Jump to content

Espy

Membru
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Espy


  1. Salut...am si eu o probl cu un vw beta...vreau sa-l pun pe un cielo, am fost am cumparat mufa ISO dar din pacate nu se potriveste  <img src= ("> (cea care intra in mufa de la masina.) , asa ca am zis sa fac legaturile manual...dar pana sa ma apuc am observat alta problema :spumelagura: .In sectorul B(unde cuplezi boxele) de la noul casetofon am doar 4 pini...care sunt L+ respectiv- si R+ respectiv-.Doar atat am...Cum sa leg firele ca eu am boxe fata si spate?>? :wallbanger:

    post-21773-126788544399_thumb.jpg

    post-21773-126788546593_thumb.jpg

    post-21773-126788549509_thumb.jpg

    post-21773-126788553743_thumb.jpg

    post-21773-126788556138_thumb.jpg


  2. Este a doua oara cand incerc sa deschid acest topic...ce-i drept nu in incepusem unde trebuie data trecuta dar parea mai "la vedere" :scarpin: .as dori si eu, daca este cineva care poate sa faca un tutorial de demontare al unui cass "tank" de pe un tico iar dupa aceea sa inchida topicul.Sa ramana doar tutorialul...nu numai pt mine ci si pentru altii care ii intereseaza.Stiu ca exista "search" dar nu am gasit nicaieri un raspuns multumitor.As ramane indatorat


  3. Stiu ca exista butonul search...dar nu am gasit nicaieri un raspuns lamuritor despre aceasta problema.Rog pe cineva care are bunavointa sa faca un tutorial pentru aceasta operatiune iar apoi sa inchida topicul.In asa fel incat sa nu fie decat tutorialul...si sa ramana si altora care sunt in aceasta problema. :) sa stie unde sa gaseasca.


  4. ...

     

    Peste tot a zis ce e ok, da injectoarele merg bine, le-au verificat pe toate, presiunea nu am verificat-o... inca nu am facut tot dar un sfat ar fi binevenit, in ideea de a o face mai nervoasa s-au scos filtrele euro 3 , si de la sonda lambda, inlocuind-o cu o teava cu flansa. Si sonda e montata libera. Motorul merge rotund numai ca nu are forta, numai daca mergi turat:peste 2000 ture. Daca e sa mergi sportiv trebuie sa mergi peste 2000 de rpm. Daca vrei sa mergi ca ''pensionarii'' si sa-ti dea in nas la semafor mergi normal

     

     

     

    ... asa-s unii...


  5. Am schimbat si pompa de benzina, am curatat si IAC-ul , am resetat si ECM-ul am facut si IDLE LEARN-ul, am schimbat bujii, am schimbat tot ce se putea schimba :spumelagura: si nu mai stiu ce sa-i fac :wallbanger: . Apropo masina nu mai are nici-un filtru pe evacuare, doar sonda lambda, si tot PROST merge. adica la fel cum mergea la inceput. dar nci consumul ne e exagerat. repet CIELO EURO 3 an 2004 motor E-TEC(1.5 80 cp)


  6. Probabil ca aveti dreptate si am inteles eu gresit...

    Nu stiu daca are sau nu treaba una cu alta desi din discutiile de pe forum cred ca reiese altceva si logic ar fi sa aiba da' asta e altceva. Nu vreau sa fac polemica cu nimeni pe tema asta mai ales ca nu am atat de multe cunostinte pentru asa ceva. Cert e ca a dat rezultate pentru ca de cand am aplicat procedura problema a disparut.

    ECM-ul nu l-am mai resetat pentru ca deja fusese deconectata bateria vreo cateva ore cat a durat sa schimb distributia asa ca se resetase demult. Nu am facut decat sa reinitializez IAC-ul urmand procedura descrisa pe forum.

    Acum merge foarte bine: merge rotund, nu scoate fum, urca destul de bine in turatie si trage destul de bine atata timp cat la 150-160 km/h sta pe la 4500-5000 rpm. E adevarat ca eram singur in masina si fara bagaje iar de mers am mers destul de putin doar ca sa vad ce poate. In rest sta pe la 3000 rpm la 110-120 km/h cu doua persoane si un copil plus bagajele aferente.

