume te putem ajuta?

     

    E doar o comparatie ... "care pe care" provenita de la niste discutii in contradictoriu cu posesorii de astra classic /g

 

×
×
  • Create New...