Jump to content

Qrelian

Membru
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Qrelian

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Ploiesti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2004
  1. Sa o stapanesti cu placere si sa te duca/aduca sanatos si in siguranta.
  2. Nu e rea ideea cu palnia dar, ma gandeam ca e un pic cam gros uleiul de cutie pentru un furtun de 1/2 grosime. Ai "ajutat" cumva uleiul sa se duca pe furtun, adica ai suflat cu aer? Dar daca zici ca deja ai facut asta, se pare ca e ok. Nu m-am gandit la palnie...
  3. Doamne fereste, nu. Am pus ulei Fuchs Titan Sae 75W 80 (GL4) luat din UK. Acel recipient il am de la o ex-Honda Accord automatica.
  4. Cel putin ai dat un raspuns, Tolin. Dar esti depaaaarte de subiectul acestui topic. Eu asteptam un raspuns pe tema schimbului de ulei mai sus descris. In nici un caz pe tema ideologiilor tale occidentale. Te abati "un pic". Spuneai ca ce am facut e treaba romaneasca? Pai nu suntem romani? Nu are nici o legatura schimbul de ulei "pe bordura" cu occidentalismul. Omul poate "mesterii" la masina proprie si din placere si satisfactie, nu neaparat sa involueze. Daca tot esti fan "strainatate", ai sa ramai surprins de cati occidentali fac asta in propriile garaje sau in fata caselor, pur si simplu pentru hobby, iar mai apoi pentru a salva niste bani. De ce te aprinzi. Nu te-am chemat sa ma ajuti, nu? Ramai tu biped si cu fruntea ridicata si mergi la service ca sa duci tara asta depaaaarte, iar eu imi vad de masina mea, de hobby urile mele si de banii mei. Deci, ii intreb pe cei care vor sa discute pe tema principala a topicului, procedeul e mai usor decat altele? Eu l-am incercat numai pe acesta. Au intrat aproape 2,5 l de ulei, cam mult, as zice dar...ala e.
  5. Bogdan, nu ai citit in totalitate ce am scris eu: "AM GOLIT CONTINUTUL". E vorba doar de recipient, deoarece: 1. Are acel mic furtunas in capat si 2. Inghite 500ml (deci e mic si incape langa orificiul de umplere al cutiei de vitexe, printre angrenaje). Micul dezavantaj este ca trebuie reumplut de vreo 5 ori. Tolin, astept o explicatie sau mai multe. Nu am pretins ca ce am facut este de nota 10. Daca eu as fi scris cuiva "ASA NU" ia-s fi spus si de ce, sa nu moara omul prost. Ce vreau sa spun este ca sunt deschis la invataminte. "Lumineaza-ma!" Pana la urma, unul din scopurile unui forum este impartasirea si comentarea ideilor, nu?
  6. Pai... ce sa vad in acel link? Procedeul e diferit. Acolo e vorba de seringa... Tu l-ai citit?
  7. Salut tuturor. Azi am schimbat uleiul cutiei de viteze (40500 km). Nu stiu daca e o mare "inventie" dar mi-a fost foarte usor asa cum am procedat. Nu am dat roata stanga jos, nu am folosit furtun, nu am avut nevoie de "coechipier", nici sticla de cola si nici aer comprimat. Doar am rotit volanul maxim stanga. Inca o data, nu am citit toate post-urile pe aceasta tema deci, daca nu e o noutate imi cer scuze. Am folosit un recipient de ulei Dextron II (ulei cutie viteze automatica, 500 ml), am varsat continutul, evident. Recipientul are avantajul ca iese din varful sau, de sub capac un mic tub rabatabil. Sper ca sunt destul de sugestive pozele. Cu ocazia schimbarii uleiului am curatat si vopsit scutul care era cojit aproape total de vopseaua originala. Spor la treaba, daca sunteti interesati.
 

×
×
  • Create New...