Jump to content

adybigman2005

Membru
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About adybigman2005

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    barlad
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2005
  1. Revin cu noutati = deoarece nu am gasit nici un service care sa-mi schimbe codul de la noua cheie , am schimbat doar ''cateii'' de la vechiul butuc si ma folosesc de cheia veche . In fiecare zi ii dau un reset +idle learn (dimineata , inainte de a pleca la munca =ori scot borna minus de cu seara ori siguranta ef19)...NU vrea sa porneasca la prima cheie fara s-o ajut un pic din acceleratie , o las 5-10 minute pornita (motorul nu merge ''rotund'', tremura de parca are ''spasme'') dupa care primii 5 km merge acceptabil (nu-i dau talpa )si apoi incepe ''dandanaua'' - vreau s-o accelerez mai tare imi apare check-ul in bord si parca ''moare'' = se reduce de tot viteza si-i dau citeva ''pedale'' pentru a se accelera . La tester mi-au aparut urmatoarele erori = P0171 si P0131 . Am sters codurile dar tot apar...Sonda lambda 1 e noua iar pe tester imi arata ca variaza tensiunea intre 0,2-0,9 v. Daca accelerez brusc se aude de parca-i tractor si aproape ''moare'' motorul. Nu mai am incredere in nici un mecanic , mai ales cel care mi-a schimbat sonda lambda1 = nici nu a verificat-o , a taiat firele(pt ca nu putea sa scoate mufa) a fixat sonda si La revedere!! Un sfat?!?
  2. Salut ! Am probleme cu matizuk = la pornire nu isi tinea ralantiul decit cu un mic ajutor din pedela de acceleratie ,in mers acceleratia era puturoasa (parca dadeam la ''pompa'' ca sa prind viteza ) , pus pe tester elm327 mi-a dat urmatoarele erori = P0501,P0300,P0131,P0171 si P0103 .Bun ! I-am schimbat sonda lambda(intr-un service=la recomandarea ''meseriasului'' se acolo) , schimbat filtru de benzina ,filtru de aer , bujiile ,fisele , valva pcv , curatat carburatorul (cu spray carbocleaner) , schimbat map-ul(la recomandarea altui "meserias"). I-am sters codurile de eroare dupa care am vrut sa o "scot" la plimbare ! Surprize,surprize= dau la cheie- NU porneste...se aprindeau toate becurile din bord...s-a rupt contactul!!! Bun tare!!! Luat contact nou cu cip si dupa 5 zile de chin (nu reuseam sa-l "bag" la loc ) iarasi nu porneste ! Pun din nou testerul , alte coduri =P0131,P0529,P0525,P0107,P0501,P0505. Ce sa-i mai fac? putina benzina si-un chibrit aprins sa vad daca mai da vreo eroare dupa aia ?
  3. multumesc pentru ajutorul dat...nu ma asteptam sa fie asa de prompt! problema s-a rezolvat = un pic de spray anti''detoate (wd40 nu am gasit!) si ''rechinul meu'' e gata de atac! un an nou fericit va doresc la toti!
  4. din pacate...nu ! banuiesc ca butucul e defect ... acum toti sunt cu ''Anul Nou'' asa ca...trebuie s-astept ... pina la anu''
  5. am miscat volanul pina l-am ''blocat''.....si tot nu vrea
  6. salutare ! sunt [de curind ] posesorul unui matiz euro 3 fabricat in 2005 si de curind cheia nu mai ''vrea''! nu mai ''vrea'' in sensul ca daca vreau sa pornesc masina ...introduc cheia si...nu pot ''sa dau la cheie'' ! un ''mic'' ajutor [ idee ] pentru a ''misca masina''!?! multumesc anticipat!
 

×
×
  • Create New...