Jump to content

stefannnnn

Membru
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by stefannnnn

  1. Salut! Azi am luat mașina(Cielo 2007 1.5,8 valve)e la mecanic, acesta i-a schimbat garnitura de chiulasa,cea de la evacuare,admisie,kit-ul de distribuție,cureaua de accesorii, termostatul și simeringurile de la supape Masina se aude de parcă are tobă spartă(mecanicul a ridicat mașina pe o rampă și cică ar fi rupt ceva),dar mă îngrijorează faptul că motorul se bâlbâie de parcă ar merge in 3, într-adevăr o bujie este diferită față de cealaltă,dar până la reparație, chiar daca antigelul intra in camera de ardere la pistonul 4, mașina nu se bâlbâia ca acum,ci mergea rotund. Mecanicul mi-a mai spus că a curățat supapele,nu știu in ce fel le-a curățat, și m-am gândit să nu fi stricat scaunul unei supape... Credeți că e de la chestia ruptă de la toba de eșapament(gaze nu se văd și nici nimic rupt,doar sunetul) sau de la ceva mai grav?
  2. cred ca s a dus pe golurile furtunelor,nu sunt sigur in orice caz o să desfac bujiile. Mai am o întrebare,eu cand am facut schimbul de antigel am înlocuit si vasul,dar era de pe un alt Cielo care nu era ca al meu (1.5,8 valve) ,forma vasului si gaurile sunt la fel, totuși ar putea influența cu ceva?
  3. acum o oră am verificat furtunele de antigel ale mașinii si 2 erau foarte înfundate,de abia le-am desfundat ,folosind un compresor foarte mare.Este posibil ca mașina sa fi avut goluri de aer si de aceea făcea acele bule,acum merge și căldură mașinii. Apropo antigelul este foarte foarte curat si uleiul la fel.
  4. Am sa încarc pozele in seara aceasta când am timp să desfac bujiile. Am încărcat mereu cu antigel,nu am lăsat vasul gol niciodată. Dimineața nu,nu iese fum alb și recent am vazut ca a început sa scoate bule de aer foarte greu,adica la 3000-3500 turații a scos o singură bulă mică si la relantiu nu scoate deloc. Am fost la un mecanic și a spus că este probabil un început sa se ardă garnitura de chiuloasă,dar mașina întradevăr merge bine,cel mai probabil o sa mă duc să îmi schimbe garnitura de chiuloasă si pentru că da distribuția jos,sa imi schimbe si termostatul. Bujiile, fișele si bobina de inducție sunt noi nouțe Mecanicul mi-a spus ca nu poate să știe sigur ce are,cum ar fi daca e ovalizata chiuloasa,dar a spus că nu crede ca ar fi altceva,ci doar de la garnitura ar fi problema.
  5. Salut! Am un Cielo din 2007 si acum 2 săptămâni am schimbat bujiile,dar fără să știu ca fișele trebuiesc puse într-o anumită ordine și cand am pornit mașina mergea in 2 pistoane.A doua zi am mers asa cu mașina vreo 12km până m-am oprit la un magazin sa cumpăr ceva,cand am oprit mașina a început să scoată fum(mai tarziu mi-am dat seama ca era abur),toba era foarte roșie(partea care se află până in catalizator).Am așteptat până s a răcit,am lăsat mașina acolo și m-am dus sa cumpăr bobină de inducție și fișe,dar cum nu știam că fișele trebuiesc puze într-o ordine anume tot nu a mers.In final a trebuit sa mă întorc așa cu ea acasă (12km) ,acum nu s a mai înroșit toba pt ca am mers incet ,dar catalizatorul încă era foarte roșu.Am fost la un mecanic, mi-a pus fișele in ordine si mașina mergea bine. După cateva zile de la acest incident am observat ca antigelul dispărea din vas,dar nu curgea pe undeva și mai este o problemă,in fiecare dimineață cand o pornesc, pornește si merge in 3 pistoane,iar după catva timp (20 secunde) merge rotund.Este posibil ca garnitura de chiulasa să se fi ars atunci cadn tot motorul frigea foarte tare sau e pur si simplu din cauza sunetului de la tobă,pt ca am fost la un service si cei de acolo mi-au spus ca nu pot să o sudeze pt ca trebuie dată jos așa că mi-au bagat un adeziv special,acum este mai bine,dar parca tot merge in 3 prima data cand o pornesc. Apa se ridică foarte greu,in 15km ajunge la 80° și cu câteva luni in urmă am curățat tot sistemul de încălzire cu o soluție specială și am schimbat si antigelul,iar la amestecarea antigelului cu apă am folosit apă distilată,am schimbat si vasul,este posibil ca toate astea sa fie de la vas ?
  6. Salut astazi dupa un drum de 11 km,am oprit la un magazin sa cumpăr ceva,cand am observat fum in masina si un miros de ars, ieșea si mult "fum" de sub capotă (pana la urma mi am dat seama ca era abur),din cauza că toba se înroșise foarte rau,mergea in 3 pistoane,cu o seară inainte schimbasem bujiile,cu bujii Bosch,iar astăzi am schimbat bobina de inducție si fișele pana cand am descoperit cilindrul cu probleme,cand scoatem fișa mersul motorului nu se schimba,dar avea scânteie,am incercat si cu alte bujii ,dar degeaba.Cu 1-2 săptămâni inainte am fost la un mecanic sa imi curețe injectoarele, parca mergea mai bine ,dar asta a durat cateva zile.Mi am dat seama ca este de la injector,dar mai e o problemă,face acest lcuru atat pe gaz cât si pe benzina,injectoarele de benzină baga si gazul sau cum? Am vrut sa scot mufa injectorului sa vad daca ceva se schimbă dar nu am putut,o sa pun manometrul in loc de bujie și îi dau asa,cam cat ar trebui sa fie valoarea obținută,compresia? Mai am o întrebare pot fi aceste simptome si de la un oring al injectorului ciupit, să tragă aer fals pe acolo?
