Jump to content
Sign in to follow this  
dAKuL_maniaK

Ma Gandesc Sa-mi Cumpar Masina...

Recommended Posts

Am vazut topicul lui laurentziu83 cu Lada si mi-am adus aminte de vremurile cand avea tatal meu o Skoda S100.. si mi s-a facut dor... Si m-am apucat si-am cautat si am gasit una de vanzare.. Ce parere aveti, sa ma bag? Proprietarul zice ca masina merge, ca e radiata din 2003 si ca tot ce ii trebuie e o baterie si benzina.. :D Si vrea pe ea 400 RON... Am sanse sa ma aleg cu o masina de care sa ma pot bucura? Sau o sa-mi faca doar belele.. Ma gandesc ca e o masina veche, nu stiu in ce masura mai gasesc piese sau oameni care sa mi-o poate repara... Voi ce parere aveti?

Share this post


Link to post

Parerea mea este ca un moderator trebuie sa-ti mute postul la sectiunea cafenea, unde se poate discuta si despre retro-masini, aici se discuta de Daewoo/Chevrolet- toate modelele. No offence!

Share this post


Link to post

In descrierea sectiunii scrie : "Tot ce nu se încadrează la alte categorii, dar totuşi ţine de domeniul auto"... D-asta am scris aici.. La cafenea descrierea include subiecte non-automobilistice.. Imi pare rau daca am gresit categoria si rog moderatori sa modifice. Multumesc.

Share this post


Link to post

Ramane aici!

 

Eu nu m-as baga la o skoditza... nu-i nici vreo minune a tehnicii, nici vreo frumusete... mai bine cauti o broscuta!

Share this post


Link to post

Skoda S100 este urmasul lui 1000MB. Ambele sunt modele la fel de slabe, mai demult li se spunea "1000 de belele". O sa te conste mult timp si bani distractia cu inmatricularea, s-ar putea sa gasesti o alta masina inmatriculata cu numere noi cam la aceeasi bani, un prieten de-al meu si-a cumparat vara trecut un 120L cu 5 mil, cu numere noi. La prima vedere masina era ok, dar cand s-a dus sa-i faca franele a costatat ca toata burta masina era ciuruita de rugina, inclusiv lonjeroanele. A fost nevoit apoi s-o dea la dezmembrari pt 1.5 mil. Ceea ce este distractiv e ca a lasat-o acolo cu motorul pornit :D de fapt singura parte in stare buna a intregii masini.

Iti recomand sa cauti un model in 2 usi, eu unul mi-as lua un Fiat 600 daca as reusi sa gasesc un exemplar bine conservat (fara multa rugina) sau o broasca, numai ca acestea sunt relativ scumpe, ca sunt cautate! :lavolan:

Edited by Senna

Share this post


Link to post

si eu tot o miniatura de Fiat caut... o pun de-a latu` in garaj :D si ... da-i, si lupta... ce surubareala ar iesi

 

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Am ocazia sa cumpar un Renault Clio bicorp (3 usi), 1.5 dci, adus din Franta ... 100.000 km, AC, geamuri electrice, dublu airbag ... pretul pt mine e 5.000 euro, chiar 4.700 - 4.800 daca insist. Vreau sa il iau strict pt foiala prin oras, si sa pastrez Cielo pt drumuri lungi, in afara localitatii ... Sa iau Clio sau nu? Multumesc anticipat

Share this post


Link to post

misto masina si pretul.

singura problema pe care as vedea-o ar fi un test la o repr reno deoarece injectoarele la dci = 10 mil bucata si turbina 16 mil. daca ele e in regula go for it! Injectoarele tin 150-200k km dar daca se merge corespunzator altfel nimeni nu stie...

Share this post


Link to post

Turbina deloc...

 

Asta cat tine?

