Jump to content

denysgeorge

Membru
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by denysgeorge

  1. Din pacate in legatura cu turbina aceea la 130 de euro nu o pot cumpara testata. Deci in cazul in care m-a hotarasc sa o cumpar , va trebui sa o achizitionez asa. E mult 80.000 de km pt o turbina? Mai duce? Cat mai duce? Multumesc frumos ches ca iti faci timp sa imi raspunzi la intrebari...raman dator . Masina are dupa cum ziceam aproximativ 155.000 de km...eu o am de la 149.000 de km...deci de 6.000 de km...de fiecare data inainte sa plec cu ea o lasam cel putin 2-3 minute si de fiecare daca cand trebuia sa o opresc nu o opream, o lasam cateva minute 2-3-4 si apoi o opream, iar stilul meu de condus e mai mult turat...gen schimb viteza la 2700+...iar turatia optima la care tin eu masina e 2200-2300-2400-2500. Zic ca am tinut-o cum trebuie...nu stiu fostul proprietar cum a umblat cu ea.
  2. Masina are 155.000 de km. A avut intercooleru spart si o chestie de la galeria de admisie era fisurata (nu galeria, cred ca actuatorul de la galerie sau ceva de genul, nu stiu cum se numeste). Am achizitionat intercooler nou, a fost montat de vreo 2 luni, iar acum cateva zile am cumparat alta galerie de admisie noua...joi urmeaza a fi montata pe masina (am pus o poza cu galeria de admisie si am incercuit chestia care era fisurata/sparta). O posibila cauza a fumului poate sa fie si faptul ca, avand problema aceasta la galerie nu se facea amestecul cum trebuie si din aceasta pricina sa scoata masina fum? Apoi am sa testez masina intr-un drum de 220-250 km sa vad cum se comporta, iar in cazul in care scoate in continuare fum si nu se comporta cum trebe, am sa ii schimb turbina (am gasit turbina second la 130 euro de pe un chevrolet cruze cu 80.000 de km. E ok sau e forjata si aceasta turbina? Eu facand aproximativ 10.000-15.000 de km pe an, cam cat ar mai tine turbina respectiva?). In cazul in care schimb si turbina, ce trebuie curatat pe langa? Trebuie curatat de ulei si intercooler-ul si mai ce? Sau ce mai exact trebe curatat in cazul in care se schimba turbina? Multumesc.
  3. Nu inteleg la ce te-ai referit thmpsonjohn...Te-ai referit la turbina ca e posibil sa moara cu totul sau tot motorul? PS: Imi poate da cineva va rog codul de la galeria de admisie de la Cruze 2,0 diesel 163 cp an 2011? Multumesc.
  4. Mai multe service-uri (3) iau pus acest diagnostic...Trebuie neaparat remediata problema? Nu se poate merge si asa cu turbina? Ea inca functioneaza ok, doar ca ,,mananca” umpicut ulei. Ce risc sa stric daca voi merge in continuare asa?
  5. Salutari la toata lumea. Detin un Chevy Cruze 2.0 diesel 163 cp. Din pacate turbina ,,a luat-o” foarte putin pe ulei...nu ,,mananca” mult, ba din potriva...dar pe mine acest lucru ma nelinisteste. Mai pot merge cu masina sau trebuie sa schimb turbina sau sa o reconditionez neaparat? Multumesc tuturor.
  6. Buna ziua. Revin cu o problema...am gasit sub masina (Chevrolet Cruze, an 2011, motor 2.0 diesel, varianta 163 cp) urmatoarele pete de lichid (nu stiu ce ar putea fi, insa tind sa cred ca ulei de la servodirectie (a scazut cam 4 liniute in 2 luni, sau s-ar putea sa fie de la uleiul de la motor, dar aici trebe sa mentionez ca in 1 august am schimbat uleiul si am pus un ulei nou si mecanicul mia completat pana la maxim si acum am foarte putin sub maxim...). Multumesc tuturor pentru atentie. PS: poza :
  7. Va multumesc frumos de explicatii si de rabdarea acordata. Cu prima ocazie am sa o si verific daca nu atinge la un service din oras....(prima ocazie insemnand cel putin peste o luna, daca nu mai mult). Va multumesc inca odata.
