Jump to content

Martor Centura

Recommended Posts

Astazi cand m-am urcat in masina sa vin acasa de la serviciu in momentul cand am pus contactul nu s-a mai auzit beep-aitul acela pentru centura nepusa si nici martorul nu s-a mai aprins la bord. Am verificat mufa de sub scaunul soferului si este cuplata.

Aveti idee de unde este problema?

In caz de accident (Doamne fereste!) airbag-ul mai sare?

Din cate stiu eu beep-aitul ala ca nu ai pusa centura se aude doar dupa ce depasesti 22-24 km/h si face vreo 2 minute dupa care nu mai face.

Ala trebuia sa palpaie in bord, beculetzul. Poate e ars, dar nu stiu cum se schimba.

Nu te gandi la din astea cu "in caz de accident", Doamne Fereste; eu zic ca sare air-bagul.

Daca ai avut persoane in spate, pe bancheta, poate ti-a agatat cablul, sau l-au fortat cu piciorul cumva, si desi pare ca e bagata mufa, sa se fi stricat pe acolo ceva.

Cat despre airbag, stai linistit, ce are... el cu... prefectura?

Pai scrie si in manual si la multe masini e chestia, ca daca nu sunt toate sistemele active de siguranta in functiune, air-bag-urile pot sa nu se deschida.

Bine, nu e cazul la Aveo, ca asta nici daca iti prinzi gatul in geam nu se opreste motorasul si nici daca ai 100km/h nu se oboseste sa nu iti deschida portbagajul, daca dai de buton.

Mda, am aruncat o privire pe schema si intrerupatorul de centura e legat la procesorul airbag-urilor. Deci, care va sa zica, eu am airbag-urile de decor :)

Deci, voi pune la loc contactul de sub scaun si o sa scot clopotelul ca si asa nu prea foloseste la nimic. Bun topic!

Mi-aduc aminte ca si eu am patit odata aceeasi chestie, dar am bagat si scos centura de cateva ori (maxim doua ori) si si-a revenit. Probabil au intrat ceva scame/mizerie la incuietoare si nu mai "sare" microswitchul ala. Incearca si tu la fel.

PS: fiind blocat pe cuplat, airbagurile vor sari sigur (doamne fereste) dar ca si cand centura e pusa si asta poate fi nasol, ma gandesc eu.

Edited by perfidus

• Create New...