Jump to content

birle

Membru
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About birle

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    oradea
  • Auto
    daewoo
  • Model
    espero
  • An
    1997
  1. Salutare colegi de suferinta. Revin cu rezolvarea problemei mele scrisa mai sus (consum de 18% in oras) Cel putin la mine a functionat treaba. Va zic si voua poate va ajuta. Daca ai consum "relativ" bun in afara (7-7,5%) si foarte mare in oras (16-18%) atunci poti sa stii ca ceva nu e in regula. Ma refer aici la Espero 1,8. E valabil insa si la celelalte modele doar ca trebuie sa pastrezi proportiile fata de consumul dat de fabrica. Daca in afara e mai mare consumul 1litru % si in oras cu cel putin 3 litri % atunci e o problema. Eu am resetat ECM-ul si minunea minunilor, motorul merge foarte bine si consumul, paradoxal, mi-a scazut de la 18% la 12,5 % cat e dat de fabrica (vorbesc serios). Multi o sa zica ca am gresit calculele sau mai stiu eu ce. Nu e adevarat. Imi pare rau ca nimeni care stia chestia asta cu resetatul ECM-ului nu a zis nimic. Sa fim chiar asa egoisti si sa nu ne ajutam intre noi? Imi pare rau. Resetarea ECM-ului (compiterul care masoara toti parametrii motorului si controleaza functionarea corecta a acestuia, DA COMANDA INJECTOARELOR in functie de parametrii sondei lambda sau a potentiometrului CO pe care ma tot chinuiam sa il reglez) se face foarte simplu: scoti borna de la baterie o lasi asa 15 minute (ei zic ca e suficient 10 secunde). O pui la loc si gata. Eu ca sa fiu sigur ca ECM-ul nu mai are alimentare am pus contactul si l-am tinut asa cateva secunde, asta in cazul in care mai exista ceva condesatori incarcati pe undeva de care nu stiu (putin probabil, dar ce e sigur e sigur). Apoi faci cateva drumuri prin oras si ceva in afara ca sa poata ECM-ul sa isi invete din nou setarile (cum o inveti asa o ai). Eu am facut cam 30km in oras si 10 inafara, dar el nu are nevoie de chiar asa multi, poti sa faci mai putini. Inca nu am reusit sa-i fac consumul inafara de cand am resetat ECM-ul, dar o sa revin sa va zic. Astept pareri, toate cele bune.
  2. Ajutor!!!! Espero-ul meu papa de nu se mai satura. Cam 18-19% in oras. Ulei nou mobil, filtru aer, filtru benzina si bujiile schimbate recent, fisele de la bujii si injectoarele sunt ok (toate au fost facute la reprezentanta) La verificare la reprezentanta potentiometrul CO era la valoarea de 560 (aprox) si l-au pus pe 600 si ceva ca cica asa trebuie, doar ca motorul merge parca supra alimentat cu zgomotul ala specific, am dat 3 ture potentiometrul de CO in sens invers acelor de ceasornic si si-a mai revenit, merge mai lin motorul. Singurul care ar mai afecta consumul ar fi potentiometrul CO, in ce parte trebuie invartit sa ii scada consumul? Multumesc anticipat!
  3. Am rezolvat problema. Cine mai are aceeasi problema pe care am avuto si eu si pe care am descriso anterior, sa faca ce am facut si eu, e simplu. Se regleaza cu o cheie negativa inchizatoarea usii (cea de pe stalp, nu de pe usa) astfel incat usa sa se inchida si sa se deschida usor, sa nu fie nevoie sa o trantesti ca sa se inchida. Aveti grija totusi sa fie si la linie cu caroseria pe cat posibil. Bafta. Respect tuturor
  4. Sal, am si eu un espero cu aceeasi problema la bolturile usii dreapta fata. Se aude un tacanit in timpul mersului doar unde sunt denivelari pe sosea, la franare si la pornire. Cei de la service au zis ca e din cauza bolturilor uzate, le-au schimbat, a disparut tacanitul o luna de zile, dupa aia a reaparut. am mers din nou la service si au zis ca nu are ce sa ii faca ca are joc (intr-adevar are joc, adica cand e usa deschisa la 45 de grade misc de ea sus-jos si se simte un joc). Am luat un spray antirugina, am dat pe balamale si a disparut tacanitul. Dupa aproape o luna, SURPRIZA, iar au inceput sa tacane, simt ca tampesc asa de nasol este tacanitul. Am bagat prin bolturile de la usa bolturi din fier-beton de 5,5 ca sa nu permita jocul ala sus-jos, degeaba, jocul intr-adevar a mai disparut dar nu de tot, dupa o luna iar a inceput sa tacane. Mentionez ca in luna respectiva chiar nu se mai auzea nici cel mai mic tacanit. Daca are cineva vreo ideie cum se poate rezolva problema definitiv, il rog sa imi spuna si mie aici pe forum sau pe messenger (user "birlec"). Multumesc anticipat.
 

×
×
  • Create New...