Jump to content

alex_axn

Membru
  • Content Count

    55
  • Joined

  • Last visited

About alex_axn

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    bucuresti
  • Auto
    daewoo
  • Model
    matiz AC
  • An
    2005
  1. Salutare, Desi AC merge bine, adica nu ma plang ca nu face suficient racoare, ma intreb daca ar trebui sa schimb agentul refrigerant sau sa fac vreo "revizie" AC-ului. Masina are 6 ani si pana acum nu am facut nicio revizie la AC. Multumesc si o zi buna!
  2. Am inteles, deci trebuie doar sa-mi fac un pic de curaj sa pun adeziv ca dupa aia rezolv eu cumva.. La tine se manifesta la fel? Adica nu mergea din telecomanda dar megea cand o actionai din tamburus? Sau nu mai mergea oricum actionai inchiderea? Daca la mine nu ar fi mers atunci cand actionez inchiderea de la sofer, ar fi fost treaba clara ca e o problema la tija/clema dar asa ma las convins mai greu Actuatorul este bine fixat. Din pacate clema mai este doar in usa fata la sofer deoare pe spate este altfel mecanismul (de la actuator merge direct la incuietoare printr-o tija. cel putin asa e la mine..) si atunci nu as vrea sa stric si usa de la sofer As incerca cu o clema noua dar nu stiu unde pot gasi asa ceva.. Regards!
  3. As face treaba asta cu adezivul insa mi-e teama ca dupa aceea daca mai apar alte probleme imi va fi greu sa mai dezlipesc ansamblul... Sau nu se face o "priza" atat de puternica? Oricum eu nu sunt deloc convins ca problema este clema care nu strange cum trebuie, deoarece aceeasi clema tine tijele "legate" si atunci cand actionez din tamburusul de la sofer.. Multumesc inca o data pentru raspunsuri!
  4. Ieri m-am bagat pe sub bord si am incercat sa "strang" mai bine mufele de pe acolo. Coincidenta sau ba, dupa ce am umblat pe acolo s-a stins CHECK-ul si nu a mai facut figuri nici dupa 20 de porniri.. Azi, desigur, s-a aprins din nou.. Cum se desface mufa ECM-ului, cea lata de aprox 10 cm din extremitatea stanga a bordului? Se trage pur si simplu sau are o clema ceva ca nu prea mi-am dat seama + pozitia greoaie si am zis sa o las asa mai bine?
  5. Am gresat tot ce se putea gresa inclusiv butonul ... Ieri am mai umblat o data la mecanism, si am tras la maxim de actuator atunci cand tamburusul era ridicat. S-a mai destins vreo 2-3 mm actutorul pana a ajuns la capat si dupa aceea a parut ca merge foarte bine dar dupa vreo zece minute iar nu mai ridica. Dupa ce am ajutat-o actionand tamburusul de la sofer iar a mers o vreme. De dimineata insa nu s-a deschis... Nu mai inteleg nimic
  6. Era singura eroare.. care, coincidenta sau ba, a aparut dupa ce am facut reset+idle learn acum cateva luni.. Acum dupa ce am schimbat senzorul am purces iar la reset+idle learn.. Posibil sa fiu eu blocat pe cauza asta reset+idle learn insa incepe sa ma oboseasca aceasta coincidenta. Ca idee siguranta EF19 (a ECM) este de 15 A ca am pierdut-o pe cea "originala" de 10 A. NU stiu daca influenteaza cu ceva datele... Din pacate de la birou nu pot accesa acel link.. Ai cum sa imi pui si mie informatia cu pricina pe mesaj privat daca ai timp? Toate cela bune, Alex
  7. Bine ca macar nu se mai strica si altceva.. Treaba e ca vineri am schimbat senzorul in cele din urma si toate au fost bune pana azi.. cand iar s-a aprins CHECK-ul. De vineri pana azi mi-a mai facut vreo doua figuri cand nu a vrut sa porneasca la prima cheie, insa a luat-o la a doua fara sa se aprinda martorul. Azi s-a aprins in mers. Ce poate fi..?
  8. E valabila si la matiz aceasta operatie? Tocmai am schimbat distributia si parca nu l-am vazut pe mecanic sa ma invarta de ceva cand a strans. Am observat doar ca a intrat destul de greu cureaua, rola in timpul montajului fiind tensionata de acel arc. Daca dupa montaj nu se aude niciun zgomot suspect, masina trage la fel, nu caraie nimic, totul pare a fi ca inainte pot considera ca distributia a fost schimbata corect?
  9. Am folosit spray de contacte pentru mufa, am scos si senzorul si l-am curatat insa nu a disparut martorul din bord... O sa ma uit si la fire, dar cred cred ca o sa schimb senzorul... Daca as merge in continuare cu aceasta problema, se poate defecta si altceva? Multumesc!
  10. Pai si cum influenteaza clema astfel incat din telecomanda sa nu mearga iar din tamburusul de la sofer sa mearga. Ma gandesc ca o atunci cand actionez din telecomanda se duce un impuls la actuator iar atunci cand actionez din tamburus se duce un impulm mai puternic. E doar o presupunere a mea desigur... Ce anume ar trebui sa-m mai fac clemei cu pricina? Am strans-0 foarte bine acum cateva zile...
  11. Buna ziua, Am si eu o problema cu inchiderea usii fata dreapta: cand inchid din telecomanda nu prea se inchide/deschide usa cu pricina.. Adica merge la a 2-a, a 3-a incercare. Uneori nu se deschide, alteori nu se inchide. La aceasta usa nu mai functiona inchiderea/deschiderea de ceva vreme deoarece se desurubasera suruburile ce prind actuator de usa. Am zis ca poate are actuatorul ceva si l-am schimbat cu cel de pe spate dreapta. Pe spate e totul ok, in fata aceeasi problema si cu noul actuator... Am incercat sa mai reglez tijele ba cu actuatorul ridicat, ba cu actuatorul coborat insa fara rezultat. Ciudat e ca atunci cand actionez inchiderea din ţâmburuşul de la şofer merge 100% din cazuri!?
  12. Deci se mai poate resuscita cumva senzorul vechi sau se schimba cu unul nou? Eroarea P0342 la senzorul axei cu came se refera sa nu schimb senzorul degeaba..? Regards, Alex.
  13. Incearca in targ in vitan. Am cuparat ceva similar pentru un buton de geam electric. Succes!
  14. Deci instalatia de frana functioneza in aceleasi conditii si cu DOT 3 si cu DOT 4? Oare in matizul meu fabricat in 2005 ce lichid a fost pus? Daca de exemplu a fost DOT 3 merge sa il amestec cu DOT 4 (ma gandesc ca e destul de greu de schimbat 100% lichidul din instalatie mai ales ca o fac intr-un service si nu cred ca sta nimeni sa o "bibileasca")?
 

×
×
  • Create New...