Jump to content

andreitc

Membru
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

About andreitc

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    iasi
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2003
  • Nr. Inmatr.
    1
  1. Problema nu s-a rezolvat, dar am mai observat ceva. Seara cand ajung acasa opres motorul, pun contact, iau contact si o las asa. A doua zi pun contact si dau cheie din prima. Porneste repede si fara probleme. ?
  2. Presiunea la pompa de benzina a fost verifcata si era de 4 bari, cica buna. Filtrul de benzina a fost schimbat. Pana prostului nu am patit-o dar nici cu rezervorul plin nu merg. In general nu cred ca am mai putin de 3L in rezervor si alimentez cam cu 10-15L. Daca pun contact, iau contact si pun contact repede fara se auda si a doua oara pompa de benzina iar porneste greu sau deloc. Deci ca sa porneasca sigur trebuie un timp de asteptare intre cele doua manevre de contact. As putea strica altceva daca fac acest lucru de fiecare data?
  3. Am fost la mecanic si a desfacut capacul si era ok. Nu aveam urme de oxidare deloc. Eu chiar daca tin contacul mai mult tot nu o ia. Acest fenomen se intapla si la rece si la cald. Nedumerirea mea este de ce cand pun contact, iau contact, pun contact dau cheie porneste bine si repede. Posibil sa fie si altceva defect?
  4. Salut! Am si eu nevoie de putin ajutor. Dupa ce am mai citit pe forum cat de mult am putut m-am gandit sa postez aici problema mea avand legatura initiala cu delcoul. Am avut exact aceleasi probleme ... matizul meu din 2005, 100000km, cu declou se oprea cand motorul se incalzea si nu mai vroia sa porneasca. Am schimbat delcoul cu unul noi made in Koreea, nu original, si odata cu el toate consumabilele, bujii, fise, si acum, de vreo 2 luni am alta problema. Nu prea mai porneste la prima cheie, adica motorul o ia dar moare, sau invartte in gol. Intotdeauna porneste la a doua cheie si merge normal. Ce am mai observat este ca daca pun contact, iau contact, si pun contact, dau cheie o ia fara probleme. Ce credeti ca ar putea fi ... avansul de la delcou, am fost de vreo 2 ori la mecanic ca sa il regleze dar nimic nou in functionare. Alte idei? Multumesc!
  5. Am schimbat delcoul cu unul nou cumparat din magazin si problema s-a rezolvat. Ca sa nu pierdeti garantia este bine ca piesa sa fie schimbata intr-un service autorizat chiar daca te costa 70 ron. Numai bine!
  6. Cand pun contactul de aude un bazait ca de obicei de unde zic ca pompa isi face trebea. Filtrul de benzina cred ca are vreo 30mii km, Delcoul este cel pus de mecanic ... al meu nu mai dadea nici o scanteie ... capacul era cam oxidat si carbunele dus.
  7. Astazi fiind liber in contul zilei de ieri am incercat o plimbare cu masina. Dupa cativa km (5) de mers normal am simtit cum scade puterea motorului si incepea sa traga suturi. In acel moment am turat motorul la maxim, si dupa cate secunde de suturi motorul capata putere si mergea normal ... numai ca trebuia sa fac din ce in ce ma des. Dupa 10 km cand am ajuns la destinatie mergand foarte turat am oprit si am incercat sa pornes din nou motorul. A pornit din prima fara probleme. Dupa 1h cat am avut treaba am pornit din nou masina, de data asta a pornit mai greu, incepan a se auzi acele trepidatii, am mers turat din nou dar dupa nici 1km a murit de tot si nu a vrut sa mai porneasca. Puneam contact si motorul parca se invartea in gol fara sa dea nici cea mai mica sansa de revenire. Am facut o pauza de 1h si ceva cat sa se raceasca motorul, masina a pornit din nou dar la fel greu fiind ajutat un pic cu accelaratia, mers turat, si dupa 3km s-a oprit din nou si gata ... am lasat-o acolo si m-am dus acasa. Nu se aprinde nici un martor in bord nimic. Eu de obicei mergeam cu ea putin subturat ... sa fie ceva cu injectoarele? Am sa merg cu ea la un service mai dotat poate or afla aia ce are, sau poate imi mai dati voi vreo idee. Diagnoza pe calculator are rost sa-i fac daca nu se aprinde martorul in bord?
  8. martorul check nu se aprinde. Doar ca masina nu mai porneste si atat ...daca fortez o pornire apasand acceleratia motorul porneste numai ca se aude urat, merge cu trepidatii mari. Inainte sa patesc buba era arprins check in bord dar dupa ce am pus alt delcou nu s-a mai aprins.
  9. sa va zic eu ce problema am ... intr-o seara cand mergeam spre casa s-a oprit motorul si nu a vrut sa mai porneasca, nici atunci, nici a doua zi. Am verificat daca fisa centrala de la declou si nu mai avem scanteie. A venit un mecanic cu un delcou sh si masina a pornit. Numai ca dupa ce se incalzea motorul daca piscam accelaratia murea si pornea doar dupa ce se racea. Voi ce ziceti, problema sa fie delcoul, sa cumpar unul nou sau poate fi in alta parte. Pompa de benzina a fost verificata si merge ok. Acuma cautam pe net un declou si am vazut diferente mari intre preturi: de la 265 ron pana la 550 ron. Pe nici un site nu scrie producatorul. Voi ce recomandati?
  10. imi recomanda si mie cineva un mecani bun in iasi ?
  11. check aprins in bord si mecanicu meu nu a aflat de ce. poate la diagnoza aflu ceva ...
  12. stiti pe cine in iasi care face diagnoza la matiz ... inafara de service? eu am euro 2 cu mufa OBD 2. Multumesc!
  13. Am facut procedura de Idle learn dar nu a dat rezultate. Motorul porneste, cam greu ... se in varte alternatorul de cate ori, dar dupa 1 sec se opreste daca nu accelerez putin.
  14. Am un matiz din 2005 cu 100000km si ceva probleme. Inainte avem ceva probleme la pornirea masinii ... adica uneori nu pornea din prima dar la o doua o lua sigur is repede. Am fost la mecanic si nu mi-a zis ca ar fi o problema. Daca porneste la a doua e bine. Apoi intr-o dimineata pornesc masina, se aude motorul, se tureaza putin dar se opreste, moare. Dau din nou la fel. Mai dau odata si o accelerez putin si porneste. In tot timpul asta am observat ceva ciudat, mi se reseta casetofonul ca si cum as fi decuplat bateria. Am mers cu masina la mecanic si el mi-a zis ca ar fi ceva cu socul automat (motoras pas cu pas) ca nu mai tureaza bine masina. Il desface el, il curata, il pune la loc si de acum ar trebui sa mearga fara probleme. Dar a doua zi la fel ... nu vrea fara sa accelerez. Toate se intampla doar cu motorul rece. Daca opresc masina si pornesc din nou o ia repede. As cumpara piesa ... dar sa fie asta problema ca nu e chiar ieftin. Daca ati patit ceva de genu acesta sau aveti alte pareri despre problema va rog postati. Multumesc!
 

×
×
  • Create New...