Jump to content

saruman

Membru
  • Content Count

    109
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by saruman


  1. Ma intreb totusi: daca folosind benzina CO95 si fixand comutatorul pe CO91 obtinem rezultate mai bune (calculatorul stie ca este benzina cu CO mai mic, dar de fapt benzina este spre maximul intervalului tratat) de ce nu se intampla acelasi lucru si lasand comutatorul pe CO95 si folosind CO98 sau mai mare?

    Nu de alta, dar nu am mai pierde din puterea motorului (pierdere pe care o remarcase si tolin_afc intr-in post anterior, la un Matiz)

     

    Si un link foarte interesant despre benzina.


  2. ovi_jer are motor de Leganza de 2L.

     

    Tabelele de injectie erau de la Cielo, varianta euro3.

     

    @ovi_jer o benzina cu cifra octanica mai mica nu arde mai lent, doar detoneaza mai repede. Pot apare diferente in functie de impuritatile continute intre benzine cu aceeasi cifra octanica ori cu cifra octanica diferita.

     

    Am observat ca mai multi dintre cei cu problema cu supapele foloseau Lukoil (desi nu este o regula). Pana acum si eu foloseam tot asta. Am trecut la Rompetrol 95. Poate efectul de placebo, dar Kalosul pare mai vioi. Sunt curios cum ii va influenta asta consumul.


  3. Sa inteleg ca trecerea jumperului pe CO91 ar ajuta cu ceva motorul ori ar preveni aparitia defectiunii cu pricina? Pentru ca in afara de modificarea timpilor de injectie (in sensul maririi acestora) si (eventual) a momentului aprinderii, nu se va intampla nimic. Sau ma insel? Daca benzina are o parte din vina, imbogatirea amestecului ajuta? Nivelul de noxe nu creste? Din relatarile tuturor este vorba de o eroare de constructie. Mipos, tu se pare ca esti printre putinii (sau singurul, dar poate ma insel) care asteapta supape noi. Or fi modificat si compozitia aliajului acestora? La ceilalti era suficienta curatarea si rodarea corecta pe scaune.


  4. Discutam cu un prieten despre test si parerea lui (pe care o sustin si eu) este ca rezultatele unui asemenea test pot varia foarte mult, mai ales in cazul soferului, functie de cat de apropiat de volan este scaunul si de pozitia spatarului si a volanului. chiar si 5 cm pot face diferenta.


  5. In plus, daca mi-as lua masina plecand de la ipoteza ca o voi busi, nu m-as mai urca in ea. Personal, stelele NCAP fie ele reale sau marketing ma lasa rece, insa daca ar trebui sa aleg o masina pentru sotie... hmmmm ...

     

    Asta este si problema mea. Mai am cateva luni de leasing la Kalosul sotiei, dar voi incerca sa vand masina, nu de alta, dar nu vreau sa fiu responsabil in caz de Doamne fereste! Am discutat asta cu ea si desi ii pare rau (se cam indragostise de buburuza) am hotarat sa cumparam un Yaris. Inca o gramada de bani...


  6. Sa remarcam ca oamenii, dupa ce au testat masina, au spus:

    "The Aveo scored enough points overall to qualify for three stars but Euro NCAP requires a minimum level of performance

    in each of the frontal and side impacts. The car did not score enough points in frontal impact to be awarded three stars."

    Problema aici este ca la testul frontal simulat, soferul nu mai iese viu din masina. Eu zic ca nu trebuie sa cautam Marea Conspiratie, NCAP-ul are un rol foarte mare in cresterea securitatii masinilor de pe piata iar rezultatele testelor sunt vizibile si reproductibile, conditiile de testare fiind aceleasi. Producatorul ar trebui sa ia masuri, de-aia este buna economia de piata. Nu ma satisface produsul asta, voi cumpara altul!

     

    Si apropo de gadgeturi, si la Aveo este punctata "piuitoarea" de la centuri.


  7. Eu am o banuiala ca noul Chevrolet Aveo este o involutie a vechiului. Poate ma insel, dar cred ca preturile vor scadea sub cele initiale de la Kalos cu 4 usi. De cand l-am vazut am avut impresia ca s-a mers pe reducerea costurilor, arata ca un balon mai umflat si mai fragil. M-am uitat cu atentie la fotografia de la testul frontal si s-a deformat pana si pragul de la sofer. Problema ar putea fi rezolvata (avand in vedere celelalte punctaje, care sunt bune) prin adaugarea unei portiuni deformabile pe axul volanului, solutie folosita de (zeci de) ani buni de alti producatori. Pana una alta, dati scaunele mai in spate :) . Eu as dori sa vad testat si un Kalos hatch (nu de alta, dar sunt foaarte interesat!)


  8. Daca la motoarele astea se depune asa usor calamina (in timp ce altele, de conceptie mai veche nu au nici o problema), problema pare a fi de la rodarea proasta (ori inexistenta) a scaunelor de supape. Intrucat supapele au arcuri mai slabe (care banuiesc ca au fost totusi calculate corect, minimizand uzurile la axul cu came si culbutori), trebuie sa ai ceva noroc iar benzina/stilul de conducere/clima din primele 2-3 mii de km sa ajute la rodarea corecta "on the fly" a respectivelor subansamble. Dar cand iti cumperi o masina nu vrei sa joci la loterie, ci sa poti avea incredere in ea macar primii 2-3 ani. Ar fi un motiv serios pentru a rechema toate masinile vandute in scopul remedierii defectului. Au facut-o si altii la case mai mari.


  9. "Amicul" a dobandit Kalosul dupa un Opel Corsa, asa ca nu le are cu acceleratia la pornire. Daca ar fi apa in benzina, de ce nu intrerupe si la drum, s-ar putea pur si simplu ineca motorul si cand astepti la semafor, dar s-a intamplat doar la pornire.


  10. S-a intamplat de doua ori pana acum. Prima oara, motor cald, dupa 6 km prin oras, o lasa in parcare, apoi se razgandeste si vrea sa o mute. Motorul porneste greu, la a doua cheie, dupa 4-5 secunde de demaror, sovaielnic, apoi incet se stabilizeaza. Se simt si niste vibratii in volan. A doua oara, motor rece. Scoasa din garaj, oprita, intrat pana in casa (1-2 minute). Porneste la prima cheie dar greu, aceleasi simptome ca prima oara. Ati avut problema asta? Oricum 2-3 saptamani n-am timp de service.

    Mentionez ca martorul engine-check nu s-a aprins.

 

×
×
  • Create New...