  8. Deci sa inteleg ca 8J sau 7J nu ma prea influenteaza cu nimic (adica cam tot aceeasi marime fiind si 7J si 8J ? pricep ca latimea interioara e diferita, dar eu ma refer la latimea per total a jantei...ambele au aceeasi marime? eu dispun de 5 cauciucuri 225/50/R17, V98, si merg puse pe jantele cu 7J, si pe cele cu 8J deasemenea), dar nu am verificat daca janta cu 8J se potriveste exact pe masina in sensul ca nu atinge aripa cum ai zis dumneata, ca dimensiuni in sensul de 5x115 si 70,2 alezajul central se potriveste (astea is dimensiunile si pe cele cu 7J), iar ca ET cea cu 8J are ET-ul 45, iar cele cu 7J nu stiu exact...dar cred ca 40 sau 43...e mare diferenta intre acest ET la cele 2 jante? ET 40 sau 43 fata de ET 45?). Va multumesc frumos pt raspuns.
  9. Revin cu o intrebare: ce inseamna practic J-ul de la janta ? (stiu ca daca caut pe google pot gasi imediat, dar doresc sa stiu umpiculet mai mult decat atat, in sensul ca eu am achizitionat o janta pt chevrolet-ul meu cruze, diesel, an 2011, motor 163 cp, pe 17 toli, distanta intre prezoane 5x115, alezaj central 70,2, ET 45 si 8 J) Janta care am achizitionat-o a fost data jos tot de pe un cruze, acelasi motor, dar an 2012, dar as dori sa stiu ce inseamna acel 8 J, deoarece eu jantele actuale care le am pe masina sunt de 7 J si as mai dori sa stiu ce influenta ar avea faptul ca nu sunt acelasi J si daca merge sa pun aceeasi marime de cauciuc (225/50/17, atat scrie in cartea tehnica) inclusiv pe aceasta janta cu 8 J. Multumesc frumos. PS: Cand am achizitionat janta am luat-o dupa dimensiuni (tolii, distanta intre prezoane si alezajul sunt exact cele de pe jantele care le am acum, ET-ul difera umpic, dar acest lucru nu cred ca ar avea vreo influenta semnificativa, dar ce m-a nelinistit pe mine a fost acel 8 J fata de 7 J, cat au jantele actuale). Nu am probat roata (unul din factori fiind ca dimensiunile se potrivesc, cum am mai spus doar diferenta de J ma nelinisteste) deoarece nu am venit cu Chevrolet-ul la vanzator.
  10. Ok, multumesc frumos. Nu stii, cumva aceasta operatie costa bani? Si daca da, stii cam pe la ce suma s-ar invarti?
  11. Dar primesc de la orice reprezentanta Chevrolet cartea cu istoricul masinii? (in sensul ca , chiar daca am achizitionat masina de la un proprietar francez si acesta nu mi-a dat carte, pot sa imi scot o copie de la o reprezentanta din Romania)? Multumesc.
  12. Buna seara. In primul rand vreau sa imi cer scuze daca nu postez unde trebuie. Multumesc pt intelegere. Revenind, posed un Chevrolet Cruze, an 2011, motor 2.0 diesel, varianta cu 163 cp, si nu am cartea cu istoricul masinii (cand am cumparat-o am cumparat-o fara aceasta carte). As dori sa stiu de unde pot sa fac rost de ea? Daca merg la reprezentanta in Romania (la Timisoara de exemplu) si cer o copie o primesc chiar daca masina a fost cumparata din Franta, de la un proprietar francez? O seara frumoasa tuturor.
  13. Multumesc ches de parere, apreciez. Deja am optat pentru acele Nexen-uri, iar in plus, am optat si pentru discuri si placute de frana pentru toata masina, marca Ferodo. Sper ca macar 2 ani sa nu mai am griji in privinta anvelopelor si al sistemului de franare (cu ocazia asta schimb si lichidul de frana, ca treaba sa fie treaba pan^ la capat).
