Jump to content

ghYtza

Membru
  • Content Count

    68
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by ghYtza


  1. Sau macar daca puteti sa imi spuneti si mie ce fac cele doua furtune in plus. Eu vad doar tur/retur unde sunt capacelele albastre, stutul gros pe unde se alimenteaza, dar mai raman doua care nu stiu ce reprezinta.

     

    Unul dintre ele duce la canistra de carbon iar celalalt este de aerisire,cand alimentezi pe acolo se evacueaza aerul din rezervor


  2. Salutare

    Ieri, dupa cateva ture prin oras ,motorul matizului(Euro3 2006) se opreste brusc la plecarea dintr-o intersectie.

    De atunci ma chinui sa-l pornesc dar fara rezultat.

    Electromotorul invarte fara probleme.

    Becul ceck engine nu se mai aprinde cand pun contactul

    Becul verde de pe butonul AC ramane aprins cand pun contactul(ciudat)

    Pompa de benzina nu se aude mergand

    Scantei nu da deloc

    Am verificat toate sigurantele si releele care sunt ok,am resetat ecm,degeaba.Tind sa cred ca este o problema electrica dar nu reusesc sa-i dau de cap.

     

    Astept sfaturile dumneavoastra

    Multumesc


  3. Nu este corecta dar este ,probabil, absolut necesara.In 99.99% din cazuri nu se intampla nimic.Parerea mea. Cureaua se rupe mai degraba in mers normal,presupun

     

    Ce ti se pare atat de dubios? Nu merge pe ideea ca Daewoo a pus o piesa acolo doar ca sa mai adauge niste bani.

    Piesa are rolul ei, dar daca se defecteaza si clientul nu are bani de alta, cea mai simpla procedura este asta.

    Eu sunt de parere ca cei care lucreaza in domeniu ar trebui sa-si exprime parerile, nu vreau sa te contrazic, dar sunt unii proprietari de masini care prefera sa caute metode cat mai ieftine si sunt sigur ca ai vazut destui de genul asta.

    Chiar un vecin de aici de la mine are aceeasi problema identica dar cu un Megane, a renuntat la modulul de tensiune. Unul nou il costa mult cica...

    Aceeasi poveste ca si cu restrictorul de aer de pe admisia de la Matiz. O fi degeaba ,n-o fi degeaba etc etc...

  4. Probabil cand motorul e rece, nu mai are suficient curent pentru arderea combustibilului in conditii optime. Cred ca de asta la mine check-ul nu se mai stinge de jumatate de an si clipeste cand dau sa plec de pe loc imediat dupa ce am dat prima cheie, dimineata. Bateria mea e la a 4-a iarna.

     

     

    In timpul mersului circuitul electric este alimentat de catre alternator,bateria nu are nici o treaba

     

    buna seara sau buna dimineata.sunt proaspat posesor de matiz si nu stiu nimic despre aceasta masina.e din 2002 are vreo 150.000 km si printre alte probleme marunte am si o problema foarte grava,o am de 2 zile si azi adica ieri i-am facut plinul ,schimbat bujii,ulei si filtru de ulei,un cxap de bara ,la un prieten mecxanic,si am fugit in craiova cu o problema , cu gandul ca asa pot sa imi testez si eu bolidul.toate bune si frumoase pana la km40 pe A1 cand a inceput teroarea.s-a aprins becul din bord "check" si mergea in suturi,dadea rateuri,si nu voia mai mult de 30-40 km/h si aia cu chiu cu vai.incet incet a inceput sa ia viteza si pe la km 80 a cazut acul de temperatura la 0 . am oprit,motorul rece,radiatorul rece.am stat vreo 10 min si am pornit din nou,aceleasi simptome.mergea vreo 10 km si dadea in nas,in loc sa se tureze dadea sa moara motorul si mergea in suturi chin mare am facut 6 ore si jumatate pana in craiova si la intoarcere 8 ore si jumatate . am fost la mecanicul meu si a zis ca luni dimineata schimba termostatul,scoate catalizatorul,daca nu merge schimba bobina ,si daca tot nu merge nici asa,schimba delcoul ,bine-nteles pe cheltuiala mea,cum am cam ramas in pom cu banii va dati seama ce bine imi vine sa merg pe ghiciteplus ca toate astea costa.deci sunt momente,cam rare,in care merge ca unsa dar nu mai mult de 5-10 km,in rest nici dupa loc nu prea vrea sa plece decat cu multe tineri de ambreiaj si chin ,suturi si rateuri.ma gandeam sa merg la un test ptr computer dar nu am idee unde si cat m-ar costa.ce-mi recomandati,sa merg pe mana mecanicului sau sa merg mai intrai la un test?sunt din bucuresti.ma scuzati daca nu am scris unde trebuia dar e cam greu cu inceputul.va multumesc si va rog mult ajutati-ma cu un sfat bun

     

     

     

    Mecanicul tau o sa iti schimbe pana la urma si motorul si.. mai stiu eu ce,degeaba.Du-te neaparat la un tester.Oricum te costa mai putin decat sa-ti inlocuiasca toate piesele motorului mecanicul tau.


  5. Incearca sa schimbi rotile de pe fata cu cele de pe spate si vezi cum face. Roluirea jantei inseamna indreptarea buzei jantei, iar la echilibrare poate sa iasa la zero si totusi sa vibreze la anumita viteza.Am patit si eu la fel si pana nu am schimbat jantele nu a incetat vibratia.

     

     

    La accelerare se poate modifica putin geometria directiei si de aceea poate sa tremure sau sa nu tremure volanul dar asta doar datorita rotilor. Cred ca planetara n-are nici o treaba daca nu ai avut evenimente.


  6. din moment ce 5w40 e un ulei net superior nu exista nici o recomandare negativa la adresa lui.recomandarea se face tocmai ca sa nu folosesti un ulei inferior,dar unul superior nu re opreste nimeni.cu atat mai bine.e exact ca la doctor care nu te opreste sa-ti cumperi cele mai bune medicamente el doar iti recomanda pe cele mai uzuale.

     

    Pai daca 5w40 e ulei net superior sa-l folosesti la cartofi prajiti! Si n-ai prea inteles graficul ala din manual. Mai insista!

 

×
×
  • Create New...