  7. Salut până sa schimb compresorul,mai am o întrebare,acel venit de înaltă presiune are un căpăcel pe care scrie H? Si plus de asta la cielo care este circuitul de inalta si joasa presiune,cand am fost sa bag freon acel om care era acolo,mi-a pus un furtun acolo unde are acel capacel cu H,care este in stanga langa filtrul de aer(cred nu sunt sigur) si un alt furtun in acel ventil de pe butelie,a procedat corect,nu as vrea sa il subestimez,dar la majoritatea mașinilor exista 1 ventil pe o teava si unul pe alta teava,la cielo e diferit? A procedat corect?
  8. Salut! Ști unde se află si acea supapă expandor? Mă gandeam ca ar trebui curățată...
  9. Da asta o sa fac, mulțumesc Dar ai vreo idee prin care asi putea testa compresorul? Poate daca bag aer comprimat in el pe unde intra freonul,inchid cealaltă iesire,activez ambreiajul electronic si il invart va fasai aer daca are vreo problemă sau...?
  10. După părerea mea ,cred ca este de la compresor,deorece am vazut ceva pată de ulei pe scutul de sub el fix in spatele lui,une sunt si tevile de la instalația de AC care intră in el,nici substanță de contrast nu as bagă deoarece cam tot 150-200 lei ma duce si na...,nu are rost deorece am un compresor de rezervă... Stiam ca ECU oprește tot procesul de la AC daca nu există presiune pe instalație si compresorul avand un ambreiaj care este activat cand pornim AC-ul,probabil cand a pornit a scos si ulei pe acolo...
  11. Aceasta trebuie pusă in freon sau pur si simplu in instalație?
  12. Salut! Am un Cielo din 2007,motor 1.5 8valve,intr-o sâmbătă m-am decis să bag freon,am fost undeva sa imi bage,au folosit o masina din aceea specială(Bosch),au băgat freon, când l-am intrebat pe cel care se ocupa de treaba asta cat freon mai avea a spus că nimic,era gol,a intrat 750g,cand am mers acasă totul bine,era un aer rece,a doua zi,parca nu mai era la fel,iar luni seara era fix ca inainte,scotea aer cald,presupun ca la pierdut in cateva ore,probabil peste noapte sau in maxim 24h, aveți idee pe unde ar putea sa îl piardă asa repede? Am incercat ca luni seara dupa ce am constatat și mi-am dat seama ca nu mai bagă aer rece,m-am decis sa fac acel lucru cu apă si săpun lichid,poate pot afla care era problema,nu a avut nicun sens sa fac asta deoarece cred ca era pe 0,adica nu mai avea pic de presiune. Dacă a mai pățit cineva asta,va rog sa mă ajutați,am mai auzit de astfel de pierderi dar in minin o săptămână sau doua,poate 2-3 luni,nu cateva ore...
  13. Este Sh, aproape nou deorece a fost pus pe o masina care a functionat vreo 2-3 sapt cu el si plus de asta nu se aude niciun fasait,in schimb cand l am schimbat cele 5 furtunase care duc la acel capat de cauciuc care se baga in panou erau puțin crăpate,dar superficial. Unde duc acele furtunase si trebuie sa desfac bordul sa ajung la ele?
  14. Salut am un Cielo din 2006 si am o problema cu vitezele suflantei de la climatizare si cu descărcare bateriei. Daca masina este oprita am un consum de 0.22A, când scot siguranta de la viteza 4 de la climatizare nu mai am consumul si plus de asta nu mai funcționează nici acel buton care schimba distribuirea aerului adica la geam, picioare etc. Am schimbat panoul Ac,face la fel,de la ce ar putea fi?
  15. Sti de la ce ar putea fi eu ma gandeam ca este de la alternator.🤔
  16. Salut! Am un Cielo din 2007 ,doar cu AC,la care se descarca bateria în staționare,am măsurat consumul si mi a dat 0.17 A,ceea ce mi se pare puțin ca bateria sa se descarce in vreo 10-12 ore,am incercat si cu alta baterie aceeasi chestie, m-am gandit ca este de la alternator pentru ca,cand am pus multimetrul pe el avea continuitate in ambele sensuri,dar nu mereu, adică in sensul in care trebuia să aibă stiam ca trebuie ca valoarea aia sa fie intre 500-800,iar la mine era 462,dar cand am inversat cablurile a arătat 1902,dupa o secunda doua arata 1600 si ceva,dupa 2 secunde 1800 si ceva ,urca scadea,am dat jos cablul din spatele alternatorului sa pun multimetrul in serie dar nu arată ca ar consuma ceva,poate stie cineva ce ar putea avea.
 

×
×
  • Create New...