Share this post


Link to post

Parerea mea e ca la Lada gasesti mai usor piese si eventual mecanici fata de Skoda. Mai ales ca esti in zona :P

N-ai nici o satisfactie in munca de restaurare daca nu gasesti piese sau nu ti le permiti. Eu acu sunt cam in pana de bani ca trebuie sa-mi iau o piesa si pana n-o schimb n-o sa prea am mult spor. Sau cand intalnesti diferite obstacole, sau vremea neprielnica de te forteaza sa stai in casa in loc sa mai lucrezi ceva in timpul liber. Dar si cand ceea ce faci iti iese e normal sa continui munca.

Sa-ti mai zic un lucru: orice masina pe care te apuci sa o restaurezi, indiferent de cat de ieftina si de modesta e ea, te va suge de bani mai ceva ca o gagica.

Hai sa te sperii putin, la ce iti va trebui la o masina dintr-asta:

-baterie 1 milion;

-ITP 500 de mii;

-RCA cca 1 milion sau peste, depinde de masina;

-(optional)rovinieta: 1 milion;

-taxe de radiere/inmatriculare: astea nu mai stiu, nici nu vreau sa ma gandesc; mai pun un milion :dizzy:

Deci numai din lucruri banale mai cumperi inca o masina. Nu mai vorbesc de piese si alte reparatii.

Ai grija ce faci. sper sa nu te sperie cheltuielile, pe mine deja ma sperie, dar continui.

Dar vei avea satisfactia ca faci ceva si vezi apoi rezultatele. Si cand termini toata treaba esti cel mai fericit deoarece MERGE datorita TIE. Eu oricum am planuri destul de mari pe care le voi indeplini in decurs de ANI, si vor merge pana la a o vopsi neagra si a o inmatricula KGB, ca sa inspire putina frica la mosii si babele de pe strada. :dizzy:

De piese de Skoda asa vechi n-am prea auzit. Un unchi de-al meu a avut o Skoda 1000 mb de prin 94 pana in 96-97, cand a vandut-o. Masina a fost super, a carat cu ea vreo 40 de mii de km in 2-3 ani, a mers fara probleme si cu 110 cu 4 persoane in ea (>100 kg fiecare) si a dat-o deoarece se uzase, n-are rost sa comentam, mergea cu ea cum nu mergea taica-miu cu oltcit-ul (ca asta aveam pe atunci). Masina o gasise bine, mosul ce o avusese o tinuse ca pe o bijuterie, avea doar vreo 60 de mii de km in 25 de ani, unchi-miu n-a facut decat sa-i schimbe delco-ul cu unul de dacie (nu gasea platini) si furtunaraia putreda. Nu prea l-am auzit sa schimbe cine stie ce piese la ea, dar ma indoiesc ca vei mai gasi.

Asadar vezi spre ce te orientezi, conteaza foarte mult marca, deoarece mare parte din operatiunea de restaurare consta in cumparatul de piese, asadar vezi in ce buget te incadrezi. Daca gasesti vreo broscuta, da, ar fi destul de usor, mai ales daca spui ca ai treaba prin Bucuresti, deci ti-ar fi usor sa intri in contact cu broscari. Vezi ca este o intreaga sectiune dedicata broastelor pe vwforum.

Broaste s-ar putea sa mai gasesti pe la vreun mos prin vreun sopron care n-a auzit inca ce masina valoroasa are.

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post
Turbina deloc...

 

Asta cat tine?

 

Asta tine teoretic cat motorul DACA nu are vreo buba de fabricatie (nu sari de 20-30k cu ea) sau daca nu o exploatezi inadecvat (forje de la 1k ture, nelasarea sa se raceasca dupa forja) caz in care nu se stie cat tine sau nu. In principiu, eu i-as face acestei masini un test de compresie si printr-un CLIP sa aflu daca valvele turbinei functioneaza corect. Daca astea-s indeplinite, motorul tb sa mearga zeiss.

Share this post


Link to post

Turbina tine mult daca masina este exploatata corect, ce omoara turbina este subturarea si mersul urban in regim de talpa la turatii reduse. La fiat nu am avut probeme cu turbina (am masina de 60.000km, avea 200.000 cand am luat-o, dar masina aia a vazut multa forja de la soferi, mult mers extraurban).

