Jump to content

Marty

Membru
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

About Marty

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Yahoo
    Ioanitzuaia

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Renault 21 TXi
  1. alx, iti dau detaliile necesare pe mess. Oricum, daca sunt si altii curiosi cum sta treaba cu asigurarea de locuinta, iata raspunsurile la intrebarile lui alx: - evaluarea se face conform pretului zonei, cel mai corect ar fi sa intrebati o agentie imobiliara; - prima de asigurare se calculeaza in conformitate cu ceea ce scrieti in cererea de asigurare si se tine cont de mai multe chestii: daca locuinta se afla intr-un bloc sau intr-o vila, vechimea constructiei (daca e inainte sau dupa 1977), din ce este facuta constructia, daca exista spatii comerciale la parter (chiar daca-s firme care functioneaza in apartamente), daca exista factori de risc in imediata vecinatate (ape, depozite de materiale inflamabile, etc.), bunurile continute si valoarea acestora, etc. Totodata se tine cont de riscurile asigurate. Oricum, toate aceste informatii se regasesc in cererea de asigurare (tip) pe care v-o pot pune la dispozitie la cerere. - riscurile asigurabile se regasesc tot in cererea de asigurare, voi trebuind doar sa bifati daca va intereseaza sau nu - de obicei, reducerile se obtin pentru pachete de asigurari (de ex.: CASCO+RCA+asigurare de casa) Nu va speriati ca asigurarea de casa este scumpa pina nu cereti o cotatie, nu se aplica acelasi principiu ca la auto! Spre exemplu, am avut un client care a vrut sa asigure un apartament evaluat la 90 de mii de euro, cu toate clauzele incluse (furt, vandalism, bomba atomica, bum sonic, etc.), cu bunuri in valoare de 2000 de euro si i-a iesit o prima undeva la 170 de euro.
  2. Exista atit in contractul RCA cit si in polita, rubrici separate pentru proprietar si utilizator. Pentru a fi luat in considerare, trebuie insotit de un contract de comodat. Totusi, plata se face in conformitate cu datele PROPRIETARULUI!
  3. Dupa cum am promis, revin cu mai multe date. Asadar, daca semnatarul politei RCA doreste o asigurare de casa care sa acopere mai mult decit riscurile oferite, va plati integral polita de locuinta si riscurile acoperite, primind gratuit o asigurare de persoane pentru el si sot/sotie+copii, asigurare ce acopera riscul de deces si invaliditate permanenta, in valoare de 2000 RON pe fiecare dintre evenimente (deces sau invaliditate permanenta), pentru fiecare membru al familiei.
  4. Nu cunosc valorile de grila cu exactitate, astea-s cunoscute doar de cei din centrala. Oricum, nu va ginditi la o chestie foarte aproape de valoarea reala pe piata imobiliara a respectivei locuinte. Ideea e sa nu ai un apartament de 100 de mii de euro si sa vrei sa-l asiguri la 2.5 milioane euro. Trimit asigurari si-n alt oras, ideea e ca nu stiu cum facem cu banii si cu chitanta. Mircea, asigurarea de locuinta oferita ca bonus la incheierea unui RCA, se refera EXCLUSIV la locuinta si acopera doar riscurile enumerate. Daca vrei sa asiguri bunurile si sa fie acoperite mai multe riscuri (vandalism, efractie, cutremur, etc.) CRED ca va trebui incheiata o alta polita. Nu stiu sigur, lasa-ma sa-ntreb Luni si sa-ti dau un raspuns exact. L.E.: Bunurile asigurate trebuiesc detaliate si evaluate de catre posesor. Ca unu' poate are 1 televizor sport si altu' are cite 4 plasme in fiecare camera.
  5. Valoarea e stabilita de tine la completarea cererii de asigurare. In cazul in care valoarea de asigurare dorita de asigurat este mai mare decit grila Omniasig, se incearca o negociere. In cazul in care nu se ajunge la niciun acord, se recurge la evaluare. Singurul act necesar e o copie dupa buletinul proprietarului.
  6. Aia se refera la CASCO. L.E.: Am recitit postul si-mi cer scuze ca n-am specificat. My bad!
  7. La mine in tabel nu apare asa ceva, sorry! Tariful cerut de tine, conform grilei mele, ar fi de (420 RON-5%) - 25%, mai exact 299.25 RON.
