Jump to content

vonLeeb

Membru
  • Content Count

    150
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by vonLeeb


  1. On 1/31/2011 at 11:39 AM, v drums said:

    in mures se regleaza pe banc. 35 lei/ reglaj, dureaza 10 minute. se face la mondo trade(era reprezentant oficial daewoo)

     

    iti recomand de la dezmembrari o cutie cu 5 trepte. fuge mai bine si se reduce consumul

    Cutia in cinci trepte nu necesita si un cardan mai scurt plus alte eventuale modificari?


  2. Salut!

    1. La relanti o sonda lambda are voie sa aiba fluctuatii largi de tensiune? Din cate am aflat, n ar trebui... Ma refer ca indica modificari foarte rapide intr un interval situat intre 0,06-0,78 V. Nu mai spun ca in mod normal ar trebui sa indice doar intre 0,1-0,9V, dar si fluctuatiile mi se par dubioase. La scoatere furtun vacuum arata constant 0,02V si la scoatere partiala furtun MAP constant 0,89V. Tensiunea de la ECM e constanta 0,37V.

    Fluctuatiile nu apar de la bun inceput ci dupa o perioada scurta in care arata o valoare relativ constanta. 

    Valorile sunt preluate de pe softul GPL cand s a facut calibrarea, in afara de tensiunea de la ECM.

    Am miscat de fire pe la conector dar nu schimba cu nimic situatia.

    Tind sa cred ca sonda lambda e defecta.

    2. Senzorul MAP indica 0,21-0,23 bar la relanti si 0,17 bar la 2000 rpm. Sunt acestea valori normale? Nu cunosc niste valori de referinta. 

     

     

     


  3. Ar putea avea legatura. Intre timp s a rezolvat. N am modificat nimic la modul de asamblare povestit, doar i am curatat luleaua si bornele cu acetona. Nu erau imbibate in ulei doar putin unsuroase de la manipulare. Probabil trebuie sa schimb capacul si luleaua daca au devenit asa sensibile la putina unsoare. Aseara n a vrut sa porneasca, astazi a vrut.


  4. Asa am zis si eu la inceput. Se pare ca nu e defazat. La punctul mort superior cilindru 1 (cel dinspre alternator) luleaua este in dreptul bornei de pe capac corespunzatoare cilindrului 1(cea mai de sus si spre botul masinii borna). Prin punct mort superior ma refer la situatia din manual cand roata distributiei este cu identatia dintre spitele cu inscriptia H si YU in  partea de sus in dreptul semnului de pe tablie. Daca alinierea asta e corecta, senzorul optic nu poate fi aliniat incorect. M am gandit si daca n am pus capacul delco invers cu 180 grade, dar nici aici nu e cazul pentru ca gaura de aerisire trebuie sa stea in partea de sus, asa ca e bine pus. 

    Pierderile de vacuum le am testat cu apa si detergent. Poate a intrat umezeala pe undeva si nici aseara nu se uscase, adica dupa vreo zece ore, in care am pus si uscatorul la treaba pe alocuri.

    Din culbutori nu cred sa fie problema. Chiar si daca incurcam tolerantele intre ele, tot trebuia sa porneasca motorul, chiar daca nu tinea relantiul stabil.


  5. Salut! Matizul meu pierde ulei pe la delcoul Mando. De aemenea la teste a iesit cu CO si HC crescute si senzor Lambda 1,07. La verificarea motorului, am gasit scapari in galeria de admisie pe care le-am remediat, am reglat culbutorii cu lera si am verificat strangerea suruburilor chiulasei. Am desfacut delcoul Mando pentru a verifica in ce masura uleiul ce supureaza pe la imbinari in partea inferioara afecteaza aprinderea in interior si am descoperit ca rotorul, contactele si senzorul optic erau totusi curate. Am montat totul la loc si... invarte dar nu porneste... Scoate benzina pe esapament, am scos fisele si le-am montat niste bujii de rezerva si scanteie este, dar nu face combustie. Este vreo regula de montare a delcoului inapoi? Din ce am observat luleaua poate fi pusa doar intr-o singura pozitie pe ax si axul delcoului intr-o singura pozitie da voie delcoului sa se lipeasca de suportul sau intrand in canelurile arborelui cu came. Am verificat cabluri, senzori, ordinea montare fise, am montat delcoul respectand avansul la aprindere anterior, nu mi dau seama daca am omis ceva. Din punctul meu de vedere am facut totul ca la carte dar... sa nu fiu eu prins intr-o idee presetata...  Ar fi de folos cateva idei...

     


  6. Salut! Am cumparat un ax directie volan pentru Matiz, dar nu are carcasa contact montata pe el. In manualul de service, carcasa contact apare ca fiind demontabila si prinsa cu surub. In practica, surubul este unul bont, ca un nit. Se poate demonta carcasa contact si sa o mut pe noul ax directie?


  7. Salut!

    Am o problema de natura electrica la masina, mai exact, atat stand pe loc, la relanti, cat si in timpul mersului, se intampla sa creasca intensitatea luminilor din bord cat si a luminilor de drum. Cand variaza la relanti, frecventa variatiilor de intensitate este mare... la mai putin de o secunda scade si creste. In mers, poate sa creasca intensitatea chiar si pentru 10-20 de secunde. Fenomenul nu se petrece mereu, si nu la fiecare drum pe care il fac. De asemenea nu am remarcat nicio legatura cu temperatura motorului. De regula, in mers, se intampla cand merg cu viteza constanta, si foarte rar cand accelerez. In 4 din 5 cazuri daca iau piciorul de pe acceleratie, intra in frana de motor si intensitatea luminoasa revine la normal. Simultan cu cresterea intensitatii luminoase, se observa o semnificativa pierdere de putere a motorului, accelerareaza mult mai greu masina. E ca si cum s-ar lua din curentul de la aprinderea motorului si s-ar transfera la faruri.

