Jump to content

eftimie_bogdan

Membru
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

About eftimie_bogdan

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 01/01/1986

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz E A/C
  • An
    09.2006
  • Nr. Inmatr.
    B-00-XYZ
  1. Salut, si mersi pt poze. Inca nu am montat datorita, timpului, frigului si lipsa spatiului din parcare unde sa pot demonta lejer fetele de usa...
  2. Sper sa ma ajute...credeam ca cineva de pe aici care si-a montat are ecva poze cu ele Sunt ajutatoare si cele din link-uri, chair daca sunt pentru matiz e (ar trebui sa fie la fel ca cele e a/c cu fete de plastic complet) multumesc pentru ajutor.
  3. Scuzele de rigoare: ma refeream la cele universale
  4. salut, ms pt filmulet. m-ar ajuta foarte mult insa o poza cu montajul exact si corect pt matiz (eu am un e a/c cu echipare de se)
  5. Salut, Cine ma poate ajuta si pe mine cu ceva poze legate de cum se monteaza pe pozitie actuatoarele de inchidere centralizata la matiz? eventual usa din fata si cea din spate? Cum arata exact montate in portiere? Am cautat dar nu gasesc poze cu el montat direct pe portiera. Multumesc anticipat
  6. Salut, Cine ma poate ajuta si pe mine cu ceva poze legate de cum se monteaza pe pozitie actuatoarele de inchidere centralizata la matiz? eventual usa din fata si cea din spate? Cum arata exact montate in portiere? Am cautat dar nu gasesc poze cu el montat direct pe portiera. Multumesc anticipat.
  7. Ca sa iti stea cablurile ok, trebuie intoarsa. Pentru ca a mea a venit cu bornele invers (plus sus, si minus jos) fata de cea originala. Intoarsa la 180grade, cablurile stau foarte lejer, chiar daca bornele sunt acum pe partea stanga.
  8. Rezolvat in sfarsit problema. Montat acumulator nou, Varta Blue de 40Ah. Se paote monta foarte lejer si varianta cu bornele inverse, daca intorci bateria la 180 de grade. Cablurile vor veni foarte ok la borne, ba chair mi se pare ca borna de minus sta mai lejer acum, decat inainte. Validat garantia la baterie pe loc. Nu sunt probleme cu alternatorul. Incarca corect. Parca a prins viata "soricelul" acum
  9. In cele 5 ore normal ar fi fost sa se simta ceva la masuratoare, ceea ce in cazul meu nu s-a schimbat. Stiu ca un ciclu intreg de incarcare duce pana la 10 ore (in functie de parametri) dar oricum, acumulatorul este batran si merita si el sa fie inlocuit.
  10. Cateva info pe care am uitat sa le mentionez, in urma verificarilor: - contacte baterie oxidate: desi pe exterior nu se vedea, pe interior se depusese destul de bine --> curatat contacte bine - masurat bateria: inainte de curatat bornele arata 7,8V, iar la incercare pornire motor ajunsese la 3,7V - dupa curatare contacte borne, si dupa un interval de cca. 20minute, masurat din nou si acum arata 8,9V respectiv 4V la incercare pornire motor Din cele observate, pe langa faptul ca nu a mai fost incarcata indeajuns bateria, din cauza statului in parcare, din cauza depunerilor de oxid, nici in mers nu se incarca suficient. Zilele urmatoare astept noua baterie (din cauza portofelului, am amanat cumpararea ei cat mai mult...)
  11. Da, se gaseste in ambele variante, difera o cifra in codul produsului. (depinde de furnizor insa gasirea acestei variante cu pozitionarea bornei pozitive dreapta jos)
  12. Cea din imagine as alege: bornele sunt in pozitia identica cu ce am eu si in general pozitia originala a bornelor bateriilor de matiz. Un inginer care monteaza astfel de baterii, m-a asigurat ca si daca as alege modelul cu bornele in oglinda, cablurile ajung fara probleme la baterie.
  13. Pentru mine, aceasta varianta de a porni prin impingere, nu este viabila - masina sta pe un teren viran folosit pe post de parcare, iar din cauza denivelarilor masive este imposibil de miscat. In alta ordine de idei, actuala baterie este terminata. A stat cam 5 ore la incarcat pe redresor si degeaba. Zilele astea astept sa vina bateria noua, o Varta Blue Dynamic 40 Ah 330 A care sa o inlocuiasca pe cea veche (care a avut o viata lunga de aproape 7 ani). Sper ca restul componentelor sa nu imi dea de furca.
  14. Asta pentru ca am citit putin pe aici in momentul in care am depistat problema, si pentru ca nici daca as fi vrut sa o imping, nu am cum, a ramas intr-o parcare cu teren viran, intre niste platforme de la foste garaje si un copac Voi reveni in momentul in care reusesc sa o pornesc (cabluri, redresor sau baterie noua).
 

×
×
  • Create New...