  8. Incheie RCA pina la 31 Decembrie 2006 si primesti gratuit o asigurare de locuinta pentru tot anul 2007, acoperind riscurile de incendiu, traznet, explozie si caderi de corpuri. Tarifar RCA pentru autoturisme, proprietari persoane fizice, valabil pina la 31 Decembrie 2006: 1. Pina in 1200 cmc: 210 RON/an sau 17.50 RON/luna 2. 1201-1400 cmc: 228 RON/an sau 19 RON/luna 3. 1401-1600 cmc: 294 RON/an sau 24.50 RON/luna 4. 1601-1800 cmc: 342 RON/an sau 28.50 RON/luna 5. 1801-2000 cmc: 420 RON/an sau 35.00 RON/luna 6. Peste 2000 cmc: 480 RON/an sau 40 RON/luna. La tarifele de mai sus se aplica urmatoarele discounturi (reducerile de la punctele 1 si 2 nu se cumuleaza!): 1. 25% reducere pentru pensionari 2. 50% reducere pentru persoanele cu deficiente locomotorii, detinatoare de motocicluri si de autovehicule adaptate infirmitatii lor, inclusiv cele primite de acestea in folosinta, probate cu documente justificative. 3. 5% pentru plata anticipata a primei pentru un an de asigurare
  9. Imi trebuie macar luna fabricatiei si a primei inmatriculari. Da-mi detaliile astea si-ti pot face o cotatie. alx, cotatia pentru tine: - Suma asigurata: 7680 Euro (7480 + 200) - Prima anuala, cu clauza de vandalism: 438 Euro (fara discount), 383 Euro (cu discount) - Prima anuala, fara clauza de vandalism: 367 Euro (fara discount), 311 Euro (cu discount) Bafta!
  10. Pentru Matiz-ul 2005 din Timisoara (scuze, nu mai stiu numele): - Suma asigurata : 4590 Euro - Prima asigurare: 238 Euro, 1 x 61 Euro, 3 x 59 Euro. - Clauze: fransiza la furt 0%
  11. Nicio problema! In maxim 2 ore ai cotatia. L.E.: Va atrag atentia ca "vandalismul" va ridica mult coeficientul si, prin urmare, prima de asigurare e simtitor mai mare. Spre exemplu, in cazul in care coeficientul e de 2.37, la acesta se ADUNA coeficientul de vandalism, care este de 0,94%. Dintr-odata sariti la 3.31. Vorbind pe cifre: - Val. asigurata: 10000 Euro - Coeficient (fara clauza vandalism): 2.37%; Prima asigurare: 237 Euro - Coeficient (cu clauza de vandalism): 3.31%; Prima asigurare: 331 Euro. CristiP: - Suma asigurata: 4651 Euro - Prima asigurare: 285 Euro, 3 x 95 Euro - Asigurare persoane in caz de accident: 5 x 2000 RON MP3-ul nu e inclus. Nu am putut sa-ti calculez si ala pentru ca trebuie sa-mi dai tu suma pentru care vrei sa-l asiguri. L.E.: Cotatia finala pentru CristiP (cu MP3 player asigurata la 150 Euro): - Prima asigurare fara vandalism, cu fransiza 0%: 249 Euro, 3 x 83 Euro - Prima asigurare cu vandalism, cu fransiza 0%: 294 Euro, 3 x 98 Euro.
  12. SE Power nu e ala cu a/bag, servodirectie si ABS?
  13. Pentru a ocoli episoadele de genul celui mai de sus si pentru a va domoli suspiciunile legate de necesitatea copiei Cartii de Identitate, cei care doresc o cotatie CASCO sunt rugati sa furnizeze urmatoarele date despre masina lor: - Marca si model auto - Data fabricatiei - Data primei inmatriculari - Tip caroserie (berlina, break, etc.) - Nr. usi - Cilindree - Putere (kw/CP) - Sursa de energie (benzina, motorina, hibrid) - Dimensiuni anvelope - Dotari fabrica (ABS, a/bag, tapiterie piele, etc.) - Imbunatatiri extra (alarma, radio-cd/mp3/dvd, jante, modificari estetice interior si/sau exterior, etc.) - Clauze dorite (vandalism, fransiza 0%, etc.) Exemplificare (polita CASCO incheiata ieri, 19 Septembrie): - Volswagen Passat - 01.09.2001 - 28.09.2001 - Berlina - 4 usi - 1900 cmc - 130 CP - Motorina - 195/65 R15 - ABS, ESP, 4 x a/bag, jante aliaj, radiocasetofon - Fara imbunatatiri - Clauze polita: cu acoperire vandalism, fara fransiza, plata in 2 rate _________________ Valoare asigurata: 13050 Euro Prima asigurare: 1156 Euro Prima asigurare cu discount: 1005 Euro
  14. Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, dar... Se scade procentual cu vechimea? Si nu se si aduna procentual cu vechimea? Valoarea asigurata scade dar preturile pieselor si a manoperei ramin constante. Te rog frumos sa-mi spui si mie la ce rubrica din talon e trecuta data primei inmatriculari. Te felicit pentru alegerea facuta, Allianz este intr-adevar o firma foarte serioasa, am avut si eu CASCO la ei. Bati cumva vreun apropos vis-a-vis de Omniasig in ceea ce priveste seriozitatea? Oferta consider ca mi-am pus-o cum trebuie, daca sunt amanunte pe care le-am scapat din vedere si ar trebui specificate, ti-as multumi daca mi le-ai comunica, pentru a-mi indrepta greseala. Nu am luat pe nimeni de prost, dimpotriva. De unde ai tras concluzia ca am tipat?
  15. Eu mi-am luat de la Batta, din Feeria, marimea 45 (deh, asa-i cind traiesti pe picior mare ). Am dat un pogon de bani (330 RON) pentru ca in tot Bucurestiul nu gasisem decit pantofi de ospatar, d-aia cu cioc ascutit (mie-mi plac mai cioc de rata, un pic mai lati in bot). Ulterior, m-am dus sa-mi cumpar un costum din APACA si am gasit acolo (un magazin pe rampa, Alex Style sau ceva de genu') pantofi eleganti intre 110 RON si 200 RON.
 

×
×
  • Create New...