Jump to content

Paco

Membru
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Paco


  1. As dori sa stiu daca cineva poate sa imi stinga si mie becul cu "check engine" de pe bord , de cand mi-au montat instalatia gpl sta aprins (asa sta pe toate matizurile e3 cu instalatie gpl). As dori daca se poate sa il stinga de tot, poate cineva, sau un nr de tel de la cineva care poate ...pls


  2. Cum e mai bine sa mergi pe teren accidentat, cu mici gropi, pe piatra cubica, sau cand treci peste sinele de cale ferata sau cele de la tramvai...mai usor sau mai tare? Deci nu peste gropi mari sau mai stiu eu ce, ma refer strict la micile imperfectiuni ale drumurilor noastre gaurite avand in vedere ca machinetele noastre au rotile mici. In Bucuresti pt mine sunt foarte stresante gurile de canal cu 2-3 cm sub nivelul asfaltului sau mai rau cele care sunt iesite putin, dar decat sa pun frana brusc sau sa iau in scurt viraj stanga sau dreapta sa mai isc cine stie ce accident mai bine ii dau in goarna si trec in viteza peste, voi cum procedati?


  3. Pai nu ma compar decat cu matizurile...cand am zis de sportiv...merg cu ea mai turata , plec primul de la stop, pun frane mai apasate :) )..vroiam sa spun doar ca nu merg asezat ca pensionarii. Instalatia a costat 500 de euro si am montat-o la craiova la unii specializati pe asa ceva si butelia e normala de 30 de litri.


  4. Contrar a ceea ce se crede, instalatia de alimentare cu GPL este mult mai sigura decât cea pe benzina, deoarece componentele sunt supuse unor severe verificari fiind omologate international.

    Butelia instalatiei este ferm fixata de caroserie cu bride metalice, aceasta nu se schimba ca si la aragaz, ci se umple cu dispozitivul de alimentare cu GPL la statiile care dispun de skid-uri GPL. Rezervorul este realizat din material de 3,5 mm grosime, special tratat chimic pentru a evita fisurile in caz de accident, este dotat cu un grup de supape care împiedica umplerea cu mai mult de 80% din capacitate, permitând astfel gazului o expandare in caz de temperaturi înalte. Rezervoarele sunt echipate cu multivalve prevazute cu supape de suprapresiune care deschide la presiuni mai mari de 25 atm. Conducând gazul prin tubulatura de aerisire afara din portbagaj spre exteriorul autoturismului. Presiunea de lucru este de 2 – 8 atm. (iarna-vara).

    Testele au demonstrat ca o masina pe gaz nu explodeaza!

    Sisteme de siguranta:

    - in cazul ruperii unei conducte multivalva sistemul multivalva-butelie sesizeaza scurgerea de debit marit si se blocheaza automat, oprind astfel pierderea accidentala de gaz.

    - in cazul opririi accidentale a motorului sistemul SAFETY CAR închide automat gazul trei puncte.

    - In caz de incendiu multivalva este dotata cu o supapa de suprapresiune care nu permite o eventuala exploazie a rezervorului

    Testele demonstrat ca autovehiculul alimentat cu GPL nu explodeaza, deci este mult mai sigur fata de cel alimentat cu bezina.

    Componentele acestui sistem au fost proiectate si fabricate in scopul echiparii perfecte a autovehiculului, fara ai modifica modul de functionare original.

    In România solutia alternativa a alimentarii cu G.P.L. este astazi legala (RNTR 6/2000), usoara si imediata. Dezvoltarea tehnicii a dus la solutii in masura sa depaseasca toate problemele legate de utilizarea gazului pe orice tip de vehicul.

    Recentele inovatii au introdus imbunatatiri substantiale utilizand sonda Lambda si pentru G.P.L. Acest dispozitiv utilizat de masinile „verzi” analizeaza gazul de esanpament si furnizeaza informatii la un microprocesor care prin intermediul unui dozator cu motoras liniar (pas cu pas) reuseste sa asigure carburatia corecta in orice moment, cu avantaje notabile pentru gradul de poluare, durata de utilizare a catalizatorului si sondei lambda si economie de combustibil. Tehnologic sistemele AUTO GPL se dezvolta mereu, (injectie multipunct asistata electronic in faza lichida sau gazoasa) datorita avantajelor pe care le ofera acest carburant ecologic si mereu mai ieftin decat benzina.

    Sa nu uitam ca datorita normelor privind poluiarea nu se va mai produce benzina pentru masinile cu carburator, in acest caz singura solutie viabila si posibil de realizat este alimentarea cu GPL.

    De altfel marile companii de autoturisme sunt direct implicate in dezvoltarea si producerea de motoare ultra ecologice, una dintre solutiile imediat aplicabile fiind echiparea autovehiculelor cu motoare alimentate cu GPL (Volvo, Opel, Fiat, Daewo,…etc. sunt echipate optional din fabrica cu sistem AUTO GPL).

    Dezavantajele cum ar fi reducerea spatiului din porbagaj, pretul initial al instalatiei, performantele dinamice ale masinii cu cca. 10% mai scazute, sunt pe deplin compensate de avantajele economice, ecologice si de siguranta oferite in exploatare.


  5. era doar o figura de stil cu "rota de bicicleta"....mie asa mi se pare ...e caterinca rau sa vezi pe unul cu ea...totusi daca ai "noroc"poti sa mergi si sute de km si sa nu dai de o vulcanizare, sau daca ai un drum lung sau teren accidentat sau e duminica sau noapte(nu mai gasesti nici pe necuratu cu vulcanizarea deschisa) nu ti-as dorii sa ai pana cu rotita pe post de roata

 

×
×
  • Create New...