Jump to content
 

Sign in to follow this  
alin01

Suierat Ciudat

Recommended Posts

In ultima perioada am avut de facut citeva drumuri mai lungi si am constatat ca dupa ce merg o perioada mai lunga la viteze mai mari incepe sa se auda un suierat puternic venind de undeva din fata iar in momentul cind calc frina sau iau de volan stinga sau dreapta acest suierat dispare apoi dupa citeva secunde apare iar. In oras pe distante scurte si cu viteze mici nu apare deloc suieratul de care vorbeam. Are cineva idee ce ar putea fi si ce ar trebui sa verific ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

[ nu sunt sigur dar sar putea sa ai probleme cu placutele de frana , ar trebuie sa le verifici prima data am patit acelasi lucru dar la o alta masina .succes :-?

Share this post


Link to post
Share on other sites

cureaua de la alternator este intinsa bine? s-ar putea sa suiere la viteze mari, iar in momentul in care induci sarcina (iei de volan) sau franezi (reduci viteza) sa nu mai suiere.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Exista doua cauze:

1. Iti blocheaza un etrier ( poti verifica daca una din roti este mai incinsa) - eu am patit lucrul acesta si s-a topit capacul la roata!!! Meseriasii de la service! Am fost cred ca de vreo 5 ori cu blocatul franelor pe stg. fata si degeaba. Pana n-am schimbat glisoarele si garnitura la pistonas degeaba. Dupa aceea rulmentul, normal. Aveam joc in etriere si ei vroiau sa schimb etrierele cca 7 mil. lei vechi!!! Le-am zis mucles bre schimbati glisoarele si a mers!! Au incercat fel de fel de jmecherii.

2. Cureaua de la alternator, dar daca n-a facut pana acum doar daca ai mers pe ploaie si a sarit apa fluiera. Exista un spray pentru curele nu stiu exact cum se numeste dar presupun ca la magazin de auto stie vanzatorul. Bafta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Incearca sa opresti masina dupa ce apare zgomotul si coboara langa ea, asculta, si daca cu motorul la ralanti tot suiera este de la cureaua de la alternator. Altfel, vezi placutele de frana.

Edited by Florinut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...