Jump to content

raduP

Membru
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About raduP

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Din
    Cluj
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Kalos 1.4 SX 16V
  • An
    2005
  1. Demarajele le faceam relativ in tromba; cat de in tromba poate pleca un kalos plin La reprize trageam tare de ea. Trebuia sa ma tin dupa niste skode cu tdi-ul de 105 cai. Nu stiu ce sa zic de benzina. La plecare am facut plinul cu OMV de 95 (in general folosesc omv) si in Slovacia am mai facut un plin cu Shell. La inapoiere am mai bagat ceva OMV din Oradea (nu era cat de un plin). Oradea-Cluj am venit destul de repede, nu am zburat ca prin ungaria dar nici nu m-am tarat pe sosea. Mil-ul l-am luat prin cj, a 2-a zi dupa ce am sosit. In acel moment ma gandesc ca aveam in rezervor un amestec de Shell si OMV.. probabil mai mult OMV. Sa fie de la omv-ul din oradea? Nu prea cred. Tot de la aceeasi statie am alimentat si la dus. Sa fie de la Shellul din Slovacia? Estimez ca am mers cca 400 km numai pe Shell (Slovacia - Oradea). Nu as fi primit mil mai repede? Am si eu impresia ca degeaba imi schimba supapele. E in garantie, asa ca macar nu platesc operatiunea. Cred ca am sa-i aplic tratamentul a la carte saptamanile urmatoare. Ciprian, de ce zici ca regreti ca le-ai schimbat? Se simte o inrautatire in comportamentul masinii dupa ce au desfacut motorul sau era iesita din garantie si regreti ca ai platit degeaba?
  2. Salutari, Sunt si eu in selectul MIL club de cca un an. Saptamana trecuta l-am incasat pe al treilea, am fost in service si am fost programat la un schimb de supape. Masina are 2,5 ani si putini km: 24000. Am citit mare parte din acest topic, dar in afara de a merge ceva mai turat si cu mai multa benzina in rezervor recunosc ca nu am urmat restul sfaturilor... Gunk, forja, idle learn, etc. Masina a fost condusa mai mult de alti membri ai familiei. Ca o curiozitate, am mai luat un MIL imediat dupa o tura Ungaria-Slovacia cu viteze de 130-140 pe sute de km de autostrada si masina plina (dupa cum stiti asta inseamna undeva pe la 4000-5000 rpm) - daca nici atunci nu s-a curatat, atunci cand? Oricum, am ajuns la momentul schimbului de supape si am o intrebare off-topic: Cat ar putea dura aceasta operatiune? Am dus masina in aceasta dimineata la ora 8 si mi-au zis sa o iau maine la amiaza. Deci o zi jumatate. Avand in vedere ca are relativ putini km, am senzatia ca masina ar fi un bun donor... sa-mi fie frica? Si ca sa revin oarecum on-topic: cat timp am asteptat pe acolo am vazut in atelier un mecanic care ataca supapele unui alt motor 16V (nu mi-am dat seama daca era chevy sau opel) dar simt eu ca era de-al nostru
  3. Multumesc pentru lamuriri. S-a clarificat situatia acum. Acum nu imi ramane decat sa astept nerabdator masina.
  4. Bine v-am gasit, In viitorul foarte apropiat voi deveni posesor de Kalos si am cateva intrebari pentru voi legate de leasing si casco. Am cautat pe forum dar nu am gasit raspunsuri. Daca am fost eu chior si raspunsurile erau sub nasul meu imi cer scuze si promit sa fiu mai atent pe viitor. Precizez ca masina va fi luata prin leasing pe persoana juridica. Intrebarile sunt urmatoarele: 1. Taxa vamala este 6% (30% din 20%) din CIP sau 6% din CIP + tva; dealerul mi-a zis ca nu se mai plateste tva pe taxa vamala dar nu sunt sigur. 2. La casco se adauga tva? (in cazul incare platesc casco in rate lunare). Am fost pe la cateva firme de leasing si studiind desfasuratoarele am observat ca pe unele desfasuratoare apare tva la casco (la suma reprezentand asigurarea casco) iar pe altele nu. De exemplu la BT Leasing si la HVB Leasing nu apare tva, iar la RCI Leasing (acu o luna eram hotarat sa iau Logan) si la o alta firma mai mica totalul de plata contine si tva pe casco. 3. Accizele; dealerul mi-a zis ca sunt de 2.5% aplicate la valoarea reziduala. Eu stiam de 1%. (probabil e considerata ca masina second daca este luata in leasing ?). Cat sunt de fapt accizele? 4. casco este un procent x% din valoarea TTI. Valoarea TTI a calculat-o conform formulei: (CIP + taxa vamala + accize) * 1.19, unde taxa vamala este de 30% iar acciza de 2.5%. Deci conform acestui calcul se aplica tva si la taxa vamala si la accize, desi mi-a zis ca la taxa vamala nu se aplica tva. Este corecta aceasta formula pt calcularea valorii TTI pt casco? Va multumesc pentru rabdare si pentru raspunsuri.
 

×
×
  • Create New...