  14. Mersi frumos Alice. Astept in continuare pareri despre aceste Nexen-uri: http://www.vadrexim.ro/anvelope-all-season-225-50-r17-nexen-n-priz-4s-98-xlv.html . Ma intereseaza vara in special, cum s-ar comporta... (in sensul ca din ce am citit eu de pe internet, neavand pana acum cauciucuri all season, am inteles ca acestea vara se inmoaie. E adevarat?) (Nu as vrea sa investesc foarte mult in anvelope, in sensul sa imi fac 2 seturi jante+anvelope vara, jante+anvelope iarna, pt ca nu circul prea mult, cum am metinonat, maxim 12.000 km/an dar nu cred ca depasesc aceasta valoare, iar in privinta condusului, inca nu stiu ce inseamna sa mergi cu 100k/h+...deci mai mult de 100 hai 120 km/h in viitor poate dar cu o viteza mai mare nu cred ca o sa merg vreodata nici la drum intins si la nici un drum in general...din acest motiv doresc sa achizitionez niste all season-uri...numai ca ma intereseaza cam cum s-ar comporta la aceste viteze.) Multumesc frumos tuturor pentru atentie si va rog sa imi scuzati insistenta. PS: As mai avea nevoie de o informatie, eu am achizitionat discuri si placute de frana pt chevroletul meu cruze (motor 2,0 diesel,163 cp ). Discurile de frana as dori sa stiu daca mi se potrivesc: cele de pe fata au marime de 300 mm, iar cele de pe spate au marime de 292 mm.
  15. Mersi frumos Salex de raspuns. Apreciez. Mai astept in continuare si alte pareri, si probabil ca zilele astea voi lua o decizie in ceea ce priveste achizitionarea de anvelope .
  16. Multumesc pt raspuns niki. A mai avut cineva anvelope Nexen? Stie cineva cum se comporta aceste anvelope..?,,,.si intrebarea mea ramane: merita sa cumpar aceste anvelope: http://www.vadrexim.ro/anvelope-all-season-225-50-r17-nexen-n-priz-4s-98-xlv.html ? Vara am inteles ca o sa se uzeze foarte mult. E adevarat ? Chiar si la km care il parcurg eu pe an? (10-12.000). Multumesc tuturor pt atentie.
  17. In primul rand salutari la toata lumea. Detin un Chevy Cruze, versiunea diesel cu 163 cp. Masinuta mea are nevoie de noi incaltari, astea fiind zise, m-am gandit sa imi achizitionez urmatoarele anvelope: http://www.vadrexim.ro/anvelope-all-season-225-50-r17-nexen-n-priz-4s-98-xlv.html . Eu fac deocamdata 10.000-12.000 de km pe an (maaaximum 12.000). Ce spuneti? Merita investitia? Si la km care ii fac eu...m-ar tine macar 3 ani?
  18. S-ar potrivi in acest caz ceva cu ET 43 de exemplu? sau ET 41?
  19. ...Stiu ca nu are rost sa ma complic si ai dreptate, dar cateodata mie imi place sa ma complic (cazul de fata). Dimensiunile le stiu toate, doar ET-ul nu il stiu...si asta ma intereseaza in continuare sa aflu...daca stie cineva ce ET ar trebui...si cum influenteaza ET-ul, de exemplu daca iau o janta cu alt ET. Multumesc.
  20. Stie cineva exact care sunt dimensiunile jantelor pt chevrolet cruze 2,0 diesel, 163 cp? Nu am roata de rezerva si doresc sa achizitionez o janta pe 17 inch, 5x115 distanta dintre prezoane, dar nu stiu ce ET ...imi poate spune cineva ce ET ar trebui sa caut la janta?
  21. Salut. Detin un Chevrolet Cruze, an 2011, motorul diesel de 163 cp, si as dori sa stiu daca acest tip de motor e zgomotos de felul lui sau doar la mine e asa zgomotos? Si mai am o nelamurire: cand opresc masina se aude ca si cum sar elibera presiune de la motor (nu pt mult timp 2-3 secunde maxim). E cumva de la AC? Si daca e de la AC cum il dezactivez? Ca nu merge dezactivat de niciun buton de pe bord...daca se dezactiveaza din setari imi poate explica cineva cum sa fac ? Multumesc frumos.
 

×
×
  • Create New...