     

    Spor la... SUCCES!

     

    dar tu ai facut initializarea IAC-ului cu motorul rece dupa indicatiile din topicul despre resetarea ECM-ului care acum este inchis??dupa informatiile date de acel posesor al unui cielo din 96'??


  7. Sper ca ti-am fost de folos si imi cer scuze pentru postul poate prea lung.

     

    nu este nimic oricum maine am programare la service

     

    Ai inteles gresit sau e plin forumul de informatii din categoria "mi-a zis 2 vecini", NU TREBUIE, resetul n-are treaba cu IAC-ul.

     

    eu cred ca el a recetat si ECM-ul si a facut si initializarea IAC-ului crezand ca se resetase ECM-ul inainte :-? . cred ca de aceea spune ca ii merge masina mai bine :lavolan:


  8. Problemele de relanti variabil sau intreruperile se pot datora pozitionarii incorecte a IAC-ului si-atunci procedura de resetare ECM si calibrare a IAC, descrisa pe forum in detaliu, s-ar putea sa-ti rezolve o parte din probleme.

    Faptul ca nu ai cuplul la care te astepti se poate datora injectoarelor infundate, defectarii unuia dintre injectoare, a problemelor de la aprindere (fise, bujii, bobina de inductie) sau functionarii defectuoase a sondei lambda. Majoritatea se pot identifica corect numai cu ajutorul scanner-ului DAEWOO SCAN 100 (nu altceva!) intr-un service autorizat si/sau de catre cineva care sa stie sa-l foloseasca in mod corect.

    Daca nu s-a facut niciodata pana acum, poate ca ar fi indicata o curatare a injectoarelor in baia ultrasonica (si nu cu produse minune puse in rezervor) moment in care s-ar putea identifica si functionarea defectuoasa a unuia dintre ele. Pe mine m-a costat operatia cam 150 RON acum un an cand incepuse sa cam "moara".

    Bineinteles ca si benzina conteaza sau mai ales de unde o pui. Dupa experienta cu injectoarele infundate am renuntat sa mai alimentez din alta parte decat de la statii ale companiilor producatoare si nu de la distribuitori.

    Am uitat sa-ti spun ca si eu am tot un Cielo Executive DOHC din 2004 care este EURO 3.

     

    Spor la SUCCES!

     

    Masina de noua a mers asa :spumelagura: . de cele mai multe ori merge prost, are unele momente cand merge bine(parca isi revine) da degeaba. benzina folosesc numai premium 99+, injectoarele au fost curatate pe un aparat special cu o solutie speciala, nu cu aditiv in rezervor.de ce totusi are momente de intrerupere la schimbarea vitezelor 1-2-3-4 :wallbanger: , :osanale: simtomele par a fi de nealimentare cu benzina, mai mult de atat cand revii dintr-o treapta superioara intr-una inferioara si accelerezi pt a depasi acel moment, accelerand apare simtomul de intrerupere si apasand pedala de acceleratie isi revine in sarcina.apropo daca masina ta este la fel ca a mea cum merge?? :rolleyes:


  9. Salutare am si eu un cielo din 2004, euro3 executive.De la inceput a avut problemele pe care vi le spun: m-a disperat :wallbanger: .La plecarea de pe loc si schimbarea vitezelor, pe langa faptul ca motorul nu trage si are 80 de cai, in intervalul schimbarii vitezelor are momente cand intrerupe de parca nu s-ar alimenta, cateodata chiar se opreste motorul si isi revine datorita inertiei , ca sa ai o plecare normala, intotdeauna trebuie s-o tii turata ca sa poata sa traga. la fel si in momentul in care reduci dintr-o treapta superioara in una inferioara iar in momentul urmator in care vrei saaccelerezi din treapta inferioara spre cea superioara are acel moment de intrerupere(pauza) in care nu trage motorul, dupa care treptat isi ia mersul normal.La relanti se simte miros de gaze nearse.In momentul in care am astupat filtrul de aer cu o carpa, s-a schimbat usor modul de functionare al motorului dar demarajul tot lent a ramas in toate treptele de viteza, fata de cei 80 de cai pe care ii are.

 

×
×
  • Create New...