Share this post


Link to post
Skoda S100 este urmasul lui 1000MB. Ambele sunt modele la fel de slabe, mai demult li se spunea "1000 de belele".

 

Dragul meu senna, eu am fost mandrul posesor al unei Skode 1000 MB, fabricatie 1968. Am cumparat-o in 1983, eram student in Bucuresti, cu 15k lei ceusisti. Am vandut-o in 1990, cu aceeasi bani (nu incepuse devalorizarea galopanta). In afara de cauciucuri, si un rand de bujii, uleiul la timp, nu i-am schimbat nimic. Am facut toata tara cu ea, mergea cu orice fel de combustibil (gazolina, neofalina, benzina de avion etc). Dar ASTAZI nu as sfatui pe nimeni sa cumpere asa ceva, nu cred ca mai gasesti nimic pentru ea. Si intr-adevar e urata :D .

Sunt pentru Broscuta. :lavolan:

Share this post


Link to post

Si eu am condus Skoda 1000MB o perioada , aveau parintii mei si nu am avut probleme cu ea, doar racirea care este cam defectuasa si se incalzeste motorul.In rest masina este prea veche si nu renteaza sa mai cumperi asa ceva. Mi-au furat stopurile spate , iti dai seama unde s-a ajuns pt. ca nu se mai gasesc piese ...

Share this post


Link to post

In materie de vechituri, cred ca sint cel mai avizat din zona, fara suparare ...

 

Depinde pentru ce vrei sa folosesti masina:

- pentru mers zilnic, recomand sa mergeti inapoi in timp maxim la nivelul Lada 1200/1500, Skoda 105/120, Dacia 1300 "frantuzoaica" si modelele mai recente de Moskvitch; fiecare marca are plusurile si minusurile ei si nu necesita investitii foarte mari, daca TABLA E IN STARE BUNA, piesele pentru mecanica se mai gasesc si nu au preturi astronomice; chiar se mai gasesc masini in stare exceptionala, tinute de mosuleti la garaj sau ingrijite meticulos.

- pentru hobby mecanic, se poate merge mai mult in timp si sa achizitionezi gama Fiat 500, 600, 850, 1100, 1300, 1500, 1800, 2100, Skoda 1000MB, 100S si Dacia 1100, Renault 6 Gordini, Renault 4, Citroen 2CV - ATENTIE: aceste masini in general au tabla in stare foarte proasta, in special Fiatele si veti petrece foarte mult timp sub ea sau cautind piese, decit pe drum; IN CAZURI EXCEPTIONALE se mai pot gasi unele glantz, dar au 2 dezavantaje majore: pretul FOARTE MARE (s-au cam prins oamenii cum e cu masina de colectie), nu intotdeauna justificat si greutatea in a gasi piese conforme cu specificatiile producatorului, ca sa nu mai vorbesc de un tinichigiu sau un mecanic bun.

- mare grija la broastele VW, trebuie sa cunosti bine masina cu toate variantele ei (citeva zeci, conform perioadelor de productie) ca sa ai certitudinea ca iei ceva in toate mintile ... si pretul e mare, pe masura cautarii de care se bucura acest model.

 

Cam asta e; pentru conformitate, Fiat-ul meu 600 l-am luat cu 200$ si mi-a inghitit pina acum de 10 ori mai mult si e departe de a fi asa cum il visez (cheltuieli esalonate in 10 ani, ca altfel ma sinucideam presto).

 

Bafta si aveti grija, nu e suficient elanul pentru a avea o masina veche ...

Share this post


Link to post

Exact, eu piese gasesc destul de usor pentru Lada la moldovenii care aduc piese in piata, multe piese destul de bune pe cat se pare. Numai bani sa am, si deja, desi sunt piese destul de ieftine, se aduna de ajungi la sume astronomice (cel putin pentru mine).

Dar daca era vorba de o masina la care sa fie nevoie sa caut piese prin Bucuresti tot timpul sau cine stie pe net pe unde ma lasam pagubas si alegeam calea REMAT sau o vindeam cui dorea sa o cumpere.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...