    Fenomenul dureaza de prin luna august, dupa ce a stat masina cateva zile in service pentru o reconditionare a motorului.

    A mai patit cineva asa ceva? Ce solutie s-a gasit? Daca ar fi releul alternatorului, care da prea multa tensiune, n-ar trebui sa se leneveasca motorul.


  8. Are cineva idee daca la Matizurile euro > 2 suportul interior amortizor, ce joaca rolul de saiba pentru piulita pistonului amortizorului fata, are diametru mai mare decat cel pentru euro2? Am cumparat flanse noi, si sunt prea mari ca si diametru interior.


  9. Din cate se vede din manualul de service, trage gaze de evacuare prin baza mai groasa a tubului metalic EGR, de la locul prinderii acestuia pe chiulasa, si tot pe acolo printr-un canal paralel le trece prin tub in galeria de admisie, doar ca nu imi dau seama cum se face legatura de la galeria de evacuare catre locul respectiv, pentru ca intr-o schema simplificata din manual arata ca legatura e direct de la galeria de evacuare. Probabil legatura se face printr-un canal existent in chiulasa, si care porneste de la vreun orificiu lipit de chiulasa al galeriei de evacuare ori imediat de dupa supapele de evacuare.


  10. Am descoperit ca daca nu are acel consum de curent in stare de repaus, cand pornesc masina nici nu trece pe gaz, iar indicatorul de nivel gaz nu e luminos. A trebuit sa misc iar cablurile, astfel incat sa aiba consum de curent. Pana una alta, solutia scoaterii sigurantei instalatiei e unica pentru a opri descarcarea bateriei.


  11. Hai ca i-am dat de cap. Problema este la mufele care intra in modulul instalatiei GPL. Exista un anumit punct, exact inainte de mufa tata din mijloc, intre mufa de conectare cu laptopul si mufa mai lunga, unde daca presez cu degetele, multimetrul ajunge sa-mi arate cosum zero. Din pacate e foarte sensibila zona, si la orice zdruncinatura poate sa reia consumul de 60 mA. O sa umblu zilele urmatoare s-o rezolv.


  12. Nu stiu sigur daca ar trebui sa aiba consum permanent. Memorie ar fi normal sa aiba, pentru ca graficele de mers pe gaz, le retine si se salveaza chiar daca deconectezi unitatea electronica de la bateria masinii. Totusi, ca la computere, memoria interna poate fi sustinuta de un mic acumulator aflat in interior. Nu stiu cum sta treaba, dar o sa mai fac sapaturi.


  13. Salut.

    Am observat ca in fiecare iarna am probleme cu bateria. Se descarca in 3-4 zile de stationare, pe timp de ger. Am masurat consumul, si am descoperit ca are ~20mA consum cu masina oprita si fara consumatori stiuti, ~30mA daca adaug alarma, si... ~90mA daca adaug instalatia GPL. Eu stiu ca normal o masina are voie sa aiba maxim 50mA consum, dar mie atat imi consuma numai instalatia GPL. E chiar asa mare consumatoare, ori sa ma apuc de cautat pe circuitul GPL?


  14. Antigel nu este, pentru ca nivelul e constant in vasul de expansiune, de cand mi-am inlocuit in vara galeria de admisie ce era fisurata la imbinarea cu motorul. Plus ca uleiul este cel ce scade ca nivel pe joja. Practic la un schimb de ulei, trebuie sa mai tin o cantitate egala deoparte, ptr pierderi. Noroc de faptul ca iau ulei la bidon de 5l, si ma costa cat ma costau candva 3l. De asemenea lichidul ce se pierde are vascozitate, si intr-unul din locuri se vede cum se prelinge lent pe blocul motor dupa ce pare sa cada de undeva de sub cel de-al treilea surub inferior al galeriei de evacuare, deci e ulei. De asemenea weekendul ce a trecut am inlocuit cu efecte pozitive garnitura capacului de chiulasa, dar pete pe asfalt tot apar. Uitandu-ma in manual, am observat la una dintre cauzele pierderii de ulei si distrugerea garniturii de chiulasa, si nu as fi mirat daca n-as lua in considerare faptul ca masina are doar 90000 km parcursi, conform bordului.


  15. Salutare. Ma confrunt si eu cu pierderi de ulei de motor, pe care-l regasesc pe asfalt sub forma a 2-3 pete de 2-3 cmp, aflate apropiate unele de altele, undeva direct sub si langa filtrul de ulei. Am sters aproape tot motorul de uleiul adunat pe el, si am pornit motorul. Am descoperit ca licareste ulei pe la senzorul de temperatura lichid de racire, pe la suruburile inferioare de prindere a galeriei de evacuare, pe motor, si putin de tot pe sub filtru. Totodata iese fum alb si nu in cantitati mari, pe la imbinarea galeriei de evacuare cu motorul. Nu stiu daca e o neetanseitate a garniturii galeriei de evacuare, sau uleiul curs pe suruburile galeriei se prajeste de la temperaturile mari ale acesteia. Imi face impresia ca garnitura de chiulasa e vinovata in cea mai mare parte de pierderile de ulei. Voi ce ziceti?

 

×
×
  • Create New...