Jump to content
 

Sign in to follow this  
copilus

Captiva - P2453 Diesel Particulate Filter Pressure Sensor A Circuit Range/Performance

Recommended Posts

Salutare!

In ultimii doi ani am fost nevoit sa ma descurc singur (din lipsa de mecanici seriosi) cu unele probleme pe care le-am avut cu masinile (una dine ele - Captiva C100) si m-am gandit ca ar fi bine sa impartasesc cu voi experientele avute.

P2453 Diesel Particulate Filter Pressure Sensor A Circuit Range/Performance

Cauza acestui cod de eroare NU este filtrul de particule, dar daca nu se rezolva cat mai repede, cu siguranta de va strica si filtrul.

Filtrul de particule are pe el doua tevi subtiri, una la intrare in filtru si alta la iesire. Aceste doua tevi merg la un senzor de presiune aflat in partea stanga a compartimentului motor (sub carcasa filtrului de aer). Senzorul masoara presiunea aerului la intrarea in filtru si la iesirea din el. Senzorii masoara diferenta dintre cele doua valori si, daca a prea mare, inseamna ca filtrul e infundat si cere BCM initierea procesului de regenerare (BCM initializeaza procesul, dar nu il incepe pana nu se intrunesc si alte conditii - temperaturi, viteza etc).

Problema comuna in cazul acestei erori este ca tevile sunt scurte si rigide astfel ca circuitul este continuat cu alte tevi ce au la capete furntune pentru a se conecta la tevile filtrului si la senzorul de presiune. Aceste furtune (mai ales cele dinspre filtru), din cauza temperaturilor din acea zone devin casante, se macina si obtureaza fluxul de aer. Asadar, cand averi aceasta eroare, verificati sub masina, strangeti de acele furtune si daca constatati ca sunt moi si se macina cand strangeti de ele, schimbati-le. Din cate imi amintesac au diametru interior de 6mm. Pe mine m-a costat 8 lei 30cm de furtun termorezistent si doua coliere (nu erau neaparat necesare dar cele vechi erau ruginite. Nu exista cod de producator pentru furtune ci pentru tot ansablul de tevi (96474597) si acesta depaseste 200euro.

Succes!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dap, este o problema comuna inclusiv la motoarele VW. Foarte bine ca ai punctat aici!

Edited by ches

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...